Suomen mieskuoroliitto
Suomen mieskuoroliitto
Suomen mieskuoroliitto
Valikko

Jäsentiedote 4 / 2013

Helsinki, 4.12.2013

Joulu saapuu portin luo

Mieskuorojen joulusesonki on nyt täydessä käynnissä. Itsekin pääsin aloittamaan joulukauteen virittäytymiseni Hoosiannaa laulaen Viipurin Lauluveikkojen perinteisen adventtikonsertin myötä Helsingin Johanneksen kirkossa viime sunnuntaina. Edessä on jälleen sarja joulukonsertteja, jotka muodostavat monille mieskuorolaisille vuosittain lähes osa-aikatyötä muistuttavan urakan. Tämän kaiken jälkeen tauko työstä ja harrastuksista maistuu erityisen maukkaalta, kuin höyryävä kupponen kuumaa puun kannolla tukkisavotan jälkeen.

Kohta taakse jäävä vuosi 2013 oli todellinen mieskuorolaulun supervuosi. Yksi tärkeä dokumentti ja muistijälki tästä merkkivuodesta on liiton viime kuussa julkaisema Suomen rakkain mieskuorolaulu -äänite, jolla eturivin mieskuoromme sekä mahtava lähes 1 500 laulajan suurkuoro tulkitsevat kaikkein rakkaimmat mieskuoroteokset Helsingin Musiikkitalon lavalla. Levyn vastaanotto on ollut huikean hieno, mistä kiitos kaikille ennakkotilaajille! Suuren kiinnostuksen johdosta levyn ensimmäinen 2 000 kappaleen painos alkaa olla jo loppuunmyyty, mutta saamme vielä ennen joulua liiton toimistolle lisää levyjä, jotta kaikki halukkaat saavat tilattua niitä vaikkapa joululahjoiksi.

Tuleva vuosi tuo jälleen tullessaan uusia tuulia liitossa ja sen toiminnassa. Luvassa on mm. laivaseminaari & liittokokous henkilövalintoineen Turusta lähtevällä Viking Linen risteilyllä maaliskuussa, jonne ilmoittautuminen täytyy siis (huomio!!) hoitaa poikkeuksellisesti jo tämän vuoden puolella 15.12.2013 mennessä. Myös seuraavan kansainvälisen Leevi Madetoja -mieskuorokilpailun ilmoittautuminen käynnistyy heti vuoden alussa. Kilpailu tullaan siis pitämään huhtikuussa 2015 Tampere-talossa, joten kannattaapi katsella tasavallan presidentin itsenäisyyspäivävastaanottoa tarkalla silmällä tänä vuonna… :)

Hyvät laulajaveljet! Lämmin kiitos teille kaikille erityisen hienosta aktiivisuudesta ja tärkeästä tuesta mieskuorolaulun supervuonna 2013, menestystä joulukonsertteihin ja kaikkea hyvää alkavalle uudelle vuodelle 2014!

Parhain terveisin,

Antti Lindqvist
Puheenjohtaja
Suomen Mieskuoroliitto ry
 

1) Talvipäivät 8.–9.3.2014 Turusta lähtevällä risteilylläSuomen Mieskuoroliiton Talvipäiviä vietetään ensi keväänä ensimmäistä kertaa risteilyllä, ja Itämeren aalloille suunnataan siis maaliskuussa Turusta. Tukholman saaristossa kiertävä 23 tunnin miniristeily alkaa Viking Linen M/S Amorellalla Turun Linnansatamasta lauantaina 8.3.2014 klo 8.45, ja Turkuun palataan sunnuntaina 9.3.2014 klo 7.35. Tervetuloa nauttimaan mieskuorotunnelmasta hieman tavallisuudesta poikkeavassa ympäristössä ja tapaamaan liiton hallintoväkeä hauskanpidon lomassa!

Tapahtuman seminaarimuotoisessa koulutuksessa keskitytään tällä kertaa ennen kaikkea mieskuorojen ydinhallinnon kouluttamiseen. Yhtenä tärkeänä teemana on mieskuorojen jäsenrekrytointi, johon vinkkejä antavat jäsenkuorojemme laulajarekrytointivastaavat eri puolilta Suomea. Mukana on erityisesti poika- ja nuorten miesten kuorotoiminnan asiantuntijana Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun kuoromusiikin läänintaiteilija Mihkel Koldits. Nuorten miesten rekrytoinnissa ja sitouttamisessa saadaan vinkkejä myös kuoromaailman ulkopuolelta – mukana keskustelussa on partiolaisten vapaaehtoistoiminnan asiantuntija, HR-konsultti Juho Toivola.

