Etsintäkuulutus: ehdotuksia Liiton Miesten koelaulupaikoiksi!

Suomen Mieskuoroliiton edustuskuoro Liiton Miehet koottiin viime kesänä uudelleen vuosien tauon jälkeen, ja kuoro piti ensimmäisen harjoitusperiodinsa ja konserttinsa 17 laulajan voimin heinäkuussa Joutsenossa. Tunnelmia ensimmäisestä ”korkeanpaikanleiristä” voi lukea Sulasol-lehdestä 3/2017 sivulta 37. Uusia laulajia otetaan edelleen mukaan, ja etsimmekin nyt isäntäpaikkakuntia vuoden 2018 alussa järjestettäviä koelauluja varten. Ehdotuksia koelaulupaikoiksi otetaan vastaan 24.10. saakka!

Ensimmäiselle periodille osallistuneet laulajat kertoivat kokemuksistaan seuraavasti:

”Liiton Miehet on ratkaisu niille laulajille, jotka kotikuorossaan tuntisivat pystyvänsä antamaan musiikille vielä enemmän, kuin mihin normaali työskentely yltää.”

”Kuorosta saa sellaisia yhteenkuuluvuuden sekä taiteen tekemisen elämyksiä, jotka monelta taitavalta laulajalta jäävät jopa kokonaan puuttumaan laulu-uralta.”

”Liiton Miehissä pääsee toteamaan, kuinka laatu korvaa määrän, ja kuinka nopeasti samaa tavoitetta kohti työskentelevät, motivoituneet laulajat saavat tuloksia aikaan. Itselle hienointa oli tutustua minulle uuteen, upeaan mieskuoromusiikkiin, josta saan toivon mukaan nauttia vielä pitkään.”

”Konserttikokemus Joutsenossa oli yksi hienoimpia, missä olen saanut olla mukana.”

”Haluatko laulaa vaativampaa ohjelmistoa kuin kuorossasi on mahdollista? Haluatko joukkoon, jossa et olekaan se, jolta aina kysytään stemmasta? Mutta et kuitenkaan halua luopua nykyisestä mukavahenkisestä kuorosta? Näihin ajatuksiin on vastaus: Liiton Miehet. Kuoro, joka laulaa korkeatasoista musiikkia, ja kalenterimerkintöjä tulee vuoteen tuskin kahta enempää.”

Liiton Miesten ja Suomen Mieskuoroliiton taiteellinen johtaja Paavo Hyökki oli myös tyytyväinen kokonaisuuteen: ”Ensimmäiseen periodiin saatiin dynaaminen, osaava joukko sekä taitavat äänenjohtajat. Odotan tulevaisuudelta kuoron laulajamäärän kasvua, taidoista tinkimättä. Lisäksi odotan tulevia periodeja ja niitä elämyksiä, joita taitava mieskuoro pystyy tuottamaan verraten lyhyessäkin ajassa. Liiton Miehet ei ole ainoastaan kuorojen laulajille hyvä paikka kokea tasokasta toimintaa, vaan kannustan myös johtajia miettimään pyrkimistä mukaan. Taiteellisten johtajien olisi hyvä ainakin välillä itsekin laulaa kuorossa - ja mielellään tietysti hyvässä sellaisessa - jotta oman työn ymmärtäminen laajenisi ja saisi uusia ideoita omaan työskentelyyn.”

Liiton Miesten seuraavat harjoitusperiodit järjestetään Talvipäivien yhteydessä Mikkelissä 23.-25.3.2018 ja Joutsenon mieskuorokursseilla 27.6.-1.7.2018. Koelaulut Mikkelin harjoitusperiodia varten järjestetään muutamalla paikkakunnalla eri puolilla Suomea tammi-helmikuussa 2018, ja lisäksi Joutsenon kesäperiodille on mahdollista pyrkiä Mikkelin Talvipäivien yhteydessä järjestettävissä koelauluissa.

Jos kuorossanne on Liiton Miesten toiminnasta kiinnostuneita laulajia, ilmoittakaa siitä meille 24.10. mennessä, niin pyrimme saapumaan alkuvuoden koelaulukiertueella lähistölle! Koelauluja varten tulee isäntäpaikkakunnan järjestää tähän soveltuva pianollinen tila, muita kustannuksia koelauluista ei isännille aiheudu.

Lisätietoja ja ehdotukset koelaulupaikkakunniksi:
Suomen Mieskuoroliiton toiminnanjohtaja Aino Herranen
, puh. 010 8200 236

Lisätietoja Liiton Miesten toiminnasta:
Suomen Mieskuoroliiton taiteellinen johtaja Paavo Hyökki
, puh. 050 573 7858