Suomen mieskuoroliitto
Suomen mieskuoroliitto
Suomen mieskuoroliitto
Valikko

Jäsentiedote 3 / 2017

Keväinen tervehdys mieskuoroveljille!

Mieskuorojen lauluvuosi on jo lopuillaan, mutta vielä edessämme on monia hienoja asioita, joista suurimpana tietenkin Sulasolin Laulu- ja soittojuhlat Hämeenlinnassa. Itselleni osallistuminen tapahtumaan on ensimmäinen laatuaan ja odotan kovasti, mitä kaikkea viikonloppu tuo vastaansa. Toivottavasti tapaan mahdollisimman monen teistä Hämeenlinnassa!

Liiton toimintaa kehitetään kovaa vauhtia eteenpäin. Strategiatyölle saatiin hyviä linjauksia Talvipäivillä ja työtä jatkettiin pääsiäisen alla koko hallinnon suunnitteluviikonlopussa Mikkelissä. Seuraavaksi työryhmät työstävät omia aiheitaan eteenpäin, ja liittohallitus koordinoi työskentelyä liittokokouksen linjausten mukaisesti. Tavoitteena on kehittää entistä tehokkaammin ja asiakaslähtöisemmin toimiva organisaatio, jonka jäseniä kaikki laulavat miehet haluavat olla. Tässä työssä olemme menossa hyvää vauhtia eteenpäin.

Liiton talouden kehittäminen on aina ajankohtainen teema. Liiton toimintaa pyöritetään sen volyymiin suhteutettuna todella pienellä budjetilla ja toiminnan kasvattaminen edellyttää uusien rahoitusmuotojen löytymistä. Etsimmekin tällä hetkellä liitolle yhtä tai kahta isompaa pitkäaikaista yhteistyökumppania mahdollistamaan liiton toiminnan kasvattamisen. Myös pienempiä yksittäiset tapahtumat mahdollistavia kumppaneita otetaan mukaan yhteistyöhön liiton kanssa. Tavoitteena on löytää kumppaneiksi yrityksiä, joiden liitolle antama tuki olisi myös alueellisen, mieskuorojen itsensä järjestämän toiminnan tukena. Kuulen mielelläni ajatuksianne ja otan vinkkejä vastaan liittyen liiton yhteistyökumppaneiden etsintään!

Muistattehan myös ilmoitella liiton toimistolle kuluvan vuoden aikana järjestettävistä Suomi100-teemaisista konserteistanne. Koostamme niistä yhteistä konserttikalenteria liiton nettisivuille.

Samalla muistutan myös syksyn Oktoberfest-tapahtumasta. Jo nyt tiedossa on, että tapahtuma toteutuu todella monella paikkakunnalla ympäri Suomen ja mukaan mahtuu vielä lisää paikkakuntia. Tehdään lokakuisesta tapahtumastamme yhdessä Suomen suurin Oktoberfest (ja jos ei suurin, niin ainakin äänekkäin!!).

Iloa loppukevääseen,
Tomi-Pekka Niukkanen
puheenjohtaja


1) Liiton Miesten viimeiset koelaulut 17.5.2017

Suomen Mieskuoroliiton edustuskuoro Liiton Miesten koelaulut järjestettiin kolmella paikkakunnalla 5.-12.4.2017. Koelauluissa kuoroon valittiin 14 taitavaa laulajaa. Liiton Miesten ensimmäinen harjoitusperiodi ja konsertti järjestetään Joutsenon Opistolla 28.6.-2.7.2017. Kuoroa johtaa liiton taiteellinen johtaja Paavo Hyökki.
 
Muutama laulaja mahtuisi vielä kuoroon mukaan, joten järjestämme täydennyshaun kaikkiin stemmoihin ke 17.5.2017 klo 17-19 pääkaupunkiseudulla (tarkka paikka ilmoitetaan myöhemmin). Tähän viimeiseen koelaulutilaisuuteen voi ilmoittautua su 14.5.2017 saakka sähköisellä lomakkeella osoitteessa https://goo.gl/forms/6M8X9RhwwV9foDQP2

Mikäli laulaja tulee koelaulussa valituksi Liiton Miehiin, sitoutuu hän myös samalla osallistumaan kuoron ensimmäiseen harjoitusperiodiin ja konserttiin Joutsenon Opistolla 28.6.–2.7.2017. Kurssi alkaa keskiviikkona klo 15 ja päättyy sunnuntaina klo 15. Periodin hinta on 395 euroa majoituksella ja täysihoidolla, 325 euroa ilman majoitusta ja aamiaisia. Lisäksi kurssilla laulettavasta ohjelmistosta veloitetaan pieni nuottimaksu, ja osallistujilla tulee olla myös käytössään liiton merkkilaulukirjat. 

