Tomi-Pekka Niukkanen Suomen Mieskuoroliiton puheenjohtajaksi

Lehdistötiedote 10.3.2014
julkaisuvapaa heti

TOMI-PEKKA NIUKKANEN SUOMEN MIESKUOROLIITON PUHEENJOHTAJAKSI

Suomen Mieskuoroliiton hallinto uudistui liittokokouksessa lauantaina 8.3.2014. Liiton uudeksi puheenjohtajaksi nousi kasvatustieteen maisteri Tomi-Pekka Niukkanen (s. 1979) Helsingistä. Niukkanen on laulanut lapsesta asti erilaisissa kuoroissa, viimeiset 14 vuotta Polyteknikkojen Kuorossa, jossa hän toimi myös puheenjohtajana 2005–2006. Niukkanen on ollut Suomen Mieskuoroliiton ja Sulasolin, Suomen Laulajain ja Soittajain Liiton liittohallituksen jäsen vuodesta 2012. Häntä ennen Suomen Mieskuoroliiton puheenjohtajana toimi viiden vuoden ajan Antti Lindqvist Helsingistä.

"Suomen Mieskuoroliitto voi hyvin, mutta uusien laulajien saamisessa jäsenkuoroihin on nykypäivänä suuria haasteita. Tämä huoli nousi esiin liittokokouksessa, ja Suomen Mieskuoroliitto pyrkii olemaan omalla toiminnallaan mukana tukemassa kuorojen jäsenrekrytointia ja uudistumista", linjaa tuore puheenjohtaja Niukkanen.

Suomen Mieskuoroliiton taiteellisena johtajana jatkaa kasvatustieteen maisteri Juha Holma (s. 1960) Tampereelta. Holma on toiminut Suomen Mieskuoroliiton taiteellisena johtajana vuodesta 2012 ja lisäksi vuosina 2002–2009.

Liiton hallituksessa jatkavat lisäksi Mikko Tanskanen Joensuusta, Veli-Matti Nopanen Oulusta, Kauko Passi Keravalta, Mikko Poutanen Porista ja Matti Tuominen Tampereelta. Liittohallituksen uudeksi jäseneksi valittiin Tuomas Meurman Helsingistä.

Suomen Mieskuoroliiton liittokokous pidettiin Turusta lähtevällä risteilyllä MS Amorellalla järjestettyjen vuosittaisten Talvipäivien yhteydessä. Kyseessä olivat liiton historian ensimmäiset risteilyllä järjestetyt Talvipäivät. Vuosina 2014–2015 satavuotista toimintaansa juhlivan turkulaisen Mieskuoro Laulun Ystävien isännöimään tapahtumaan saapui noin 120 mieskuoroharrastajaa eri puolilta Suomea. Tapahtuman ytimessä ollut mieskuoroseminaari käsitteli muun muassa uusien laulajien saamista mieskuoroihin.

Seuraava Suomen Mieskuoroliiton suurtapahtuma, VI Kansainvälinen Leevi Madetoja -mieskuorokilpailu, järjestetään Tampereella 17.–19.4.2015.

Kuva:
http://smkl.sulasol.fi/Tomi-PekkaNiukkanen.jpg © Ahti Viluksela