Suomen mieskuoroliitto
Suomen mieskuoroliitto
Suomen mieskuoroliitto
Valikko

Jäsentiedote 2 / 2013

Helsinki, 23.4.2013

Yli 1400-kertainen eläköön ja kiitos!

Uusi elämä on alkanut vähitellen voittaa paitsi luonnossa, myös Suomen Mieskuoroliiton toimistossa ja hallinnossa. Talvipäivien viikonloppu 5.–7.4.2013 oli meille, isäntäkuorolle Laulu-Miehille, talkoolaisille, yhteistyökumppaneille ja myös osallistujille melkoinen ponnistus, jonka jälkeen olo on kieltämättä varsin tyhjä – mutta erittäin onnellinen.

Olen onnellinen siitä, että lähes puolet jäsenkuoroistamme kuuli kutsun ja saapuivat paikalle. Ja kiitollinen myös kotiin jääneille, jotka ovat olleet hengessä hienosti mukana ja seuranneet tapahtumaa.

Olen onnellinen Talvipäivillä kuulluista hienoista esityksistä, onnistumisista, hienoista kuoroista ja niiden kyvykkäistä kuoronjohtajista, taitavista yhtyeistä ja itsensä ja osaamisensa likoon laittamisesta, jonka kautta mieskuorolaulu ja mieskuoromme saivat jälleen monia uusia ystäviä.

Olen onnellinen ylipäätänsä siitä hienosta mieskuorohengestä, jota saimme jälleen nähdä ja kokea jo Talvipäivien valmisteluissa ja erityisesti tapahtuman aikana.

Olen onnellinen niistä kaikista tapahtuman tekijöistä ja tukijoista, luotettavasta isäntäkuorosta, hienoista yhteistyökumppaneista, talkoolaisista ja runsaasta yleisöstä, jotka mahdollistivat kaiken tämän.

Ja lopuksi: olen tavattoman onnellinen, että olen mieskuorolainen.

Vielä kerran suuri kiitos ja hatunnosto kaikille yhdessä ja erikseen. Nyt laivan keula kohti uusia haasteita: kevätkonsertteja, kesää ja siihen luonnollisesti kuuluvaa Joutsenon merkkilaululeiriä – ja sitten syksymmällä jälleen mieskuorojen Laulukauden avausta.

Oikein hyviä ”toukotöitä” itse kullekin ja sen jälkeen rentouttavaa kesätaukoa! Kauan eläköön mieskuorolaulu!


Parhain terveisin,

Antti Lindqvist
puheenjohtaja


1) Talvipäivät Helsingissä 5.–7.4.2013

Suomen Mieskuoroliiton suururakka, yli 1 400 osallistujan Talvipäivät Helsingissä 5.–7.4.2013 ovat nyt onnellisesti takanapäin. Ennennäkemätöntä tapahtumaa ja sen saamaa medianäkyvyyttä kannattaa kuitenkin hyödyntää mahdollisimman laajasti myös oman kuoron toiminnassa. Alla olevat linkit Yle Areenaan, yle.fi/klassinen-sivuston juttuarkistoon, Ylen Elävään arkistoon ja Talvipäivien kuvagalleriaan ovat toiminnassa toistaiseksi, toivottavasti hyödynnätte niitä aktiivisesti!

Talvipäivät Yle Areenassa: areena.yle.fi/?q=mieskuorotapahtuma

Mieskuorokevät 2013 -blogi ja -artikkelit: yle.fi/musiikki/klassinen/juttuarkisto/#Mieskuorokev%C3%A4t%202013

Mieskuoroanekdootteja Yle Areenassa: areena.yle.fi/tv/1806552

Rakkaimmat mieskuorolaulut Ylen Elävässä arkistossa: yle.fi/elavaarkisto/haku/#/fraasi/mieskuoro

Kuvia Talvipäiviltä, © Markku Pihlaja: pihlaja.fi/Talvipaivat2013/

Suomen rakkain mieskuorolaulu -äänestyksen ja lauluyhtyekilpailun tulokset, liittokokouspäätökset ja henkilövalinnat sekä muita Talvipäivien tunnelmia löydätte myös tällä viikolla ilmestyvästä Sulasol-lehdestä ja liiton verkko- ja Facebook-sivuilta.

Talvipäivien t-paita "Mieskuorolaulun peruskallio"

Jos Talvipäivien virallinen t-paita "Mieskuorolaulun peruskallio" -painatuksella jäi tapahtuman hulinassa hankkimatta, paitoja voi vielä tilata liiton toimistosta. Ketkä olivatkaan nämä painatuksen neljä herraa kallioon ikuistettuina? Aivan oikein, neljä isoa kansallisromanttista mieskuorosäveltäjäämme: Sibelius, Madetoja, Kuula ja Palmgren – suomalaisen mieskuorolaulun peruskallio.

