Suomen mieskuoroliitto
Suomen mieskuoroliitto
Suomen mieskuoroliitto
Valikko

JÄSENTIEDOTE 4 / 2016

Jäsenkirje lähetetään automaattisesti liiton jäsenkuorojen puheenjohtajille, taiteellisille johtajille ja sihteereille iFest-jäsenrekisterin tietojen mukaisesti. Jäsenkirjeen voi myös tilata postituslistan kautta suoraan omaan sähköpostiin. Tilaa jäsenkirje tästä linkistä: http://goo.gl/forms/2NyX2zPNKSlTPOjo1 

Helsinki, 27.9.2016

Syysaurinkoinen tervehdys kaikille!

 Aivan ensimmäiseksi haluan kiittää kaikkia Laulukauden avaus -kampanjaamme osallistuneita kuoroja. Saimme jaettavaksi hienoja videoita, joista näkyy mukavalla tavalla kunkin kuoron oma meininki. Onnittelut kampanjaan liittyneen kilpailun voitosta Haukiputaan Mieskuorolle, teidän videonne sai eniten tykkäyksiä liiton Facebook-sivulla ja saitte tästä ansaitun palkinnon. Erityiskiitos myös Porin Mies-Laululle, jonka laulajat toteuttivat Valtakunnallinen kuorotiedote -videon. Jos et ole tuota videota vielä nähnyt, kannattaa käydä katsomassa se ja Laulukauden avaus -kampanjaan osallistuneet videot liiton Facebook-sivulta.

Syksyn aikana Suomen Mieskuoroliitto järjestää muutamia tapahtumia: Mestarimerkkikoulutus ja tenttitilaisuus Jyväskylässä sekä useammalla paikkakunnalla samanaikaisesti Oktoberfest-juhlat 15.10. Oktoberfest-juhlien järjestelyistä vastaavat paikalliset kuorot ja ajankohtaista tietoa niistä löydät helpoiten liiton nettisivuilta sekä Facebookista. Vielä ehtii mukaan järjestämään omankin tapahtuman!

Syksyn mittaan moni kuoro harjoittelee joulukonsertteja varten. Haluankin muistuttaa kaikkia, että liiton uusin nuottijulkaisu Joululauluja II on sisältää mitä loisteliainta ohjelmistoa joulukonsertteihin. Kokoelmasta löytyy myös hyviä kappaleita kvarteteille esitettäväksi, ja kokoelman saa helposti tilattua jäsenhintaan 23 euroa/kpl liiton toimistolta. Huomaa myös syyskuun loppuun asti voimassa oleva jäsentarjous kokoelmasta!

Syksyn päätteeksi on jälleen edessä kattojärjestömme Sulasolin liittokokous. Liittokokous järjestetään Helsingissä 26.–27.11., ja toivon, että mahdollisimman monesta jäsenkuorostamme saadaan tuonne edustaja paikalle. Tulemme lähettämään vielä lähempänä liittokokousta mieskuoroille suunnattua materiaalia tuohon kokoukseen liittyen. Järjestämme myös liittokokouksen alla Sulasol-teemaisen webinaarin, jossa mieskuorolaisilla on mahdollisuus keskustella Sulasolin kehityslinjauksista nimenomaan meidän tarpeistamme lähtien. Webinaarin ajankohta ilmoitetaan ja kutsu siihen lähetetään muun mieskuorolaisille suunnatun liittokokousmateriaalin yhteydessä lokakuun aikana.
 
Mukavaa lauluvuotta toivottaen,
 

Tomi-Pekka Niukkanen
puheenjohtaja


1) Talvipäivät Helsinki–Tallinna-risteilyllä 4.–5.3.2017

Liiton seuraavat Talvipäivät järjestetään 4.–5.3.2017 Helsinki–Tallinna-risteilyllä. Edelliset risteily-Talvipäivät pidettiin maaliskuussa 2014 Turun ja Tukholman välillä, ja nyt aika onkin kypsä tämän hyväksi havaitun konseptin toistamiseen. Tapahtuma on tällä kertaa seminaarimuotoinen ja suunnattu erityisesti jäsenkuorojen puheenjohtajille, taiteellisille johtajille ja muulle hallintoväelle. Luvassa on sekä hallinnollista että taiteellista ohjelmaa. Myös kokonaiset kuorot ja avecit ovat lämpimästi tervetulleita mukaan! Paikkoja on rajoitetusti, joten kannattaa ilmoittautua heti!

