Suomen mieskuoroliitto
Suomen mieskuoroliitto
Suomen mieskuoroliitto
Valikko

Jäsentiedote 1 / 2011


Helsinki, 14.2.2011

Hyvät ystävät – juhla voi alkaa!

Tämä Suomen Mieskuoroliiton vuoden ensimmäinen jäsenkirje sattuikin sopivasti näin Valentinen päiväksi, jolloin on laajemminkin hyvä muistaa lämmöllä omia ystäviä ja läheisiä. Tällaisia päiviä ei vuoden aikana ole liikaa. Hyvät laulajaveljet, siispä oikein hyvää ystävänpäivää!

Suomen Mieskuoroliitossa vuosi on lähtenyt tarmokkaasti käyntiin Seinäjoella 26.–27.3.2011 pidettäviin Talvipäiviin liittyvien valmistelujen merkeissä. Rainer Vainionkulma ja Tommi Niskala isäntäkuoro-Jusseista yhdessä liittomme toimiston ja hallinnon kanssa ovat tehneet hyvää työtä tapahtuman hyväksi, ja järjestelyt ovatkin jo varsin pitkällä. Ilmoittautuminen Talvipäiville ja sen oheistapahtumiin päättyy tällä viikolla (15.2.), joten NYT on vihonviimeistenkin mattimyöhäisten hetki aktivoitua ja ilmoittautua mukaan! Hop, hop – ja sitten tervetuloa mukaan!

Ohjelmassa on siis perinteisen kvartetti- ja yhtyekilpailun ohella myös kauan odotettu varajohtajakurssi. Lisäksi tapahtuman yhteydessä palkitaan jälleen tarmokkaimmin ja äänekkäimmin mieskuorolaulun eteen vuoden aikana työtä tehnyt henkilö, yhteisö tai muu taho Äänekkäimmän Ämpärillä, julkistetaan Vuaren Kukkoo -palkinnon saaja sekä erityisesti: esitellään liiton uusia jäsentuotteita, joista merkittävin uutuus on taiteilija Esa Riipan suunnittelema uusi taulu liiton omaksi huomionosoitukseksi jäsenkuoroille sekä jäsenkuorojen käyttöön lahjaksi omille jäsenilleen ja sidosryhmilleen.

Näillä askelmerkeillä mennään siis kohti kevättä. Toivottavasti näemme mahdollisimman monen kanssa Seinäjoella, tervetuloa mukaan mieskuoromeininkiin!

Parhain laulajaveliterveisin,

pj-Antti
Suomen Mieskuoroliitto ry

Tiedotusasioita

1) Talvipäivät Seinäjoella 26.–27.3.2011

Suomen Mieskuoroliiton seuraavat Talvipäivät järjestetään 26.–27.3.2011 Seinäjoella. Tapahtuman isäntäkuorona toimii itseoikeutetusti ensi keväänä 60-vuotisjuhliaan viettävä Etelä-Pohjanmaan Mieslaulajat Jussit taiteellisen johtajansa Tommi Niskalan johdolla.

Ilmoittautuminen tapahtumaan ja sen yhteydessä järjestettäviin kvartetti- ja yhtyekilpailuun sekä varajohtajakurssille päättyy tiistaina 15.2.2011. NYT on siis viimeinen aika reagoida ja ilmoittautua mukaan liiton sivuilla olevan kaavakkeen kautta.
Ilmoittautumisajan päätyttyä peruutuspaikkoja voi tiedustella liiton toimistosta. Vaikka Talvipäivien varsinaiseen ohjelmaan ei muuten osallistuisikaan, voi kuitenkin ottaa osaa Suomen Mieskuoroliiton liittokokoukseen Sokos Hotel Lakeudessa sunnuntaina 27.3. klo 12 (ks. liittokokouskutsu). Ennen liittokokousta järjestetään klo 11.30 hallituksen kyselyvartti, jonka yhteydessä nautitaan kokouskahvit ja tarkastetaan osallistujien valtakirjat.

Talvipäivien pääkonserttia Seinäjoki-salissa lauantaina 26.3. klo 19.30 kannattaa myös tulla kuuntelemaan kauempaakin. Konsertissa kuullaan isäntäkuoro Jussien ja osallistuvien kuorojen omien esitysten ohella kvartetti- ja yhtyekilpailun parhaita paloja sekä julkistetaan kilpailun tulokset. Lisäksi kaikki Talvipäiville osallistuvat voivat yhtyä suurkuoroon, jonka yhteisnumeroina ovat:
-    Toivo Kuula: Nuijamiesten marssi
-    Leevi Madetoja: Ilta
-    Leevi Madetoja: Kaunehin maa
-    Jean Sibelius: Finlandia
Yhteisnumeroiden nuottien kokoelma- ja saatavuustiedot löytyvät liiton internetsivuilta. Liput konserttiin maksavat 12/8 euroa. Talvipäivien osallistumismaksun maksaneilla on konserttiin vapaa pääsy.