Tilaa nyt Peruskallio-paita muistoksi tapahtumasta! Laadukkaan mustan Fruit of the Loom Valueweight t-paidan hinta on 15 euroa kappaleelta, koko kuorolle yli 20 kappaleen tilauksista 10 % alennus! Postitse toimitettaessa hintoihin lisätään toimituskulut. Tilaukset voi tehdä liiton toimistoon puhelimitse, sähköpostilla tai Facebook-viestillä.

2) Joutsenon merkkilaulukurssilla vielä tilaa

Perinteinen SMKL:n merkkilaulukurssi järjestetään jälleen tuttuun tapaan kesäkuun lopussa 28.–30.6.2013 Joutsenon Opistolla. Niin valmiit kvartetit kuin yksittäiset laulajatkin ovat tervetulleita perehtymään Suomen Mieskuoroliiton merkkilauluihin kouluttajien opastuksella samanmielisessä ja rennossa ilmapiirissä Saimaan rannalla. Ilmoittautuminen päättyy 19.5.2013, varmista paikkasi saman tien!
 
Kurssi alkaa perjantaina 28.6. klo 11 ja päättyy sunnuntaina 30.6. noin klo 15. Kurssilla paneudutaan intensiivisesti Suomen Mieskuoroliiton merkkilauluihin, ja kurssin lopuksi on mahdollisuus merkkisuorituksiin. Perus- ja taitomerkkilaulujen opetukseen voivat osallistua yksittäiset laulajat, mutta mestarimerkkikoulutusta voidaan antaa vain valmiille kvarteteille.

Kurssimaksu 240 euroa sisältää opetuksen lisäksi täysihoidon majoituksineen ja ruokailuineen Joutsenon Opistolla. Ilman majoitusta ja aamiaista kurssin hinta on 195 euroa. Joutsenon Opisto laskuttaa osallistumismaksut ennen kurssia. Lisätietoa ja linkki ilmoittautumislomakkeeseen on liiton internetsivuilla osoitteessa www.mieskuoro.fi.

3) Merkkisuoritustilastot liiton verkkosivuille

Kauppakorkeakoulun Ylioppilaskunnan Laulajat sai liittokokouksen yhteydessä Vuaren Kukkoo -kiertopalkinnon jo toisen kerran peräkkäin. Vuaren Kukkoo -palkinto myönnetään vuosittain eniten liiton laulajamerkkejä suhteessa jäsenmäärään suorittaneelle kuorolle. Kustakin perusmerkkisuorituksesta kuoro saa yhden pisteen, taitomerkistä kaksi ja mestarimerkistä kolme pistettä. KYL suoritti vuonna 2012 kaikkiaan kuusi mestarimerkkiä, mikä riitti tällä kertaa ykkössijaan. Lämpimät onnittelut kuorolle!

Haastamme kuluvana vuonna kaikki jäsenkuoromme merkkitalkoisiin ja merkkimestaruuden tavoitteluun. Seuraamme merkkisuoritusten määrää tänä vuonna ensimmäistä kertaa reaaliaikaisesti internetsivuillamme osoitteessa smkl.sulasol.fi/merkillisia/merkkisuoritukset . Sivulta löytyvät myös viime vuoden merkkisuoritustilastot sekä 50 eniten merkkejä suorittanutta kuoroa kautta aikojen. Taisto Vuaren Kukkoosta alkakoon!

4) Laulukauden avaus 2013

Suomen Mieskuoroliitto järjestää jälleen kuluvan vuoden elo–syyskuussa Laulukauden avaus -tempauksen, jossa liiton internetsivuille www.mieskuoro.fi/laulamaan kerätään alueittain tietoja kuorojen koelauluista tai avoimista harjoituksista uusien laulajien rekrytointia varten.

Mikäli haluat kuorosi mukaan Laulamaan!-sivustolle, ilmoita seuraavat tiedot liiton toimistoon 1.7. mennessä:
-    kuoron nimi
-    kuoron verkkosivujen osoite
-    koelaulujen tai avoimien harjoitusten päivämäärä ja paikka
-    harjoitusten aika ja paikka
-    yhteyshenkilön nimi, puhelinnumero ja sähköpostiosoite

Päivitämme alkusyksyllä kauden alkaessa sivuille myös materiaalia kuorojen omaa tiedotusta ja jäsenrekrytointia varten. Pysy kuulolla!

Terveiset Tampereen Sävelestä