Paavo Hyökki Suomen Mieskuoroliiton taiteelliseksi johtajaksi

Suomen Mieskuoroliiton hallinto uudistui liittokokouksessa 7.3.2015 Porin Talvipäivien yhteydessä. Liiton uudeksi taiteelliseksi johtajaksi seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi valittiin Paavo Hyökki. Espoolainen Hyökki (s. 1981) on toiminut Mieskuoro Laulajien taiteellisena johtajana vuodesta 2014 alkaen ja Helsingin Poliisilaulajien johtajana vuosina 2006-2014. Lisäksi hän johtaa juristikuoro Lain Huutoa ja kamarikuoro Ahjo Ensemblea.

Suomen Mieskuoroliiton puheenjohtajana jatkaa vuonna 2014 kaksivuotiskaudeksi valittu Tomi-Pekka Niukkanen Vantaalta. Uusiksi liittohallituksen jäseniksi valittiin Pekka Horttanainen Kontiolahdelta, Antti Torpo Tampereelta ja Rainer Vainionkulma Espoosta. Liittohallituksen jäseninä jatkavat myös liiton varapuheenjohtajaksi valittu Veli-Matti Nopanen Oulusta, Tuomas Meurman Helsingistä ja Mikko Poutanen Porista.

Liiton aluevaltuustoon valittiin puheenjohtaja Niukkasen lisäksi alueittain 18 edustajaa:
Etelä-Karjala - Osmo Savolainen
Etelä-Pohjanmaa - Hannu Malkamäki (uusi)
Etelä-Savo - Mikko Sairanen
Helsinki - Juhani Talvela
Häme - Heikki Leino
Keski-Pohjanmaa - Seppo Heino
Keski-Suomi - Tapio Liekkilä
Kymenlaakso - Tapio Lehtinen (uusi)
Lappi - Matti Heikkilä (uusi)
Oulu - Pekka Mattila (uusi)
Pirkanmaa - Antti Torpo
Pohjois-Karjala - Mauno Rautiainen (uusi)
Pohjois-Savo - Jussi Kiljunen
Päijät-Häme - Juha Määttä (uusi)
Satakunta - Pekka Koskenkorva
Uusimaa - Yrjö Kukko
Varsinais-Suomi - Kari Ruusunen
ylioppilaskuorot - Tuomas Meurman

Liittohallitus nimitti järjestäytymiskokouksessaan musiikkilautakunnan jäseniksi taiteellisen johtajan Paavo Hyökin lisäksi seuraavat henkilöt:
Juha Hilander (Siilinjärvi, uusi)
Olli Hurskainen (Joensuu)
Anneli Julén (Riihimäki)
Harri Keto (Pori)
Helge Kõrvits (Helsinki)
Visa Yrjölä (Helsinki, uusi)

Porin Talvipäivien ohjelmaan kuului liittokokouksen lisäksi seminaariosuus, jossa kuultiin Porin kulttuurijohtajan Jaana Simulan ja Varsinais-Suomen taidetoimikunnan Henri Terhon vinkkejä mieskuorojen toiminnan mahdollistamiseen ja rahoitukseen. Vilkasta keskustelua käytiin myös liiton tulevaisuuden keskeisimpien kehityskohteiden tiimoilta. Iltaa vietettiin isäntäkuoron Porin Mies-Laulun Välimiesten upean show'n ja sikajuhlan merkeissä.

Seuraava Suomen Mieskuoroliiton tapahtuma, VI Kansainvälinen Leevi Madetoja -mieskuorokilpailu järjestetään Tampereella 17.-19.4.2015. Seuraavat Talvipäivät vietetään Oulussa 18.-20.3.2016.