Suomen mieskuoroliitto
Suomen mieskuoroliitto
Suomen mieskuoroliitto
Valikko

2 / 2010Helsinki, 1.6.2010


Pois voihke ja itkun hyrske.. – NYT uusia nuoria laulajia rekrytoimaan!

Hyvät laulajaveljet, ruuhkainen kevät on takana ja myös liiton toimistossa pystytään vihdoin hieman vetämään henkeä. Takana ovat liittokokous mieskuoroseminaareineen, uuden kirjan julkaisu ja etenkin useiden vuosien valmistelun vaatinut 5. kansainvälinen Leevi Madetoja -mieskuorokilpailu. Phiuuuuuh – onkohan koskaan kesämökkikauden alkua odottanut näin innostuneesti kuin tänä vuonna... :-)

1) Kauan odotettu Leevi Madetoja -mieskuorokilpailu onnellisesti takanapäin

Kiitos kaikille Madetoja-kilpailuun osallistuneille tai Espooseen mieskuorolaulua muutoin kuulemaan tulleille – te kaikki teitte kilpailuviikonlopusta erinomaisen hienon mieskuorotapahtuman. Koko viikonlopun Espoon kulttuurikeskuksessa oli käsinkosketeltavan hyvä ja positiivinen mieskuorohenki: kilpakumppaneista ei pahaa sanaa lausuttu vaan toisia lähinnä haluttiin kannustaa suorituksessaan. Päivän ajan Tapiolasalissa riittikin kiinnostuneita kuulijoita kaikille esiintyjille. Illalla gaalakonsertissa päästiin sitten kuulemaan erittäinkin taidokkaita ja viimeisteltyjä esityksiä, humoristisen ja viihdyttävän kvartettilaulun ryydittämänä. Mieskuorojuhlaa parhaimmillaan! Kilpailijoiden ja yleisön ohella puheenjohtajan ominaisuudessa haluan vielä kerran kiittää myös niitä monia tapahtuman järjestelyissä mukanaolleita yhteistyökumppaneita, esiintyjiä, tukijoita ja talkoolaisia, jotka kaikki kantoivat tärkeän kortensa yhteiseen kekoon. Kiitos ja nähdään taas seuraavassakin Madetoja-mieskuorokilpailussa!

2) Uusi MIES, KUOROON! -kirja = jäsenrekrytointiin vauhtia ja nuorta verta mieskuoroihin!

Tapahtumarikkaan kevään keskellä monelta jäsenkuorolta saattoi jäädä huomaamatta liiton uusin julkaisu ja siihen liittyvä elintärkeä viesti: JÄSENREKRYTOINTI. Suomen Mieskuoroliitto lanseerasi Jyväskylässä liittokokouksen yhteydessä uuden kirjan ja siihen liittyvän jäsenrekrytointikampanjan, jossa kaikki suomalaiset mieskuorot on haastettu mukaan terävöittämään omaa jäsenrekrytointiaan eli suomeksi sanoen tekemään kaikkensa uusien (nuorten) laulajien hankkimiseksi kuoron perinteitä jatkamaan.

Kampanjan keskiössä on maaliskuussa Jyväskylässä lanseerattu Mies, kuoroon! -kirja, joka on erityisesti suunniteltu eräänlaiseksi mieskuorolaulun PR-kirjaksi. Itse kampanjassa mieskuorojen toivotaan oma-aloitteisesti lähestyvän oman paikkakuntansa oppilaitoksia, esim. lukioita, sopivan jostakin sopivasta yhteistyöstä (mm. esiintyminen kevätjuhlassa, syyslukukauden avajaisissa, joulujuhlassa, musiikin tunneilla), ja kouluvierailun yhteydessä lahjoittavan edelleen Mies, kuoroon! -kirjoja oppilaitoksen nuorten miesten käyttöön. PR-kirjan toivotaan innostavan pientenkin paikkakuntien nuoria miehiä mieskuoroharrastuksen pariin joko yhtye- tai kuorolaulun muodossa. Jäsenrekrytointi on pitkäjänteistä työtä, johon kampanja toivon mukaan tuo oman panoksensa ja luo positiivisia mielikuvia mieskuorolaulusta ympäri Suomen. Hyvin edullista Mies, kuoroon! -kirjaa (10 EUR/kpl, -10% yli 20 kpl:een tilauksista) voi tilata liiton toimistosta. Kaikki rohkeasti mukaan, yrittänyttä ei laiteta!

