Suomen mieskuoroliitto
Suomen mieskuoroliitto
Suomen mieskuoroliitto
Valikko

Jäsentiedote 6 / 2016

Jäsenkirje lähetetään automaattisesti liiton jäsenkuorojen puheenjohtajille, taiteellisille johtajille ja sihteereille iFest-jäsenrekisterin tietojen mukaisesti. Jäsenkirjeen voi myös tilata postituslistan kautta suoraan omaan sähköpostiin. Tilaa jäsenkirje tästä linkistä: http://goo.gl/forms/2NyX2zPNKSlTPOjo1 


Helsinki, 9.11.2016

Tervehdys hyvät lauluveljet!

Lähestymme taas sitä tapahtumaa, jolloin kattojärjestömme Sulasolin asioista päätetään koko jäsenkunnan voimin Sulasolin liittokokouksessa. Tällä kertaa Helsingissä 26.–27.11.2016 järjestettävästä kokouksesta on tulossa erityisen mielenkiintoinen siitä näkökulmasta, että laaja-alaisen kuorotaustan omaava, tällä hetkellä Porin Mies-Laulussa laulava Mikko Poutanen on julkisesti asettunut ehdolle Sulasolin puheenjohtajavaaliin. Myös nykyinen puheenjohtaja Maaria Manner on kertonut olevansa edelleen käytettävissä tähän tehtävään.

Olen itse seurannut Sulasolia ja sen hallinnon toimintaa Suomen Mieskuoroliiton puheenjohtajan ja Sulasolin liittohallituksen varajäsenen roolissa hyvin läheltä. Olenkin ilokseni huomannut, että kattojärjestön toiminnan kehitys on kulkenut hivenen oikeaan suuntaan, mutta tehtävää ja kehitettävää riittää edelleen. Näenkin erittäin tärkeänä, että tätä kehitystä jatkossa vetää kokenut ammattilainen, jolla on laajaa osaamista organisaation muutosjohtamisesta myös pelkän kuorotoiminnan kehittämisen kokemuksen lisäksi. Tästä syystä näen, että Mikko Poutanen on erinomainen valinta Sulasolin uudeksi puheenjohtajaksi.

Suomen Mieskuoroliitto ja minä sen puheenjohtajana haluamme pelata avointa peliä liittyen Sulasolin tulevaan liittokokoukseen. Tästä syystä järjestämmekin koko jäsenistöllemme avoimen webinaarin torstaina 17.11.2016 klo 17.30–19.00, jossa mukana on myös Sulasolin puheenjohtajaehdokas Mikko Poutanen. Tuossa webinaarissa teillä on mahdollista kuulla Mikon ajatuksia Sulasolin toiminnan kehittämisestä ja esittää hänelle myös tarkentavia kysymyksiä. Toivommekin, että erityisesti liittokokouksen osallistujat pääsevät mukaan! 

Webinaarin aluksi otamme myös katsauksen Suomen Mieskuoroliiton toimintaan. Webinaari järjestetään Skype for Businessin välityksellä, osallistua voit tietokoneella tai tabletilla oheisesta linkistä: https://meet.lync.com/mieskuoro/toiminnanjohtaja/DTTL22YT

Mukavaa ja lumista marraskuuta toivottaen,

Tomi-Pekka Niukkanen
puheenjohtaja


1) Tervetuloa Talvipäiville Helsinki–Tallinna-risteilylle 4.–5.3.2017!

Liiton seuraavat Talvipäivät järjestetään 4.–5.3.2017 Helsinki–Tallinna-risteilyllä. Tapahtuma on tällä kertaa seminaarimuotoinen ja suunnattu erityisesti jäsenkuorojen puheenjohtajille, taiteellisille johtajille ja muulle hallintoväelle. Myös kokonaiset kuorot ja avecit ovat lämpimästi tervetulleita mukaan! Paikkoja on rajoitetusti, joten kannattaa ilmoittautua heti!

Talvipäivät toteutetaan yhteistyössä Viking Linen kanssa. Lähtö Helsingistä on lauantaina 4.3.2017 klo 11.30 m/s Viking XPRS:llä. Majoitus, seminaariosuus ja liittokokous järjestetään Sokos Hotel Virussa Tallinnassa. Helsinkiin palataan sunnuntaina 5.3.2017 klo 19.

