Suomen mieskuoroliitto
Suomen mieskuoroliitto
Suomen mieskuoroliitto
Valikko

Jäsentiedote 2 / 2015

Helsinki 25.2.2015

Hyvä mieskuoroveli!

Kevät on täynnä Suomen Mieskuoroliiton järjestämiä tapahtumia, niistä tärkein Madetoja-kilpailu huhtikuussa Tampereella. Tapahtumat ovat mieskuorotoiminnan timantti ja tarjoavat varmasti jokaiselle nautinnollisia elämyksiä! Mikään tapahtuma ei kuitenkaan järjesty ilmaiseksi. Haluankin käyttää tilaisuuden nyt ja muistuttaa, millä monin tavoin mieskuorolaulaja ja kokonainen kuoro voi osaltaan olla taloudellisesti mahdollistamassa näitä tapahtumia.

Tärkeimpänä on luonnollisesti tapahtumaan runsaslukuisesti osallistuminen. Muistakaa siis hankkia runsain määrin lippuja! Tärkeää on myös mainostaa tapahtumaa suurelle yleisölle. Madetoja-kilpailun gaalakonsertti on varmasti yksi tämän vuoden hienoimmista mieskuorokonserteista ja yleisölle nautinnollista kuultavaa!

Madetoja-kilpailua varten painetaan ohjelmakirja, johon myydään ilmoituspaikkoja. Nämä ilmoitustulot ovat liitolle tärkeitä. Haluammekin kannustaa mieskuorolaisia myymään ilmoituksia kirjaan tarjoamalla ilmoitusmyynnistä myyntiprovision kuorolle. Siitä jäljempänä lisää tässä kirjeessä.

Liitolla on laaja myyntituotevalikoima: nuottijulkaisuja, joista uusimpana pian ilmestyvä Hartaita lauluja II, cd-levyjä, ruusukkeita ja merkkejä. Myös kuoroveljien merkkipäivien huomiointiin liitolta löytyy runsaasti erilaisia tuotteita solmioneuloista Esa Riipan Crescendo-tauluun. Mikä olisikaan hienompi lahja pyöreitä vuosia viettävälle kuoroveljelle kuin liiton oma Crescendo-taulu!


Liiton toimintaa voi tukea myös liittymällä kannattajajäseneksi, tekemällä lahjoituksia tulevaisuusrahastolle, hankkimalla uusia jäsenkuoroja; ja erityisesti kannustamalla yrityksiä tukemaan liiton toimintaa.
 
Mitään mullistavia mustia pilviä liiton talouden yllä ei ole, mutta aina on hyvä muistaa, että mitkään hienot asiat eivät toteudu ilmaiseksi; ei edes Suomen Mieskuoroliiton toiminta. Nyt siis kova kampanjointi käyntiin ympäri Suomen liittyen Madetoja-kilpailuun. Otetaan tavoitteeksi tehdä Madetojasta niin taiteellisesti kuin taloudellisesti huipputapahtuma!
 
 
Terveisin,

Tomi-Pekka Niukkanen
Puheenjohtaja


1) VI Kansainvälinen Leevi Madetoja -mieskuorokilpailu Tampereella 17.-19.4.2015


Tapahtuman ohjelma, osallistuvat kuorot ja kilpailuaikataulu löytyvät kokonaisuudessaan kilpailun verkkosivuilta osoitteesta www.mieskuoro.fi/madetoja2015 . Seuraa tapahtumaa myös Facebookissa!

LIPPUVARAUKSET KÄYNNISSÄ VIELÄ 28.2.2015 SAAKKA!

Vielä ehtii mukaan kevään mahtavimpaan mieskuorotapahtumaan! VI Kansainvälisen Leevi Madetoja -mieskuorokilpailun kilpailu- ja konserttiliput sekä ruokailut ovat varattavissa Suomen Mieskuoroliiton kautta vain 28.2.2015 saakka. Tämän jälkeen ruokailulippuja (lounas, karonkka, silliaamiainen) ei ole enää mahdollista ostaa. Myös kilpailu- ja konserttiliput kannattaa varata liiton kautta, sillä kaikkia lippuja on rajallinen määrä ja ne ovat myöhemmin ostettuina kalliimpia. Kilpailun ja gaalakonsertin liput tulevat maaliskuussa myyntiin Lippupisteen kautta, mikäli tilaa vielä on, ja Kullervo-konsertin varaamatta jääneet liput palautuvat Tampere Filharmonian lipunmyyntiin. 