Lisätietoja Liiton Miehistä: http://www.mieskuoro.fi/toiminta/liiton-miehet/


2) Joutsenon perinteiset kesäkursseilla enemmän koulutustunteja

Liiton Miesten lisäksi Joutsenon Opistolla järjestetään ensi kesänäkin koulutusta kuoronjohdon ja merkkilaulujen tiimoilta. Perinteiseen tapaan juhannuksen jälkeisellä viikolla pidettävien kesäkurssien kesto pitenee tänä vuonna molempien kurssien osalta yhdellä päivällä: kuoronjohtokurssi alkaa jo keskiviikkona ja merkkilaulukurssi torstaina. Kurssien pidetessä myös koulutustuntien määrä kasvanut hintojen mukaisessa suhteessa.

Merkkilaulukurssilla 29.6.–2.7.2017 on tuttuun tapaan mahdollisuus liiton perus-, taito- ja mestarimerkkilaulujen harjoitteluun sekä tenttisuorituksiin. Perus- ja taitomerkkikoulutukseen voivat osallistua myös yksittäiset laulajat, mestarimerkkikokonaisuus on lähtökohtaisesti suunnattu vain valmiille kvarteteille. Kurssin kouluttajina toimivat Juha Holma, Anneli Julén, Harri Keto ja Helge Kõrvits. Kurssi alkaa torstaina klo 11 ja päättyy sunnuntaina klo 15. Kurssin hinta on täysihoidolla 375 euroa ja ilman majoituksia ja aamiaista 315 euroa. Kurssille tulee ilmoittautua 28.5.2017 mennessä sähköisellä lomakkeella: https://goo.gl/forms/iciutcUshdIW8lYU2 

Kuoronjohtokurssilla 28.6.–2.7.2017 on luvassa koulutusta sekä vasta-alkajille että jo kuorojen kanssa työskennelleille johtajille. Harjoiteltava ohjelmisto on kokonaisuudessaan mieskuorolauluja: peruskurssin ohjelmisto valitaan liiton Perusmerkkilauluista ja jo kokemusta hankkineille johtajille suunnatun taitokurssin ohjelmisto Taito- ja Mestarimerkkilauluista. Taitokurssin kouluttajana toimii Suomen Mieskuoroliiton taiteellinen johtaja Paavo Hyökki, peruskurssilla opiskelijoita kouluttaa puolestaan Sulasolin taiteellinen johtaja Timo Lehtovaara. Kurssi alkaa keskiviikkona klo 15 ja päättyy sunnuntaina klo 15. Kuoronjohtokurssin hinta on täysihoidolla 395 euroa ja ilman majoituksia ja aamiaista 325 euroa. Kurssille tulee ilmoittautua 28.5.2017 mennessä sähköisellä lomakkeella:
https://goo.gl/forms/BKScSLU0OYPpxqqh1 


3) Seuraavat Talvipäivät Mikkelissä maaliskuussa 2018

Liiton seuraavat Talvipäivät järjestetään Mikkelissä 23.–25.3.2018. Yksityiskohtaisen ohjelman, osallistumismaksut ja hinnat julkistamme syksyllä, mutta päivämäärät kannattaa jo merkitä oman kuoron ensi kevään tapahtumakalenteriin! Mukaan kutsutaan ennen kaikkea kokonaisia kuoroja ja lauluyhtyeitä, mutta myös yksittäiset laulajat ovat lämpimästi tervetulleita mukaan. 

Paikallisena isäntänä toimii Mikkelin Mieslaulajat ja yhteistyötä tehdään myös Mikkelin Kaupunginorkesterin kanssa. Ohjelmaan sisältyy mm. mies- ja poikayhtyeille suunnattu lauluyhtyekilpailu, koulutusta ja gaalakonsertti - karonkkaa ja mukavaa yhdessäoloa unohtamatta!

Talvipäivien yhteydessä järjestettävän Lauluyhtyekilpailun säännöt on julkistettu ja löytyvät nettisivuiltamme. Lauluyhtyekilpailu on suunnattu perinteisten mieskvartettien lisäksi myös muunlaisille mieslauluyhtyelle sekä pojista koostuville yhtyeille. Yhtyeiden koko on rajattu 3–8 laulajaan, ohjelmisto on vapaa ja sen kokonaiskesto siirtymisineen on maksimissaan 10 minuuttia. Kilpailun osallistumismaksu on 100 euroa yhtyeeltä.