Jäsenrekrytointiteeman lisäksi risteilyn seminaariosuudessa on myös erityisesti jäsenkuorojemme puheenjohtajille ja taiteellisille johtajille suunniteltua ohjelmaa. Toivommekin saavamme mahdollisimman monen jäsenkuoromme puheenjohtajan ja taiteellisen johtajan mukaan risteilylle! Taiteellisille johtajille järjestetään erityinen ohjelmistoworkshop liiton taiteellisen johtajan Juha Holman johdolla, ja puheenjohtajat pääsevät liiton puheenjohtajan Antti Lindqvistin isännöiminä perehtymään yritysmaailman oppien ja uusien tuulien soveltamiseen mieskuorojen toiminnassa. Nämä koulutusosuudet ovat luonnollisesti avoimia myös muille kiinnostuneille. Tapahtumaan ovat lämpimästi tervetulleita myös kokonaiset kuorot, jäsenkuorojen muu hallintoväki ja yksittäiset laulajat sekä avecit. Huom! Risteilyn ikäraja on 21 vuotta.

Seminaariosuuden lisäksi Talvipäivillä järjestetään tuttuun tapaan myös liittokokous. Liittokokouskutsu ja valtakirjapohja on lähetetty jäsenistölle ja ne ovat myös ladattavissa liiton verkkosivuilta. Huom! Myös liittokokousedustajien tulee ilmoittautua risteilylle ilmoittautumisajan päättymiseen mennessä!

Talvipäivä-risteilylle ilmoittaudutaan sähköisellä lomakkeella liiton verkkosivujen kautta www.mieskuoro.fi. Ilmoittautuminen päättyy tällä kertaa risteilyvarausten takia poikkeuksellisen aikaisin 15.12.2013, joten päätös osallistumisesta tapahtumaan kannattaa tehdä mahdollisimman pian. Liittokokoukseen osallistujien täytyy ilmoittautumisen lisäksi toimittaa valtakirja liiton toimistoon ilmoittautumisajan päättymiseen mennessä.

Osallistumismaksut sisältävät matkalipun ja hyttipaikan risteilylle sekä kaksi ruokailua: meriaamiaisen ja päivällisen ruokajuomineen Viking Buffetissa lauantaina 8.3.2014. Hintoihin kuuluu myös osallistuminen koulutukseen sekä jäsenkuorojen valtuuttamilla henkilöillä liittokokoukseen. Avecit saavat osallistumismaksuista alennuksen 10 euroa/hlö.

Osallistumismaksut/hlö
:

  • A4-luokka, ikkunahytti – 1 hlö hytissä 130,50 euroa, 2 hlö hytissä 100,50 euroa
  • B4-luokka, sisähytti – 1 hlö hytissä 120,50 euroa, 2 hlö hytissä 95,50 euroa
  • B2p- tai C4-luokka, sisähytti – 1 hlö hytissä 110,50 euroa, 2 hlö hytissä 90,50 euroa

Hyttiluokkien esittely: www.vikingline.fi/fi/suomi/merella/hytit/ms-amorella/
Huom! Eri hyttiluokkia on saatavilla rajoitetusti, paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Talvipäivien osallistujille on varattu hotellimajoituskiintiö yöpymiseen Turussa pe–la 7.–8.3.2014:
Holiday Inn Turku (Eerikinkatu 28, 20100 Turku)
72 EUR / vrk / standard huone yhdelle
84 EUR / vrk / standard huone kahdelle
Majoitushintaan sisältyy buffet-aamiainen, asiakassauna ja uinti.

Majoitusvaraukset tulee tehdä 5.2.2014 mennessä suoraan hotellista puhelimitse 02 338 211 tai sähköpostilla mainitsemalla tunnuksen Suomen Mieskuoroliitto. Hinnat voimassa 21.2.2014 saakka, mikäli huoneita on jäljellä.

Tapahtuman osallistujat saavat myös tarvittaessa osallistumistodistuksen, joka oikeuttaa 50 % alennukseen VR:ltä risteilyyn liittyvistä junamatkoista.

2) Suomen rakkain mieskuorolaulu -äänite nyt myynnissä!