Talvipäivät toteutetaan yhteistyössä Viking Linen kanssa. Lähtö Helsingistä on lauantaina 4.3.2017 klo 11.30 m/s Viking XPRS:llä. Majoitus, seminaariosuus ja liittokokous järjestetään Sokos Hotel Virussa Tallinnassa. Helsinkiin palataan sunnuntaina 5.3.2017 klo 19.

Tapahtuman osallistumismaksu on 199 euroa henkilöltä. Hinta sisältää laivamatkat, buffetruokailun laivalla sekä meno- että paluumatkalla, majoituksen Sokos Hotel Virussa kahden hengen huoneessa, karonkkaillallisen, aamiaisen sekä seminaarin ohjelman. Majoitus yhden hengen huoneessa on mahdollista 35 euron lisämaksusta. Tapahtumaan tulee ilmoittautua 1.1.2017 mennessä liiton verkkosivujen kautta sähköisellä lomakkeella (suora linkki lomakkeelle: https://goo.gl/forms/fbCR1RBWaxZFbq363). Huom! Suomen Mieskuoroliiton liittokokoukseen osallistuminen edellyttää sekä ilmoittautumista Talvipäiville että valtakirjan palautusta ilmoittautumisajan päättymiseen mennessä.

Lisätietoja tapahtuman tarkemmasta sisällöstä on luvassa lähiaikoina, seuraa tiedotusta verkkosivuillamme osoitteessa www.mieskuoro.fi/tapahtumat/talvipaivat2017 sekä Facebookissa!2) Käytännön tukea mieskuorojen toimintaan

Suomen mieskuoroaktiivit -ryhmä Facebookissa

Suomen Mieskuoroliitto on perustanut "Suomen mieskuoroaktiivit" -nimisen Facebook-ryhmän, joka on tarkoitettu mieskuoroaiheiselle keskustelulle ja kokemusten ja vinkkien jakamiselle. Monissa jäsenkuoroissamme on valtavasti hiljaista tietoa hyväksi havaituista toimintatavoista, ja uudella keskusteluryhmällä haluammekin mahdollistaa tämän tiedon jakamisen mieskuorokentän yhteiseksi hyväksi. Ryhmässä on jo käyty keskustelua muun muassa mieskuorojen jäsenrekrytointiin liittyen. Ryhmä on suljettu, mutta siihen pääsemistä voi pyytää kuka tahansa itsensä mieskuoroaktiiviksi kokeva. Lue lisää ja liity ryhmään: www.facebook.com/groups/mieskuoroaktiivit 

Kuorot kuntoon! -koulutushanke

Liitto on käynnistänyt jäsenistölleen suunnatun Kuorot kuntoon! -koulutushankkeen, jonka tavoitteena on tarjota tapauskohtaisesti kullekin kuorolle räätälöitävän koulutuksen avulla eväitä käytännön työhön ja kuoron kehittymiseen. Koulutus keskittyy erityisesti kuorojen taiteellisen tason nostamiseen, ja kouluttajina toimivat pääasiassa liiton musiikkilautakunnan jäsenet. Kevyimmillään koulutus kattaa yhden kuoroharjoituksen seuraamisen ja rakentavien vinkkien antamisen kuoronjohtajalle työskentelyn kehittämiseksi. Laajempana versiona kouluttaja voi pitää koko päivän kestävän workshopin jostakin tietystä aiheesta esimerkiksi kuoron leirin yhteydessä. Koulutusta on lisäksi mahdollista laajentaa taiteellisen työskentelyn ohella kuoron hallinnon sparraukseen. 

Koulutushankkeesta voi olla kuorolle apua esimerkiksi seuraavanlaisissa tilanteissa: Kuoronjohtaja kaipaa lisää kuoroa inspiroivaa ohjelmistoa tai uusia ulottuvuuksia kuoron kanssa työskentelyyn. Kuorolla on taloudellisia haasteita, hallinnon dynaaminen toiminta tarvitsee uusia innovaatioita tai laulajamateriaali kaipaa kehittämistä. Koulutus voi sisältää taiteellisen johtajan henkilökohtaista konsultointia esimerkiksi johtamistekniikkaan, harjoitusmetodeihin tai eri musiikkityylien tulkintaan liittyvissä asioissa. Kuoron hallinnon sparraus voi keskittyä esimerkiksi yhdistyksen hallinnon rakenteen kehittämiseen, laulajarekrytointiin tai varainhankintaan.