Pienet Sievät vuoden 2013 Talvipäivien lauluyhtyekilpailussa, kuva Markku Pihlaja

Kilpailun säännöt ja linkki ilmoittautumislomakkeeseen löytyvät verkkosivuiltamme tapahtumat-osiosta.

Ilmoittautuminen kilpailuun päättyy 31.1.2018.


4) Mestarimerkkilaulut uusittu painos on ilmestynyt

Suomen Mieskuoroliiton Mestarimerkkilaulujen uudistettu 2. painos on ilmestynyt. Samalla mestarikokonaisuuteen tehtiin yhden laulun muutos: nro 12 Liljankukka kullankeltainen (Paavo Heininen) vaihtui Juuso Vanosen sovitukseen Lasse Mårtensonin klassikosta Laiskotellen. Tämän lisäksi uuteen painokseen korjattiin painovirheitä. Julkaisun jäsenhinta säilyy ennallaan 28 eurossa (muille kuin jäsenille 33 euroa).

Siirtymäaika uuteen painokseen on vuoden 2017 loppuun saakka, ja tänä aikana mestarimerkkitentteihin käy lauluista kumpi tahansa, Liljankukka kullankeltainen tai Laiskotellen. Laiskotellen-laulun irtonuotti on myös ostettavissa Sulasolin nuottimyymälästä 2,50 euron kappalehintaan (tilaukset: ). 

Tilaukset liiton toimistoon puh. 010 8200 239, sähköpostitse tai FB-viestillä. Postitse toimitettaviin tilauksiin lisätään toimituskulu 6,90 euroa/tilaus. 


5) Toukokuun jäsentarjouksena Muuta! ohjelmistoa mieskuoroille

Lähestyvän kesän kunniaksi vuonna 2012 ilmestynyt lämpimän oranssikantinen Muuta! ohjelmistoa miesäänille -nuottikokoelma toukokuun jäsentarjouksena 

1–20 kpl 10 % alennuksella (20,70 euroa/kpl) 
yli 20 kpl 20 % alennuksella (18,40 euroa/kpl)!

Sisällys:

1. Paratiisi
2. Hetki lyö
3. Du är så vacker för mina ögon
4. Det gingo två flickor
5. Savanni nukahtaa
6. Kaksoiselämää
7. Hiljainen laulu
8. Cherbourgin sateenvarjot
9. Stripteasetanssija
10. Muistan kesän
11. Raja
12. Till we meet again
13. Roses of Picardy
14. Brother, can you spare a dime
15. Eva 

Muuta! ohjelmistoa miesäänille -kokoelman normaalihinta SMKL:n jäsenille on 23 euroa/kpl. Tarjous on voimassa viimeistään 31.5.2017 tehtyihin tilauksiin. Tilaukset liiton toimistoon puh. 010 8200 239, sähköpostitse tai FB-viestillä. Postitse toimitettaviin tilauksiin lisätään toimituskulu 6,90 euroa/tilaus. 


6) Sulasolin Laulu- ja soittojuhlat Hämeenlinnassa 12.-14.5.2017

Sulasolin Laulu- ja soittojuhlat Hämeenlinnassa lähestyvät! Tapahtumaan osallistuu yli 800 mieskuorolaista eri puolilta Suomea. Tapahtuma on myös Suomen Mieskuoroliiton vuoden 2017 päätapahtuma ja virallinen Suomi 100 -juhlatapahtuma. Vaikka oma kuoro ei juhlilla mukana olisikaan, tapahtumaan voi osallistua myös turistina nauttimalla juhlatunnelmasta, laulusta ja soitosta. Perjantaina 12.5. klo 18 Hämeenlinnan torilla järjestettävien avajaisten ja sunnuntaina 14.5. klo 15 jäähallissa vietettävän pääjuhlan väliin mahtuu kymmenittäin yleisölle avoimia juhlatapahtumia kuorojen kapakkakierroksesta torijumalanpalvelukseen ja maratonkonsertista kauppakeskuskeikkaan. Liput pääkonsertteihin ja pääjuhlaan ovat myynnissä Ticketmasterin kautta: http://www.ticketmaster.fi/search/?keyword=laulu-+ja+soittojuhlat Valtaosaan muista konserteista ja tapahtumista on vapaa pääsy tai vapaaehtoinen ohjelmamaksu. Osallistuvien kuorojen konsertit löytyvät verkkosivuilta: www.laulujuhlat.fi 


7) Tampereen Sävel 6.–11.6.2017

Tampereen Sävel kutsuu kaikki mukaan festivaalille 6.–11.6.2017. Yleisöllä on vapaa pääsy seuraamaan keskiviikkona 7.6. Yhtyelaulukilpailua, johon on valittu 12 yhtyettä yhdeksästä maasta. Kuorokatselmukseen on ilmoittautunut yhteensä 57 kuoroa, jotka tulevat Saksasta, Ruotsista, Tšekistä, Venäjältä, Ukrainasta, Latviasta ja Suomesta. Tampere-talon Isossa salissa 8.–10.6. järjestettävä Kuorokatselmus on myös yleisölle maksuton. 