Erityisesti kuorojen hallinnolle mutta myös muille kiinnostuneille mieskuorolaisille suunnatussa ohjelmassa pyritään löytämään keinoja mieskuorojen käytännön toiminnan tukemiseksi. Teemoja lähestytään käytännön esimerkkien ja tapauskertomusten kautta, ja keskustelussa on mahdollisuus myös omassa kuorossa hyväksi havaittujen käytänteiden jakamiseen. 
1) Miten sitouttaa uusia laulajia, palkita pitkäaikaisia aktiiveja ja kannustaa kuoronjohtajaa työssään?
2) Miten toteuttaa kuoron toiminnassa onnistuneesti pitkän tähtäimen suunnittelua ja strategiatyötä?
3) Miten käyttää uusia sähköisiä työkaluja ja menetelmiä kuoron toiminnan kehittämiseksi?

Kuoronjohtajille suunnattu ohjelma pyrkii tuomaan uusia ideoita kuoron kanssa työskentelyyn. Luvassa on myös käytännön tietoa työskentelyn tueksi.
1) Ohjelmisto-workshop: Mitä on juuri nyt pinnalla? Esittelyssä erityisesti uutta, muuta kuin suomalaista mieskuoro-ohjelmistoa.
2) Tekijänoikeustietoa sovitusluvista, Teosto-maksuista ja laillisista nuoteista. 
3) Miten kuoronjohtajan palkka rakentuu ja millaisia malleja palkkaukseen kuoroissa on käytössä? 

Tapahtuman osallistumismaksu on 199 euroa henkilöltä. Hinta sisältää laivamatkat, buffetruokailun laivalla sekä meno- että paluumatkalla, majoituksen Sokos Hotel Virussa kahden hengen huoneessa, karonkkaillallisen, aamiaisen sekä seminaarin ohjelman. Majoitus yhden hengen huoneessa on mahdollista 35 euron lisämaksusta. Talvipäiville voi osallistua myös avecina tai muuten "turistina", jolloin on mahdollisuus esimerkiksi kaupunkikierrokseen Tallinnassa seminaarin aikana. Myös tällöin osallistumismaksu on 199 euroa henkilöltä.

Tapahtumaan tulee ilmoittautua 1.1.2017 mennessä liiton verkkosivujen kautta sähköisellä lomakkeella (suora linkki lomakkeelle: https://goo.gl/forms/fbCR1RBWaxZFbq363). Lisätietoja Talvipäivien ohjelmasisällöistä ja aikatauluista löytyy verkkosivuiltamme osoitteesta www.mieskuoro.fi/tapahtumat/talvipaivat2017 sekä Facebookista! 
2) Marraskuun jäsentarjous: Hartaita lauluja II -kokoelma jopa -20 % alennuksella!

Hartaita lauluja II -nuottikokoelma on marraskuun loppuun saakka myynnissä tarjoushintaan: 

1–20 kpl -10 % alennuksella (20,70 euroa/kpl)! 
yli 20 kpl -20 % alennuksella (18,40 euroa/kpl)!

Vuonna 2015 ilmestynyt Hartaita lauluja II sisältää 30 erilaisiin hengellisiin tilaisuuksiin soveltuvaa mieskuorolaulua niin kvarteteille kuin kokonaisille kuoroille. Kokoelma onkin käyttökelpoinen käsikirja vaikkapa hautajaisiin tai messuavustuksiin. Lisätietoja kokoelman sisällöstä sekä laulujen teemoista:  

Hartaita lauluja II -kokoelman normaalihinta Suomen Mieskuoroliiton jäsenille on 23 euroa/kpl. Tarjous on voimassa viimeistään 30.11.2016 tehtyihin tilauksiin. Tilaukset liiton toimistoon puh. 010 8200 236, sähköpostitse tai 
FB-viestillä. Postitse toimitettaviin tilauksiin lisätään painon mukaan määräytyvät toimituskulut.


3) Lahjoita osa joulukonsertin tuotoista Tulevaisuusrahastoon!

Poika- ja nuorten miesten kuorojen toimintaa tukevan Tulevaisuusrahaston pääomaa kartutetaan jälleen rahankeräyskampanjalla. Siispä haastamme kaikki jäsenkuoromme lahjoittamaan mieskuorolaulun tulevaisuuteen osan joulukonserttiensa tuotoista! Tämän jäsenkirjeen liitteenä on valmis ilmoitus (pdf / jpg), jonka voi liittää oman kuoron konsertin käsiohjelmaan sitoutuessaan vähintään 100 euron lahjoitukseen. Tavoitteenamme on kerätä rahastoon tämän vuoden aikana yhteensä 3 000 euroa, joten pienetkin lahjoitukset ovat tärkeitä! Jos tarvitset ilmoituksen toisessa koossa tai muita tietoja Tulevaisuusrahastosta, voit olla yhteydessä liiton toimistoon.