Kerro meille mitä kuorosi tarvitsee ja pyydä tarjous räätälöidystä koulutuksesta liiton toimistosta!


3) Tulevia tapahtumia

Oktoberfest eri puolilla Suomea 15.10.2016

Suomen Mieskuoroliitto kutsuu jäsenkuoronsa järjestämään Oktoberfest-tapahtumia eri puolilla Suomea lauantaina 15.10.2016. Tavoitteenamme on koko Suomen kattava ketju mieskuorotapahtumia lokakuun puolivälissä, ja mukana onkin jo paikkakuntia Tampereelta Ouluun saakka. Mikäli omalla paikkakunnallasi valmistellaan Oktoberfestejä, ilmoita tarkemmat paikka- ja aikatiedot liiton toimistoon 3.10.2016 mennessä! Tiedotamme Oktoberfest-tapahtumista kootusti liiton verkkosivuilla ja Facebookissa.

Mestarimerkkikoulutus ja -tentti Jyväskylässä 5.11.2016 

Mestarimerkin suorittamiseen tähtäävään koulutuspäivään ja merkkitenttiin ennättää vielä ilmoittautua 12.10.2016 saakka! Tilaisuus järjestetään 5.11.2016 Jyväskylässä. Päivä alkaa koulutuksella, joka on tarkoitettu viime hetken sparraukseksi mestarimerkkikokonaisuuden jo hallitseville laulajille, jotka aikovat suorittaa tentin koulutuksen päätteeksi. Kouluttajina ja tentin vastaanottajina toimivat liiton musiikkilautakunnan jäsenet ja muut mieskuorojen johtajat liiton taiteellisen johtajan Paavo Hyökin johdolla.

Tapahtuma alkaa noin klo 10 ja päättyy noin klo 17. Koulutuspaikkana toimii Jyväskylä Sinfonian harjoitustila (Kolmikulma, Puistokatu 1). Koulutuksen hinta on 20 euroa / hlö. Koulutukseen voivat osallistua kokonaiset tai vajaat kvartetit sekä yksittäiset laulajat. Lue lisää ja ilmoittaudu: www.mieskuoro.fi/tapahtumat/mestarimerkki2016 

Sulasolin Laulu- ja soittojuhlat Hämeenlinnassa 12.–14.5.2017


Sulasolin seuraavat Laulu- ja soittojuhlat järjestetään Hämeenlinnassa 12.–14.5.2017 teemalla Suomi soi! Kyseessä on myös Suomen Mieskuoroliiton Suomi 100 -juhlavuoden päätapahtuma. Tapahtumaan on jo ilmoittautunut noin 2 000 laulajaa, ja odotamme ainakin 3 000 osallistujan rajan vielä rikkoutuvan loppuvuoden aikana. Tapahtuman kiinnostavassa ohjelmassa on tarjolla jokaiselle jotain: avajaisten ja pääjuhlan teokset tuhansien laulajien suurkuorolle huippujohtajien luotsaamina, esiintymismahdollisuuksia mitä moninaisimmissa paikoissa kirkoista kapakoihin, maamme eturivin kuorojen ja lauluyhtyeiden konsertteja, juhlava jumalanpalvelus ja kulkue pääjuhlaan – karonkkaa ja hauskanpitoa unohtamatta. Tapahtuman ilmoittautuminen päättyy 31.12.2016, mutta oma osallistuminen ja majapaikka kannattaa varmistaa pikimmiten! Lisätietoja tapahtuman ohjelmasta, yhteisestä ohjelmistosta, osallistumismaksuista, majoitusmahdollisuuksista sekä linkki ilmoittautumislomakkeeseen löytyvät osoitteesta www.laulujuhlat.fi !

