Suomen mieskuoroliitto
Suomen mieskuoroliitto
Suomen mieskuoroliitto
Valikko

Jäsentiedote 5 / 2017

Jäsenkirje lähetetään automaattisesti liiton jäsenkuorojen puheenjohtajille, taiteellisille johtajille ja sihteereille iFest-jäsenrekisterin tietojen mukaisesti. Jäsenkirjeen voi myös tilata postituslistan kautta suoraan omaan sähköpostiin. Tilaa jäsenkirje tästä linkistä: http://goo.gl/forms/2NyX2zPNKSlTPOjo1 


Helsinki, 27.9.2017

Hyvät lauluveljet!

 Nyt jos joskus, on Mieskuorojen momentum, oikea hetki. Suomen 100-vuotisjuhlat lähestyvät, ja moni kuoro on näkyvästi ja äänekkäästi helposti tavoitettavissa suurelle yleisölle. Kuorot konsertoivat laajalti itsenäisyyden teemalla, ja siten saamme paljon hyvää huomiota harrastuksellemme. Liitto kokoaa nettisivuilleen kootusti tietoa jäsenkuorojemme Suomi 100-teemaisista konserteista. Muistakaa ilmoittaa oman kuoronne tiedot ja käykää toki katsomassa konserttivinkkejä myös tuolta sivustolta!

Koko syksy on monella tapaa täynnä mieskuorohypeä. Ei vain itsenäisyyden teemalla vaan muutenkin tiedossa on paljon mieskuorotapahtumia ja toimintaa yhteisen teemamme ympärillä.

Julkaisimme juuri uuden kevyen musiikin minikokoelman, tällä kertaa otsikolla Nousu ja tuho, keskittyen hilpeisiin sekä turmiollisiin teemoihin. Muutaman viikon päästä julkaisemme uuden juomalaulukokoelman, joka varmasti on jokaiselle laulavalle miehelle tärkeä hankinnan kohde. Tiedotamme erikseen vielä juomalaulukokoelman julkaisusta sekä sen tilaamisesta.

Liiton Oktoberfestejä vietetään lauantaina 14.10. Oktoberfestit järjestetään teemalla ”Suomen äänekkäin Oktoberfest” ja niitä vietetään samanaikaisesti usealla paikkakunnalla ympäri Suomen. Yhdistämme tekniikan avulla nämä yksittäiset tapahtumat toisiinsa ja juhlintaa on mahdollista seurata myös kotisohvilta, osallistumislinkki löytyy jäljempänä tästä kirjeestä.

Kevään puolella kokoonnumme kaikki yhdessä viettämään Talvipäiviä, tällä kertaa Mikkeliin. Jokainen suomalainen mieskuoro ja mieskuorolaulaja on tervetullut tuonne mukaan. Erityisesti toivon runsasta osallistumista Itä- ja Kaakkois-Suomen kuoroiltamme. Muistakaa siis hoitaa ilmoittautumiset Talvipäiville ajoissa; tästäkin löytyy lisätietoa tästä kirjeestä.

Talvipäivillä ensi keväänä jatkamme yhteistä keskusteluamme Liiton toiminnan kehittämisestä sekä siitä, miten Liitto toimillaan voi parhaiten tukea yksittäisiä jäsenkuoroja. Talvipäivillä valitaan myös uusia edustajia Liiton hallintoon, toivonkin, että saamme jälleen runsaasti innostunutta ja osaava väkeä lisää liiton toimintaan.

Ja ennen kaikkea, haluan toivottaa jokaiselle mieskuorolaulajalle antoisia hetkiä kuoroharjoituksissa ja konserteissa. Nautitaan yhdessä harrastuksestamme ja pidetään mieskuorojen lippu korkealla!
 
Terveisin,
 
Tomi-Pekka Niukkanen
puheenjohtaja
Suomen Mieskuoroliitto ry


1) Tervetuloa Talvipäiville Mikkeliin 23.–25.3.2018!

Liiton seuraavat Talvipäivät järjestetään Mikkelissä 23.–25.3.2018. Mukaan kutsutaan ennen kaikkea kokonaisia kuoroja ja lauluyhtyeitä, mutta myös yksittäiset laulajat ja kuorojen hallintoväki ovat lämpimästi tervetulleita mukaan! Mikkelin keskeinen sijainti junaradan varrella mahdollistaa saapumisen tapahtumaan helposti lähes mistä päin Suomea vain. 