Jos kuorosi on kiinnostunut tulemaan kuuntelemaan Kuorokatselmusta, teillä on mahdollista laulaa myös Tampere-talon aulassa 8.–11.6. järjestettävällä Kuorotorilla. Lisätietoja voi tiedustella: Konserttilippuihin on tarjolla ryhmäalennukset, 10–19 hlöä 10% ja alkaen 20 hlöä 20%. Kaikki liput voi ostaa osoitteesta www.lippu.fi

Koko festivaaliohjelma: www.tamperemusicfestivals.fi/vocal


8) Laulukaudenavaus käynnistää mieskuorojen syksyn  

Mieskuorojen syksyn käynnistää 10.8.2017 jälleen jo perinteeksi muodostunut Laulukauden avaus -tempaus. Kutsumme tänäkin vuonna kaikki jäsenkuoromme mukaan Laulukauden avaukseen videokampanjan merkeissä! Käykää koko kuoron tai vaikkapa kvartetin kanssa laulamassa jokin kuorolle tärkeä laulu kuorolle merkityksellisessä paikassa. Kuvatkaa laulu videolle ja lähettäkää se liiton Facebook-sivulle (sekä luonnollisesti kuoron omalle FB-sivulle ja muihin tiedotuskanaviin). Videoita voi lähettää 10.8.–21.9.2017, eniten tykkäyksiä saanut video palkitaan!

Kuorojen syksyn koelaulutietoja ja omia rekrytointivideoita voi linkittää kuoron omilta Facebook- tai verkkosivuilta liiton Facebook-sivulle.


9) Oktoberfest eri puolilla Suomea 14.10.2017

Suomen Mieskuoroliitto kutsuu jälleen jäsenkuoronsa järjestämään Oktoberfest-tapahtumia eri puolilla Suomea lauantaina 14.10.2017. Tavoitteenamme on lokakuun puolivälissä koko Suomen kattava ketju mieskuorotapahtumia.

Toimi näin: neuvottele teemaan sopivan olutravintolan tai pubin kanssa tapahtuman järjestämisestä omalla paikkakunnalla. Sovi juomatarjoiluista ja mahdollisista ruokajärjestelyistä ja kerää tarvittaessa ilmoittautumiset ennakkoon. Varmista myös, että ravintolassa saa laulaa. Tapahtuman voi toteuttaa myös kiertämällä useammassa ravintolassa. Laulun lomassa vaihdellaan mieskuorokuulumisia ja nautitaan teeman mukaisesti hieman huurteista kunkin oman valinnan mukaan. Kun suunnitelmat ovat valmiina, ilmoita oman paikkakuntasi Oktoberfestin tiedot liittoon. Tapahtuman voi toki järjestää vain oman kuoron kesken, mutta mukaan kannattaa kutsua esimerkiksi liiton aluevaltuutetun avustuksella myös muita lähialueen mieskuorolaisia. Oktoberfest on myös mainio tilaisuus houkutella mukaan mieskuorotoimintaan uusia laulajia ja kiinnostunutta yleisöä.


10) Suomen Mieskuoroliiton jäsenille 15 % alennus WellO2-hengitysharjoituslaitteesta!

Suomen Mieskuoroliitto ja äänen huoltoon soveltuvaa WellO2-hengitysharjoituslaitetta valmistava Hapella Oy:n ovat tehneet yhteystyösopimuksen. Suomen Mieskuoroliiton jäsenet saavat 15 % alennuksen WellO2-laitteen verkkokaupassa voimassa olevasta hinnasta ja lisäksi yli 10 kappaleen kertatilaukseen yhden laitteen kaupan päälle. Jäsenedun saat, kun hankit laitteen Hapella Oy:n verkkokaupasta shop.wello2.com syöttämällä koodin SMKL2017 Kupongit-kenttään. Samalla tuet Suomen Mieskuoroliiton toimintaa.  Lisätietoa WellO2-laitteesta oheisesta liitteestä sekä www.wello2.com !