Liput ovat myynnissä kaikille halukkaille: kilpailuun osallistuville kuorolaisille, turistikuoroille, aveceille, yksittäisille laulajille ja muulle yleisölle. Lippuvaraukset tulee tehdä sähköisellä lomakkeella osoitteessa http://ifest.fi/form/?oid=8&GUID=8bca43a97c9f8fa7abc923ce342ceed3 . Kaikkia lippuja on saatavana vain rajoitettu määrä, ja liput myydään varausjärjestyksessä. Lippuvaraukset ovat sitovia. 

Yksittäisten lippujen hinnat Suomen Mieskuoroliiton kautta varattuina:
- Kullervo-konsertti (pe 17.4.2015 klo 19) 20 euroa
- Kilpailu (la 18.4.2015 klo 9–17) 10 euroa (kilpailijoille maksuton)
- Gaalakonsertti (la 18.4.2015 klo 19) 20 euroa
- Karonkka (la 18.4.2015 klo 21) 34 euroa
- Silliaamiainen (su 19.4.2015 klo 9.30–13) 24 euroa

Sekä kilpailun osallistujille että aveceille ja turisteille on lisäksi tarjolla total-lippupaketit, jotka sisältävät kaikki yllämainitut tilaisuudet kilpailuviikonlopun aikana 10 % alennuksella. Kilpailuun osallistuvien kuorojen laulajat pääsevät seuraamaan kilpailua veloituksetta ilman lippuvarausta, avecien ja turistien total-pakettiin sisältyy lisäksi pääsylippu kilpailuun.

Total-paketit, myynnissä vain Suomen Mieskuoroliiton kautta 28.2.2015 saakka:
- Kilpailun osallistujille: 88,20 euroa / Aveceille ja turisteille: 97,20 euroa 

Lauantain lounasliput ovat lisäksi erikseen varattavissa 10 euron kappalehintaan (myös aveceille ja turisteille). Ruokailujen menut löytyvät kilpailun verkkosivuilta www.mieskuoro.fi/madetoja2015 .

VAPAAMUOTOISIA ESIINTYMISIÄ JA VUOKRATTAVIA MYYNTIPÖYTIÄ

Tapahtumaan kilpailijoina tai turisteina osallistuvilla kuoroilla ja yhtyeillä on mahdollisuus myös vapaamuotoisempiin esiintymisiin kilpailun aikana. Näihin esiintymisiin ilmoittaudutaan 15.3.2015 mennessä erillisen sähköisen lomakkeen kautta http://ifest.fi/form/?oid=8&GUID=87d0052d01e919ccee976134640291ec . Mikäli haluatte esiintyä jossakin alla mainituista tilaisuuksista, kertokaa lomakkeella myös toivottu esiintymisajankohta.

Vapaamuotoiset esiintymismahdollisuudet viikonlopun aikana:
- Serenadiparveke la 18.4. n. klo 9–17 Tampere-talon aula 
enintään tuplakvartetit à 10 minuuttia, vain naisille suunnattua ohjelmistoa 
- Open stage la 18.4. n. klo 9–17 Tampere-talon aula 
kaikenkokoiset kuorot ja yhtyeet à 10 minuuttia, vapaa ohjelmisto 
- Silliaamiainen su 19.4. n. klo 9–13 Pakkahuone 
kaikenkokoiset kuorot ja yhtyeet à 10 minuuttia, kevyttä ja vapaamuotoista ohjelmistoa 

Tampere-talon aulasta on myös mahdollisuus vuokrata myyntipöytiä lauantaiksi 18.4. klo 9–19. Myyntipöytiä voi käyttää kuoron omien tuotteiden myyntiin ja toiminnan esittelemiseen. Myyntipöydän vuokra on 30 euroa kilpailuun osallistuvilta kuoroilta ja muilta Suomen Mieskuoroliiton jäseniltä, 80 euroa muilta tahoilta. Ohjelmakirjailmoituksen (lisätietoa alla) ostaneet saavat myyntipöydän halutessaan käyttöönsä veloituksetta. Myyntipöydät tulee varata etukäteen viimeistään 15.3.2015 sähköisellä lomakkeella http://ifest.fi/form/?oid=8&GUID=87d0052d01e919ccee976134640291ec .

OHJELMAKIRJAILMOITUKSET NYT MYYNNISSÄ, MYYDYISTÄ ILMOITUKSISTA KUOROLLE 20 % PROVISIO!

Ilmoitusmyynti tapahtuman ohjelmakirjaan on myös alkanut. Kannustammekin jäsenkuorojamme myymään ilmoituksia aktiivisesti yrityksille ja muille sidosryhmille! Mikäli ohjelmakirjailmoitus myydään kuoron kautta, kuoro saa itselleen ilmoituksen hinnasta 20 % provision; esim. puolen sivun 500 euron hintaisesta mainoksesta jää kuorolle 100 euroa puhtaana käteen, kunhan kuoron nimi mainitaan ilmoitusvarausta tehtäessä. Ilmoitusten myynnillä on siis mahdollista tukea myös kuoron omaa varainhankintaa! 