Tapahtuman keskuspaikkana toimii Konsertti- ja kongressitalo Mikaeli (Sointukatu 1), isäntäkuoron tehtävistä vastaa Mikkelin Mieslaulajat ja yhteistyötä tehdään myös Mikkelin Kaupunginorkesterin kanssa. Perjantai-ilta 23.3. käynnistyykin kaupunginorkesterin konsertilla, jonka jälkeen vietetään iltaa vapaamuotoisesti mieskuoroseurassa. Lauantaina 24.3. kisataan lauluyhtyeiden paremmuudesta, ja lisäksi kuoroille ja lauluyhtyeille on luvassa esiintymismahdollisuuksia muun muassa aulakonserteissa. Päivän aikatauluun mahtuu myös kuorojen hallintoväen tapaaminen, ja aveceillekin on suunnitteilla omaa ohjelmaa. 

Lauantai-ilta huipentuu gaalakonserttiin, jossa kokonaisilla kuoroilla on jälleen mahdollisuus esiintyä omalla ohjelmistolla, kuullaan lauluyhtyekilpailun parhaimmistoa sekä kajautetaan muutama yhteisnumerokin Talvipäivien suurkuorolla. Suurkuoronumerot ilmoitetaan myöhemmin. Konsertissa on harvinaislaatuinen mahdollisuus kuulla myös viime kesänä uudelleen koottua edustuskuoro Liiton Miehiä, joka pitää seuraavan harjoitusperiodinsa Talvipäivien yhteydessä liiton taiteellisen johtajan Paavo Hyökin johdolla. Gaalakonsertin jälkeen vuorossa on tuttuun tapaan mieskuorokaronkka. Tapahtuma päättyy liittokokoukseen sunnuntaina 25.3.

Talvipäivien ilmoittaudutaan liiton verkkosivuilta löytyvällä sähköisellä lomakkeella: https://goo.gl/forms/5tDiBRqyIYoHMcly2 . Talvipäivien osallistumismaksu on 69 euroa henkilöltä ja siihen sisältyy koko lauantaipäivän ohjelma, ruokailut (lounas ja karonkkaillallinen) sekä vapaa pääsy lauluyhtyekilpailun yleisöön ja gaalakonserttiin. Myös avecien ja muun matkaseuran osallistumismaksu on 69 euroa. Perjantai-illan orkesterikonsertin liput ovat varattavissa erikseen alennushintaan, lippujen hinnat ja konsertin ohjelma ilmoitetaan myöhemmin. Sunnuntain liittokokoukseen osallistuminen on veloituksetonta jäsenkuorolta saadun valtakirjan toimittaneille. Kutsut ja valtakirjapohjat liittokokoukseen postitetaan jäsenyhdistyksille lähempänä tapahtumaa. 

Talvipäivien ohjelmaan kuuluvan lauluyhtyekilpailun säännöt löytyvät kokonaisuudessaan verkkosivuiltamme: www.mieskuoro.fi/tapahtumat/talvipaivat-2018/lauluyhtyekilpailu/saannot/  Lauluyhtyekilpailu on suunnattu perinteisten mieskvartettien lisäksi myös muunlaisille miehistä tai pojista koostuville yhtyeille, joissa on 3–8 pääsääntöisesti kukin omaa stemmaansa laulavaa laulajaa. Toivomme mahdollisimman monipuolista kilpailua ja osallistujiksi niin perinteisiä kvartetteja kuin muitakin kokoonpanoja! Kilpailussa jaetaan varsinaisina palkintoina sekä useampina erikoispalkintoina kaikkiaan 2 000 euroa, tuomariston jäsenten nimet ilmoitetaan myöhemmin. Kilpailun osallistumismaksu on 100 euroa yhtyeeltä ja ilmoittautuminen päättyy 31.1.2018. Mikäli yhtyeen laulajat haluavat osallistua myös Talvipäivien muuhun ohjelmaan, on heidän ilmoittauduttava erikseen Talvipäivien ilmoittautumislomakkeen kautta ja osallistumismaksu on sama 69 euroa kuin muillekin osallistujille.