2) Merkkilaulukurssi Joutsenossa 1.–3.7.2011

Talven keskellä on aika suunnata jo katseet kesään ja idylliseen Joutsenon Opiston miljööseen Saimaan rannalla! Jo perinteeksi muodostunut jokakesäinen Joutsenon merkkilaulukurssi kerää jälleen yhteen innokkaita laulajia heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna 1.–3.7.2011. Niin valmiit kvartetit kuin yksittäiset laulajatkin ovat tervetulleita perehtymään Suomen Mieskuoroliiton merkkilauluohjelmistoon kouluttajien opastuksella samanmielisessä ja rennossa ilmapiirissä.
 
Kurssi alkaa perjantaina 1.7. klo 11 ja päättyy sunnuntaina 3.7. noin klo 15. Kurssilla tutustutaan Suomen Mieskuoroliiton perus- ja taitomerkkilauluihin, ja kurssin lopuksi on mahdollisuus merkkisuorituksiin. Osallistujien kiinnostuksesta riippuen kurssilla voidaan myös tutustua mestarimerkkilauluihin.

Kurssimaksu 220 euroa sisältää opetuksen lisäksi täysihoidon majoituksineen ja ruokailuineen Joutsenon Opistolla. Ilman majoitusta ja aamiaista kurssin hinta on 175 euroa. Joutsenon Opisto laskuttaa osallistumismaksut ennen kurssia.
 
Kurssille voi ilmoittautua helmikuun lopulta alkaen SMKL:n internetsivuilla sähköisen ilmoittautumislomakkeen kautta tai puhelimitse liiton toimistoon (puh. 010 8200 236). Ilmoittautumisaika kurssille päättyy 20.5.2011.

Ilmoittautumista varten tarvitaan seuraavat tiedot:

- nimi, puhelinnumero ja sähköpostiosoite
- laskutusosoite
- stemma
- aiemmin suoritetut merkit (perus-, taito- tai mestarimerkki)
- mitä merkkikokonaisuutta haluaa harjoitella kurssilla
- erityisruokavaliot
 
Kurssin johtajana toimii SMKL:n taiteellinen johtaja Teppo Salakka. Joutsenon Opistolla yhteyshenkilönä toimii Leena-Marja Virtanen, puh. (05) 6100 100. Lisätietoja kurssista saa SMKL:n toimistosta: Aino Herranen, puh. 010 8200 236, .
 
Tervetuloa kesäiseen Joutsenoon!

3) Yleinen mestarimerkkitentti 12.3.2011

Suomen Mieskuoroliitto järjestää jälleen maaliskuussa yleisen mestarimerkkitenttitilaisuuden liiton korkeinta laulajamerkkiä havitteleville kvarteteille ja yksittäisille laulajille. Suoritusmahdollisuus järjestetään Helsingissä lauantaina 12.3.2011, tarkka aika ja paikka ilmoitetaan myöhemmin. Tutkintolautakuntana toimii Suomen Mieskuoroliiton musiikkilautakunta.

Tenttitilaisuuteen voivat osallistua kaikki taitomerkin suorittaneet Suomen Mieskuoroliiton jäsenet. Ilmoittautumiset tenttiin ja vapaavalintaisten laulujen nuotit tulee toimittaa liiton toimistoon (; Klaneettitie 6–8, 00420 Helsinki) 25.2.2011 mennessä.

4) Liittosolmioita jälleen saatavilla

Kauan odotetut, pitkään loppuunmyytyinä olleet liittosolmiot ovat myös palaamassa toimiston valikoimiin! Yleisön pyynnöstä tarjolla on jälleen perinteisiä viininpunaisia ja sinisiä kukkologollisia solmioita sekä uutena tuotteena hillitty kokomusta liittosolmio arvokkaisiin ja vakavampiin tilanteisiin. Solmiot ovat onnistuneet vakiinnuttamaan paikkansa osana usean kuoron esiintymisasua, ja eri värivaihtoehdot ottavat hienosti huomioon erilaiset esiintymistarpeet. Viininpunaisten ja sinisten liittosolmioiden myyntihinta on 18 euroa/kpl ja mustien solmioiden 20 euroa/kpl. Solmioita voi tilata liiton toimistosta (puh. 010 8200 236; ; Klaneettitie 6–8, 00420 Helsinki).

Kuten jo aiemmin on informoitu, Suomen Mieskuoroliiton jäsentuotteet ovat muutoinkin muuttumassa talven ja kevään aikana – lisää infoa on tulossa Talvipäivillä ja seuraavissa SULASOL-lehden numeroissa!