Kuorot voivat ostaa myös itse ilmoituksia ohjelmakirjaan esimerkiksi levyjen tai tulevien tapahtumien mainostamiseksi. Osallistuvat kuorot saavat myös omaan käyttöönsä ostamistaan ilmoituksista 20 % alennuksen.

Ohjelmakirjailmoituksen ostaneet tahot saavat lisäksi halutessaan käyttöönsä myyntipöydän Tampere-talon aulaan lauantaiksi 18.4. veloituksetta. Ohjelmakirjailmoitusten paikkavaraukset tulee tehdä viimeistään 20.3.2015 ja aineisto toimittaa 27.3.2015 mennessä. Ohjelmakirjailmoitusten myyntikirje on tämän tiedotteen liitteenä

#madetoja2015 - MADETOJA-KILPAILU NÄKYVILLÄ SOSIAALISESSA MEDIASSA
 
Jotta kilpailutapahtumamme saa parhaan mahdollisen näkyvyyden, sitä kannattaa mainostaa kuoron omien kontaktien kautta, omilla nettisivuilla ja sosiaalisessa mediassa muun muassa Facebookin ja Twitterin kautta. FB- ja Twitter-julkaisuihin kannattaa merkitä tunniste #madetoja2015, niin tieto tapahtumasta leviää parhaalla mahdollisella tavalla!

Olemme lisäksi käynnistäneet kaksi FB-kampanjaa:
1. Matkalla Madetojaan -videokilpailu: Toteuta video kuorosi valmistautumisesta kilpailuun ja julkaise se kilpailun FB-sivulla (www.facebook.com/madetojachoircompetition). Videon sisältöä ei ole rajoitettu, mutta sen tulee olla tyyliltään julkaisukelpoinen ja liittyä jollakin tapaa kilpailuun. Eniten tykkäyksiä ennen kilpailuviikonloppua eli torstaihin 16.4. mennessä saanut video palkitaan kilpailun yhteydessä!
2. Muistoja Madetojasta: Lähetä kilpailun FB-sivuille muistoja aiemmista Madetoja-kilpailuista. Muistot voivat olla joko kuvia tai tekstejä, kuten vaikkapa anekdootteja aiempien kisojen sattumuksista. Madetoja-muistoja lähettäneiden kesken arvotaan myös kilpailuun liittyviä yllätyspalkintoja. Etsimme Madetoja-muistoja myös kilpailun arkistosta ja julkaisemme historiallisia kuvia Throwback Thursdayn hengessä aina torstaisin kilpailuun saakka.


2) Tulevaisuusrahaston rahankeräys alkaa liiton 70-vuotisjuhlavuoden kunniaksi

Liiton perustamisesta tulee tänä vuonna kuluneeksi 70 vuotta. Juhlavuotta vietetään työn merkeissä, ja varmasti jokunen lasillinenkin kohotetaan liiton kunniaksi Porin Talvipäivien ja Madetoja-kilpailun yhteydessä. Juhlavuoden kunniaksi käynnistämme myös rahankeräyksen poika- ja nuorten miesten kuorojen toimintaa tukemaan perustetun Tulevaisuusrahaston pääoman kartuttamiseksi. Toivommekin, että liiton 70-vuotisjuhlamuistamiset ohjataan suoraan Tulevaisuusrahastoon.

Helpoimmin lahjoitukset Tulevaisuusrahastoon hoituvat tilisiirrolla, ja lisäksi lahjoittaminen rahastoon on mahdollista liiton toimistolla ja tapahtumien yhteydessä korttimaksupäätteen kautta. Lahjoitustilinä toimii Suomen Mieskuoroliiton tili FI36 1271 3000 0836 46 (NDEAFIHH), tilisiirron viestikenttään maininta ”Tulevaisuusrahasto”. Lahjoittaa voi kuka tahansa, myös muut kuin liiton jäsenet.

Poliisihallitus on myöntänyt 15.1.2015 Suomen Mieskuoroliitto ry:lle rahankeräysluvan POL-2014-15327 Tulevaisuusrahaston pääoman kartuttamiseen. Lupa on voimassa 15.1.2015–13.1.2016 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta.


