Suomen mieskuoroliitto
Suomen mieskuoroliitto
Suomen mieskuoroliitto
Valikko

Edustuskuoro Liiton Miehet

Suomen Mieskuoroliiton edustuskuoro Liiton Miesten toiminta käynnistyi kesällä 2017. Edustuskuoron johtajana toimii itseoikeutetusti liiton taiteellinen johtaja Paavo Hyökki. 

Liiton Miesten seuraavat harjoitusperiodit järjestetään Talvipäivien yhteydessä Mikkelissä 23.-25.3.2018 ja Joutsenon mieskuorokursseilla 27.6.-1.7.2018. Koelaulut Mikkelin harjoitusperiodia varten järjestetään muutamalla paikkakunnalla eri puolilla Suomea tammi-helmikuussa 2018, ja lisäksi Joutsenon kesäperiodille on mahdollista pyrkiä Mikkelin Talvipäivien yhteydessä järjestettävissä koelauluissa.
 
Jos kuorossanne on Liiton Miesten toiminnasta kiinnostuneita laulajia, ilmoittakaa siitä meille 24.10. mennessä, niin pyrimme saapumaan alkuvuoden koelaulukiertueella lähistölle! Koelauluja varten tulee isäntäpaikkakunnan järjestää tähän soveltuva pianollinen tila, muita kustannuksia koelauluista ei isännille aiheudu.

Liiton Miesten ensikonsertti järjestettiin 1.7.2017 Joutsenon kirkossa osana kuoron ensimmäistä harjoitusperiodia, joka pidettiin 27.6.-2.7.2017 Joutsenon Opiston Taidekesässä osana Suomen Mieskuoroliiton perinteisiä mieskuorokursseja. Konsertissa kuultujen teosten ydin oli kansallisromantiikassa, jota edustivat muun muassa Jean Sibelius, Toivo Kuula ja Leevi Madetoja. Lisäksi kuultiin Sven-David Sandströmin ja Erik Bergmanin teoksia sekä James Stevensin raikas sovitus tutusta virrestä Nearer, My God, to Thee (”Sua kohti, Herrani”), jossa solistina toimi arvostettu kontratenori Teppo Lampela. 

Paavo Hyökki ja Liiton Miehet 1.7.2017 konsertin jälkeen Joutsenon kirkon edustalla. Kuva: Aino Herranen.

Liiton Miesten ja Suomen Mieskuoroliiton taiteellinen johtaja Paavo Hyökki, miksi tällainen edustuskuoro on perustettu? ”Liiton Miehet perustettiin ensimmäistä kertaa 1990–2000-luvun taitteessa. Sen toiminta ei syystä tai toisesta ottanut pitkällä tähtäimellä tuulta alleen. Kysyntä tällaiselle instrumentille on kuitenkin Liiton piirissä vironnut jo vuosia, joten otimme asiaksi kokeilla uudestaan. Laulajisto on valittu tarkkaan ja sitä silmällä pitäen, että teosten täytyy valmistua nopeasti hyvään kuntoon. Monessa kuorossa on se tilanne, että rivissä laulaa muutama kantava laulaja, joihin muut tukeutuvat mutta jotka joutuvat valtaosan harjoitusajasta odottelemaan muiden oppimista. Liiton Miesten tarkoitus on tarjota taitaville laulajille mahdollisuus dynaamiseen ja korkean taiteellisen tason kuorotoimintaan ilman, että haasteet loppuvat kesken.”

Kiinnostuitko Liiton Miesten jäsenyydestä? Ota yhteyttä liiton toimistoon , puh. 010 8200 236 tai taiteelliseen johtajaan Paavo Hyökkiin, , puh. 050 573 7858.