Mieskuorokurssit Joutsenossa 28.6.–2.7.2017

Perinteiset Joutsenon mieskuorokurssit järjestetään ensi kesänäkin juhannuksen jälkeisellä viikolla 28.6.–2.7.2017. Kesäkurssien kesto siis pitenee hieman ulottuen keskiviikosta sunnuntaihin, ja luvassa on tuttuun tapaan ainakin merkkilaulu- ja kuoronjohtokoulutusta. Suunnitelmissa on myös aivan uudenlaisia koulutuskokonaisuuksia. Lisätietoja ensi kesän kursseista aikatauluineen on luvassa loppuvuoden aikana, ja ilmoittautuminen käynnistyy alkuvuodesta 2017. Seuraa siis tiedotustamme verkkosivujen ja Facebookin kautta!


4) Tulevaisuusrahaston avustukset haettavina 31.10.2016 saakka

Suomen Mieskuoroliiton Tulevaisuusrahasto myöntää sääntöjensä mukaan "apurahoja poikakuorojen ja nuorten miesten kuorojen sekä -lauluyhtyeiden perustamiseksi ja toiminnan tukemiseksi sekä näitä tahoja koskeviin erityishankkeisiin". Rahastolla tuetaan erityisesti toimintaa, joka tähtää uusien laulajien saamiseen harrastuksen piiriin ja ajan myötä myös suomalaisiin mieskuoroihin.

Seuraava hakuaika Tulevaisuusrahaston apurahoille päättyy 31.10.2016. Sähköinen hakulomake avautuu liiton verkkosivuilla lokakuun alussa. Tulevaisuusrahastosta on aiemmin myönnetty avustuksia muun muassa poikakuorotapahtuman järjestämiseen, uuden nuorten miesten lauluyhtyeen perustamiseen ja poikakuoron ulkomaanmatkaan. Tuen suuruus on enintään 1 000 euroa/saaja ja sitä voi hakea yhdistys tai työryhmä, eivät kuitenkaan yksittäiset henkilöt. 

Tulevaisuusrahaston pääomaa kartutetaan parhaillaan myös rahankeräyskampanjalla. Lahjoita siis tulevaisuuteen! Tavoitteenamme on kerätä vuoden 2016 aikana rahastoon yhteensä 3 000 euroa.

Näin voit auttaa:
- Lahjoita osa kuorokonsertin tuloista
- Järjestä tukikeikka, jonka tuotto lahjoitetaan rahastoon
- Ohjaa rahastoon kuoron juhla- tai omat syntymäpäivämuistamiset 
- Lahjoita konserttikukkiin varatut rahat 
- Pyydä lahjoitusta yritystukijalta
- Osta Suomen rakkain mieskuorolaulu -levyä – jokaisesta myydystä levystä 1 euro Tulevaisuusrahastoon

Näin lahjoitat:
Lahjoitukset Tulevaisuusrahastoon: Suomen Mieskuoroliitto ry, FI36 1271 3000 0836 46 (NDEAFIHH), viestikenttään maininta ”Tulevaisuusrahasto”. Poliisihallituksen rahankeräyslupa POL-2016-1078 Tulevaisuusrahaston pääoman kartuttamiseksi on voimassa 18.5.2016–31.12.2017 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Tulevaisuusrahastoa hallinnoi Suomen Mieskuoroliitto ry.


5) Syyskuun jäsentarjous: Joululauluja II jopa -20 % alennuksella!

Maaliskuussa ilmestynyt Joululauluja II 
-nuottikokoelma on syyskuun loppuun saakka myynnissä tarjoushintaan: 
1–20 kpl -10 % alennuksella (20,70 euroa/kpl)! 
yli 20 kpl -20 % alennuksella (18,40 euroa/kpl)!

Nuottikokoelma sisältää kaikkiaan 27 joululaulua Suomesta ja ulkomailta. Lisätietoja kokoelman sisällöstä löytyy osoitteesta www.mieskuoro.fi/tuotteet/uutuuksia 

Joululauluja II -kokoelman normaalihinta Suomen Mieskuoroliiton jäsenille on 23 euroa/kpl. Tarjous on voimassa viimeistään 30.9.2016 tehtyihin tilauksiin. Tilaukset liiton toimistoon puh. 010 8200 236, sähköpostitse tai FB-viestillä. Postitse toimitettaviin tilauksiin lisätään painon mukaan määräytyvät toimituskulut.


Jäsenkirje tulostettavassa muodossa (pdf)