Suomen rakkain mieskuorolaulu -levy on vihdoin ilmestynyt ja saatavilla liiton toimistosta. Helsingin Musiikkitalossa 6.4.2013 kuultu huikea Suomen rakkain mieskuorolaulu -konsertti on nyt tallennettu yhteen pakettiin CD:lle. Mukana levyllä ovat kaikkien aikojen rakkaimmat mieskuorolaulut maamme mieskuorojen parhaimmiston esittäminä. Levyn huipentaa kaikkien aikojen rakkain suomalainen mieskuorolaulu, Sibeliuksen Finlandia-hymni lähes 1 500 laulajan suurkuoron voimin. Finlandia-hymni löytyy levyltä myös pakattuna videotiedostona, joka on katsottavissa tietokoneella. Lue lisää levyn sisällöstä: smkl.sulasol.fi/tuotteet/aanite.

Jokaisesta myydystä Suomen rakkain mieskuorolaulu -levystä käytetään 1 euro poikakuorojen ja nuorten miesten kuorojen hyväksi tehtävään työhön liiton vastaperustetun Tulevaisuusrahaston kautta. Suomen Mieskuoroliiton jäsenet voivat hyödyntää tuotetta varsin merkittävästi myös omassa varainhankinnassaan, sillä jäsenkuorot voivat tilata levyä omaan käyttöön ja myyntiin 5 euroa normaalihintaa edullisemmin.

Tämä äänite on ehdoton hankinta jokaisen mieskuorolaisen omaan levyhyllyyn, mutta myös erinomainen lahjaidea niin joulupukin konttiin kuin kaikenlaisiin merkkipäivämuistamisiinkin. Varainhankintatarkoituksessa levyä voi myydä kuoron omien konserttien ja muiden tapahtumien yhteydessä mutta myös vaikkapa paikallisille yrityksille tai oman paikkakunnan koululuokkien ja harrastusseurojen kautta.

Levyn normaalihinta ja suositeltu jälleenmyyntihinta on 20 euroa, liiton jäsenkuoroille levyä myydään 15 euron hintaan (hinnat sis. alv 24 %). Alennetun jäsenhinnan edellytyksenä on kuorokohtainen yhteistilaus. Levyjä voi tilata liiton verkkosivuilta löytyvällä sähköisellä lomakkeella, sähköpostilla tai puhelimitse. Tämän jäsenkirjeen liitteenä on tilauslomake, jolla kuorolaisten tilaukset voi halutessaan kerätä ja toimittaa sitten kootusti liiton toimistoon.3) Perinteinen jouluaaton hartaus Hietaniemen hautausmaalla

Suomen Mieskuoroliitto on tuttuun tapaan mukana järjestämässä perinteistä jouluaaton hartautta 24.12.2013 klo 16 Hietaniemen hautausmaalla Helsingissä yhdessä Helsingin Reserviupseeripiirin, Pääesikunnan sekä Sulasolin Helsingin ja Uudenmaan piirien kanssa. Hartaustilaisuuden alustava ohjelma:

klo 15.30     Kokoontuminen Hietaniemen hautausmaan kappelille
                  äänenavausta varten
klo 15.50     Siirtyminen paririvissä Mannerheimin haudalle
klo 16.00     Laulu: Jouluyö, juhlayö
                  Jouluevankeliumi, Viipurin Lauluveikkojen puheenjohtaja Juhani
                  Talvela
                  Laulu: Oi, kallis Suomenmaa
                  Lyhyt hartauspuhe, kenttärovasti Seppo Ahonen
                  Laulu: Finlandia-hymni
n. klo 16.20 Tilaisuus päättyy

Tilaisuuden laulut johtaa perinteiden mukaisesti director cantus, everstiluutnantti Matti Orlamo. Kaikki mieskuorot ja yksittäiset mieslaulajat, erityisesti pääkaupunkiseudulta mutta luonnollisesti muualtakin Suomesta, ovat lämpimästi tervetulleita mukaan hiljentymään joulun viettoon.

4) Toimiston poikkeukselliset aukioloajat joulukuussa

Liiton toimisto on kansainvälisen nuorisokuorofestivaali Sympaatin järjestelyiden vuoksi suljettu 4.–9. ja 13.12.2013 sekä joululoman ja inventaarion vuoksi 18.12.2013–7.1.2014. Ennen joulua toimitettavaksi toivottavat huomionosoitukset ja muut liiton myyntituotteet kannattaa anoa tai tilata viimeistään 9.12.2013, jotta toimitus halutussa aikataulussa varmasti onnistuu.


Tunnelmallisia joulukonsertteja, rauhallista joulunaikaa ja
onnellista uutta mieskuorovuotta!