Mies, kuoroon! -kirjan sisältö

3) Talvipäivät Seinäjoella 26.-27.3.2011

Seuraavat liiton Talvipäivät järjestetään Seinäjoella 26.-27.3.2011. Merkitkää päivä jo nyt oman kuoronne kevätkalenteriin 2011 ja tulkaa mukaan Talvipäivien tunnelmaan. Lisätietoja tapahtuman tarkemmasta ohjelmasta kerrotaan seuraavassa jäsenkirjeessä ja syksyllä liiton internetsivuilla.

4) Leevi Madetoja -mieskuorokilpailun tuotteiden jälkimyynti

Leevi Madetoja -mieskuorokilpailun oheistuotteita (T-paita, kangaskassi, pinssi) on jäljellä vielä rajoitettu määrä (ja paidoissa rajoitettuja kokoja). Tarjolla on mm. erittäin tyylikkäitä kilpailupinssejä, jotka on suunnitellut graafikko ja mieskuoromies Esko Kumpunen, jonka käsialaa tapahtuman muukin graafinen suunnittelu on ollut.

Kesän ja alkusyksyn ajan tuotteita myydään oheisin kampanjahinnoin niin pitkään kuin tuotteita riittää. T-paita, yli 10 kappaleen erissä, maksaa 8 EUR/kpl, pienemmissä erissä 10 EUR/kpl. Kangaskassi: 5 EUR/kpl, pinssi: 1,5 EUR/kpl. Kaikkien tuotteiden hintaan lisätään luonnollisesti toimituskulut. Leevi Madetoja -mieskuorokilpailun yhteydessä kantaesitettyä Kaj-Erik Gustafssonin uutta Paimenpastoraali-sävellystä mieskuorolle ja uruille voi myös tilata SULASOL:n nuottimyymälästä hintaan 2,90 EUR/kpl.

5) Jäsenkuoroilta ilmestynyt uusia nuottikokoelmia

Ylioppilaskunnan Laulajat / Tango & Serenadi, Porin Mies-Laulu / KYLLÄ SAA, Pöytälauluja hyvässä seurassa, Lieksan Mieslaulajat / Kahell’ puolen rajoa

Suomen Mieskuoroliiton lisäksi myös monet jäsenkuoromme ovat kunnostautuneet tänä keväänä nuottikustannuksen saralla. Ylioppilaskunnan Laulajat (YL) on julkaissut mieskuorojen käyttöön kaksi uutta nuottikokoelmaa, joiden nimet ovat Tango ja Serenadi. Kokoelmat sisältävät uusia taidokkaita sovituksia mieskuorolle monista tunnetuista tangoista (mm. Täysikuu, Yksin, Sinitaivas) ja rakkauslauluista (mm. Akselin ja Elinan häävalssi, Sulle kauneimmat lauluni laulan, Armi). Porin Mies-Laululta on puolestaan ilmestynyt käteensopiva pöytälaulukirja illanistujaisia varten. Kirjaan on koottu monia perinteisiä  pöytälauluja, sanoittajina mm. H.J. Nortamo ja C. Bellman. Lieksan Mieslaulajien karjalaista kulttuuriperintöä vaalivaan ”Kahell puolen rajoa” -nuottikirjaan on koottu karjalaisperäisiä laulusovituksia, joista useimmat on tallennettu muistiin luovutetun Karjalan alueella jo ennen sotia.

Suomen Mieskuoroliitto ei itse myy näitä kirjoja. YL:n nuottikirjoja on saatavilla SULASOLin nuottimyymälästä () ja muita kirjoja suoraan jäsenkuoroilta Porista ja Lieksasta.

6) LIITON TOIMISTO KESÄLOMALLA 12.7. – 16.8.2010!

Liiton toimisto sulkee ovensa kesäksi ja hyvin ansaitun kesäloman jälkeen jäseniä palvellaan seuraavan kerran syksyllä maanantaina 16.8.2010. Jos kuoronne tarvitsee nuotteja, huomionosoituksia tai merkkejä heti syyskauden alussa, muistakaa tilata tuotteet ennen kesää, viimeistään juhannusviikolla 21.6.2010!

Kesäloman aikana liiton sähköpostiosoitetta () ei lueta, mutta puhelimitse liittoon voi olla yhteydessä soittamalla liiton puheenjohtajan numeroon 040 584 7283.

Hyvää ja rentouttavaa kesää kaikille!


laulajaveliterveisin,
 
pj-Antti
Suomen Mieskuoroliitto ry