Tapahtuman osallistujille on varattu majoituskiintiö Original Sokos Hotel Vaakuna Mikkelistä (Porrassalmenkatu 9). Standard-luokan huoneiden hinnat ovat 1hh 79 euroa/vrk ja 2hh 89 euroa/vrk, korotus Superior-luokkaan 15 euroa/huone/vrk. Hintoihin sisältyy aamiainen ja sauna. Varaukset kiintiöstä tulee tehdä 23.2.2018 mennessä mainitsemalla tunnus BSUO180323 puhelimitse 029 123 9601 tai sähköpostitse . Varauksia ei voi tehdä nettivarausjärjestelmän kautta. 

Seuraa tapahtumajärjestelyjen etenemistä verkkosivujemme ja Facebookin kautta. Mikkelissä nähdään!


2) Suomen rakkain mieskuorolaulu -levy juhlistaa 100-vuotiasta Suomea

Tämän vuoden Suomi 100 -juhlateemaan sopii mainiosti Suomen Mieskuoroliiton julkaisema Suomen rakkain mieskuorolaulu -levy, joka sisältää suomalaisten mieskuorojen ohjelmiston klassikkoteokset Paciuksesta Paroni Paakkunaiseen neljää suurta eli Sibeliusta, Kuulaa, Madetojaa ja Palmgrenia unohtamatta. Rakkaimpia mieskuorolauluja tulkitsee maamme mieskuorojen parhaimmisto yhdessä ja erikseen. Levyn kruunaa kaikkien aikojen rakkaimmaksi äänestetty suomalainen mieskuorolaulu, Sibeliuksen Finlandia-hymni lähes 1 500 laulajan suurkuoron voimin.

Suomen Mieskuoroliitto myy nyt Suomen rakkain mieskuorolaulu -levyä jäsenkuoroilleen huikean edulliseen hintaan vain 6 euroa/kpl, kun kuoro ostaa levyä vähintään yhden laatikollisen (31 kpl). Kuoro voi myydä levyä edelleen haluamaansa hintaan vaikkapa omien Suomi 100 -tapahtumien yhteydessä tai lahjoittaa sitä omille yhteistyökumppaneilleen. Tässä onkin loistava mahdollisuus juhlasyksyyn erityisesti sellaisille kuoroille, joilla ei ole omia teemaan sopivia äänitejulkaisuja tai jotka kaipaavat muuten lisää mieskuorotuotteita valikoimaansa. 

Tarjoushinta 6 euroa/kpl on voimassa Suomi 100 -vuoden loppuun 31.12.2017 saakka tai niin kauan kuin levyvarastoa riittää, hinta sisältää ALV 24 %. Postitse toimitettaviin levytilauksiin lisätään toimituskulut 6,90 euroa. Mikäli levyä haluaa tilata pienempiä määriä, hinta jäsenkuoroille enintään 30 kpl tilauksille on 12 euroa/kpl ja muille 15 euroa/kpl. Kustakin myydystä levystä lahjoitetaan myös 1 euro liiton Tulevaisuusrahastoon poika- ja nuorten miesten kuorojen hyväksi tehtävään työhön. Lisätietoa Suomen rakkain mieskuorolaulu -levystä löydät verkkosivuiltamme http://www.mieskuoro.fi/tuotteet/suomen-rakkain-mieskuorolaulu/ sekä oheisesta esitteestä. Esitettä voi myös käyttää kuoron myydessä levyä edelleen.


3) Nousu ja tuho: lauluja alkoholista

Suomen Mieskuoroliitto jatkaa POP-julkaisusarjaa uudella nuottikokoelmalla. Tämä julkaisusarja sisältää kiinnostavia mieskuorosävellyksiä ja -sovituksia, jotka tuovat uusia tuulia perinteisen mieskuorolaulun rinnalle. Kuluvana vuonna kaikki sarjassa julkaistavat nuotit ovat Suomi 100 -teeman mukaisesti suomalaisia. Laulut soveltuvat erityisesti hieman kevyempiin ja vapaamuotoisempiin esiintymistilaisuuksiin sekä isommille kuoroille että lauluyhtyeille.