3) Hartaita lauluja II ilmestyy maaliskuun alussa

Uusi hengellisiä mieskuorolauluja sisältävä nuottikokoelma Hartaita lauluja II ilmestyy maaliskuun 2015 alussa. Mukana on ohjelmistoa niin jumalanpalveluksiin, hautajaisiin ja muihin hengellisiin tilaisuuksiin kuin kirkkokonserttikäyttöönkin. Kokoelmaan on sisällytetty myös muutama klassikkolaulu vanhasta, jo loppuunmyydystä Hartaita lauluja I -kokoelmasta. Valtaosa teoksista on säestyksettömiä, lisäksi mukana on muutama piano- tai urkusäestyksellinen teos.

Nopean tilaajan etu: 8.3.2015 mennessä tehdyt tilaukset jäsenkuoroille 20 euron kappalehintaan! Mikäli kirjat noutaa Talvipäiviltä Porista (ennakkotilaukset Poriin 4.3.2015 mennessä) tai liiton toimistolta, tilauksesta ei veloiteta toimituskuluja. 

Nuottikokoelman normaali jäsenhinta on 23 euroa/kpl (sis. alv 10 %, muille 28 euroa/kpl) ja sitä voi tilata liiton toimistosta puhelimitse tai sähköpostilla. Postitse toimitettavissa tilauksissa veloitetaan lisäksi toimituskulut.

Lisätietoja ja kokoelman sisällys: http://smkl.sulasol.fi/tuotteet/uutuuksia/ 


4) Tulevan kesän Joutsenon kursseilla merkkilauluja ja kuoronjohtoa

Tapahtumarikkaan kevään jälkeen kutsumme mieskuorolaisia perinteiseen tapaan Joutsenon Opiston kuorokursseille juhannuksen jälkeisenä viikonloppuna. Tulevana kesänä on luvassa tuttu merkkilaulukurssi, jonne voi saapua harjoittelemaan perus-, taito- ja mestarimerkkiohjelmistoa asiantuntevien kouluttajien johdolla mukavassa ilmapiirissä. 

Perus- ja taitomerkkikoulutukseen voivat osallistua yksittäisetkin kuorolaiset, mestarimerkkikoulutusta voimme valitettavasti tarjota vain valmiille kvarteteille. Myös kokonaisille perus- ja taitomerkkikokonaisuutta harjoitteleville kvarteteille tarjoamme mahdollisuuksien ja toiveiden mukaan erikseen kvartettikohtaista yhtyekoulutusta. 

Merkkilaulukurssi alkaa perjantaina 26.6. klo 11 ja päättyy sunnuntaina 28.6. noin klo 15. Kurssin kouluttajina toimivat liiton musiikkilautakunnan jäsenet ja muut asiantuntevat mieskuorojen johtajat. Kurssin hinta on 260 euroa täysihoidolla ja 215 euroa ilman majoitusta ja aamiaisia. Ilmoittautuminen päättyy 17.5.2015 liiton verkkosivujen kautta sähköisellä lomakkeella http://ifest.fi/form/?oid=8&GUID=c16ba8031da00daa3431c207bc38a3e0 .


Tulevana kesänä Joutsenon opistolla järjestetään viimekesäiseen tapaan kuoronjohtokurssi yhteistyössä Suomen Naiskuoroliiton kanssa. Tälle kurssille ovat tervetulleita niin vasta-alkajat kuin jo kuoronjohtokokemusta omaavatkin, sillä osallistujia jaetaan tarvittaessa pienempiin tasoryhmiin ja koulutus räätälöidään osallistujien mukaan. Erityisen hyödyllinen kurssi on kuorojen varajohtajille tai stemmaviskaaleille. Kurssi on avoin kaikille kiinnostuneille kuoromuodosta tai taustayhteisöstä riippumatta.

Kuoronjohtokurssi alkaa perjantaina 26.6. noin klo 16 ja loppuu päätöskonsertin jälkeen tiistaina 30.6. noin klo 18. Kouluttajina toimivat viime kesältäkin tuttu Timo Lehtovaara ja muut kokeneet kuoronjohdon opettajat. Kurssin hinta on 290 euroa täysihoidolla ja 190 euroa puolihoidolla (ilman majoitusta, aamiaista ja päivällistä). Lisäksi osallistujien tulee maksaa Suomen Naiskuoroliiton tilille FI91 8000 1271 1580 33 (DABAFIHH) 23 euron ilmoittautumismaksu vahvistaakseen osallistumisensa kurssille. Ilmoittautuminen päättyy 17.5.2015 liiton verkkosivujen kautta sähköisellä lomakkeella http://ifest.fi/form/?oid=8&GUID=98035388fd7344c5fbf7af16c881bf89 .


Jäsenkirje tulostettavassa muodossa (pdf)
Liite: Madetoja-kilpailun ohjelmakirjan ilmoitusmyynti (pdf)