Uuden Nousu ja tuho -nimeä kantava kokonaisuuden yhdistävänä teemana on alkoholi, ja se sisältää neljä K18-luokiteltua teosta aina nousuhumalasta dagen efter -tunnelmiin:

Juice Leskinen, sov. Kari Pappinen: Einarin polkupyörä
Gösta Sundqvist, sov. Jori Männistö: Jouluaattona kännissä
trad., sov. Ilkka Aaltonen: Valomerkin jälkeen
Olli Hurskainen: Kaksi laulua krapulasta

Keväällä ilmestyneen naisista inspiroituneen Kauniit ja rohkeat -kokoelman tapaan tämän nuottijulkaisun ostaja saa linkin, josta voi kuunnella liiton taiteellisen johtajan Paavo Hyökin laulamia harjoitusäänitteitä erikseen stemmoittain tai yhtenä kokonaisuutena nuottikuvan kanssa. Kokoelman minimitilausmäärä on kvartetillinen eli 4 kpl, ja myyntihinta on 12 euroa/kpl. Nopean tilaajan pakettitarjouksena liiton jäsenet saavat sekä Kauniit ja rohkeat- että Nousu ja tuho -kokoelman yhteensä 20 eurolla vielä tämän viikon ajan (norm. yhteensä 24 euroa)! Tällöinkin minimitilausmäärä on 4 kpl kumpaakin kokoelmaa. Postitse toimitettaviin tilauksiin lisätään toimituskulut 6,90 euroa/tilaus.

Liittomme tuotemyymälässä on kuukausittain vaihtuvia jäsentarjouksia niin nuottijulkaisuista kuin muistakin tuotteista. Syyskuun jäsentarjouksena on POP-kokoelmien lisäksi myös Joululauluja II -kokoelma tulevaa sesonkia varten: kokoelman saa omakseen nyt 20 euron kappalehintaan (norm. 23 euroa). Seuraa ajankohtaisia jäsentarjouksia verkkosivujen ja FB-sivun kautta ja hyödynnä rahanarvoiset edut!


4) Uusia tuotteita tulossa syksyn aikana

Suomen Mieskuoroliiton tuotevalikoimaan on tulossa myös muita uusia tuotteita syksyn aikana. Lokakuun aikana painosta putkahtaa uusi Juomalauluja II -kokoelma, joka kokoaa yksiin kansiin kaikkiaan 49 karonkkatunnelmiin ja illanviettoihin soveltuvaa laulua. Kokoelma sisältää niin perinteisiä jo liiton edellisestäkin useampi vuosi sitten loppuunmyydystä juomalaulukokoelmasta tuttuja lauluja, mutta mukana on myös useita uusia juomalauluja muun muassa Olli Hurskaisen kynästä. Uudesta Juomalauluja II -kokoelmasta on luvassa myös nopean tilaajan jäsentarjous, joten kokoelma kannattaakin tilata heti koko kuorolle illanviettoja elävöittämään!

Myös tuttu sininen liittosolmio on ollut jo jonkin aikaa loppuunmyyty. Aivan tässä samassa muodossa ei solmiota enää toteuteta, mutta suunnitteilla on päivitetty versio kukkologollisesta solmiosta vielä tämän syksyn aikana. Mikäli kuoropuvun uudistus on ajankohtainen, kannattaa pysyä kuulolla! Punaista ja mustaa liittosolmiota on vielä jonkin verran varastossa, joten jos nämä värit kiinnostavat, tilaa omasi pian!


5) Seniorimieskuorot valtaavat Lahden 7.10.2017

Suomen Mieskuoroliitto on mukana VII Valtakunnallisessa Seniorimieskuorotapahtumassa Lahdessa 7.10.2017. Lahden Sibeliustalossa järjestettävää tapahtumaa isännöi Lahden Mieskuoron seniorikuoro Velihopeat. Seniorimieskuorotapahtuma on yksi lukuisista Suomi100-juhlavuoden ohjelmista, ja siihen osallistuu 17 seniorimieskuoroa ja noin 400 laulajaa eri puolilta Suomea. Seniorimieskuorotapahtuma järjestetään noin kolmen vuoden välein eri paikkakunnilla, viimeksi Helsingissä vuonna 2014.

Liitto pitää tapahtumapäivän aikana toiminnastaan esittelytilaisuuden, ja myös liiton tuotteita on myynnissä Sibeliustalossa. Seniorikuorojen yhteiskonsertti pidetään Sibeliustalossa lauantaina 7.10.2017 kello 14. Konsertin ohjelma koostuu perinteisistä mieskuorolauluista ja myös uudemmasta mieskuoro-ohjelmistosta, ja kuorot esiintyvät niin yhdessä kuin erikseenkin. Liput konserttiin ovat myynnissä Lippupisteessä www.lippu.fi, Sibeliustalon kassalla ja Velihopeiden kuorolaisilla. 


6) Suomen äänekkäin Oktoberfest järjestetään 14.10.2017


Suomen Mieskuoroliiton jäsenkuorot juhlivat lokakuussa Oktoberfestia eri puolilla Suomea. Tapahtumat yhdistävät mainiolla tavalla mieskuorolaulun ja hauskanpidon hyvässä seurassa. Suomen äänekkäimmillä Oktoberfesteillä voi viettää aikaa oman kuoron kesken, tavata vanhoja tuttuja muista kuoroista ja löytää uusia tuttavuuksia. Tapahtuma on myös loistava tilaisuus uusille mieskuoroharrastuksesta kiinnostuneille tutustua kuorotoimintaan vapaamuotoisessa ympäristössä!

Valtaosa Oktoberfest-tapahtumista järjestetään lauantai-iltana 14.10., ja tapahtumapaikkojen välille otetaan myös videoyhteys illan aikana. Tarkista tarkat tapahtumatiedot eri paikkakunnilla liittomme verkkosivuilta: www.mieskuoro.fi/tapahtumat/oktoberfest2017/  Vaikka Oktoberfest on toki parhaimmillaan paikan päällä nautittuna, tapahtumaa eri paikkakunnilla voi myös seurata omalta kotisohvalta videoyhteyslinkin kautta 14.10. klo 20 alkaen: https://meet.lync.com/mieskuoro/toiminnanjohtaja/4YLTRD3F 
 

7) Tulevaisuusrahaston syksyn apurahat haussa ja rahankeräys käynnissä

Suomen Mieskuoroliiton Tulevaisuusrahasto myöntää sääntöjensä mukaan "apurahoja poikakuorojen ja nuorten miesten kuorojen sekä -lauluyhtyeiden perustamiseksi ja toiminnan tukemiseksi sekä näitä tahoja koskeviin erityishankkeisiin". Rahastolla tuetaan erityisesti toimintaa, joka tähtää uusien laulajien saamiseen harrastuksen piiriin ja ajan myötä myös suomalaisiin mieskuoroihin. Rahastosta on sen toiminnan aikana tuettu muun muassa uusien kuorojen perustamista, kuoromatkoja ja erilaisia poikiin ja nuoriin miehiin kohdistuvia tapahtumia ja hankkeita.

Seuraava hakuaika Tulevaisuusrahaston apurahoille päättyy 31.10.2017. Sähköinen hakulomake avautuu liiton verkkosivuilla lokakuun alussa. Tuen suuruus on enintään 1 000 euroa/saaja ja sitä voi hakea yhdistys tai työryhmä, eivät kuitenkaan yksittäiset henkilöt. 

Tulevaisuusrahaston pääomaa kartutetaan parhaillaan myös rahankeräyskampanjalla. Haastamme kaikki jäsenkuorot lahjoittamaan rahastoon osan joulukonsertin tai muun syksyn aikana järjestettävän konsertin tuotosta! Tavoitteenamme on kerätä vuoden 2017 aikana rahastoon yhteensä 3 000 euroa. Verkkosivuiltamme löydät valmiin kuvan rahastolahjoituksesta konsertin käsiohjelmaan liitettäväksi: http://www.mieskuoro.fi/toiminta/tulevaisuusrahasto/rahankerays/ 

Myös näin voit auttaa:
- Järjestä tukikeikka, jonka tuotto lahjoitetaan rahastoon
- Ohjaa rahastoon kuoron juhla- tai omat syntymäpäivämuistamiset 
- Lahjoita konserttikukkiin varatut rahat 
- Pyydä lahjoitusta yritystukijalta
- Osta Suomen rakkain mieskuorolaulu -levyä – jokaisesta myydystä levystä 1 euro Tulevaisuusrahastoon

Näin lahjoitat:
Lahjoitukset Tulevaisuusrahastoon: Suomen Mieskuoroliitto ry, FI36 1271 3000 0836 46 (NDEAFIHH), viestikenttään maininta ”Tulevaisuusrahasto”. Poliisihallituksen rahankeräyslupa POL-2016-1078 Tulevaisuusrahaston pääoman kartuttamiseksi on voimassa 18.5.2016–31.12.2017 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Tulevaisuusrahastoa hallinnoi Suomen Mieskuoroliitto ry.