Voit auttaa myös muilla tavoilla, esimerkiksi lahjoittamalla rahastoon konserttikukkiin varatut rahat, ohjaamalla rahastoon omat tai kuoron merkkipäivämuistamiset tai pyytämällä lahjoituksia yritystukijoilta tai kuoron muilta sidosryhmiltä. Myös ostamalla Suomen rakkain mieskuorolaulu -levyä tuet rahaston toimintaa: jokaisesta myydystä levystä lahjoitetaan 1 euro Tulevaisuusrahastoon! Rahastosta on tähän mennessä myönnetty avustuksia muun muassa poikakuorotapahtuman järjestämiseen, uuden nuorten miesten lauluyhtyeen perustamiseen, poikiin ja nuoriin miehiin kohdistuvaan laulajakoulutukseen ja poikakuorojen ulkomaanmatkoihin.

Lahjoitukset Tulevaisuusrahastoon: Suomen Mieskuoroliitto ry, FI36 1271 3000 0836 46 (NDEAFIHH), viestikenttään maininta ”Tulevaisuusrahasto”. Lahjoittajan ei tarvitse olla Suomen Mieskuoroliiton jäsen, ja myös yksityishenkilöt voivat tehdä lahjoituksia. Poliisihallituksen rahankeräyslupa POL-2016-1078 Tulevaisuusrahaston pääoman kartuttamiseksi on voimassa 18.5.2016–31.12.2017 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Tulevaisuusrahastoa hallinnoi Suomen Mieskuoroliitto ry. 


4) Opintokeskus Siviksen vuoden 2017 opintojaksotuntien haku päättyy sunnuntaina

Opintokeskus Siviksen (entinen OK-opintokeskus) ensi vuoden aikuiskoulutustuen opintojaksotuntihaku on käynnissä ja päättyy sunnuntaina 13.11.2016. Tulevan vuoden opintojaksotunnit haetaan vanhan Okryverkon sijaan uudessa Sivisverkossa, jonne jokainen vastuukäyttäjä tarvitsee uudet käyttäjätunnukset. Tunnukset haetaan kirjautumalla pankkitunnuksilla Sivisverkkoon ja täyttämällä tarvittavat tiedot järjestelmään. Opintokeskus Sivis luo käyttäjille uudet tunnukset, joilla jatkossa pääsee kirjautumaan järjestelmään. Tunnusten saamiseen tulee varata muutama päivä, joten ensimmäinen kirjautuminen kannattaa tehdä viimeistään nyt5) Muista päivittää jäsentiedot jäsenrekisteriin viimeistään 16.12.2016!

Sulasolin iFest-jäsenrekisterijärjestelmä mahdollistaa nykyisin jäsenkuorojemme jäsentietojen päivittämisen lähes reaaliaikaisesti sitä mukaa kun muutoksia laulajistossa tapahtuu. Kaikkien kuorojen kannattaa kuitenkin tarkistaa jäsenlistansa nyt vuoden lähestyessä loppuaan, sillä jäsenmaksut laskutetaan iFestista 1.1.2017 otettujen tietojen perusteella eikä laskuja muuteta jälkikäteen. Näin myös Sulasol-lehdet ja liiton tiedotteet lähetetään oikeisiin osoitteisiin.

Pyydämmekin kaikkia jäsenkuorojamme päivittämään ajantasaiset tiedot jäsenrekisteriin 16.12.2016 mennessä. Huom! Kaikki kuoroyhdistyksen jäsenet tulee merkitä iFestiin Jäsen-sidoksella. Jos jäsen on samalla myös vaikkapa kuoron puheenjohtaja, sidoksia täytyy tehdä useita eli hänelle merkitään Jäsen-sidoksen lisäksi myös Puheenjohtaja-sidos. Jäsen-sidoksella merkityt laulajat näkyvät iFestin Henkilöt-välilehdellä, ja sen tulee siis olla yhtenevä kuoron jäsenlistan kanssa. Jäsenmaksut laskutetaan myös tämän listan henkilömäärän mukaan. iFestin käytössä neuvomme tarvittaessa mielellämme!


6) Muiden järjestämiä tapahtumia

Sulasolin Laulujuhlat 12.–14.5.2017 Hämeenlinnassa 


Sulasolin Laulu- ja soittojuhlille 12.–14.5.2017 Hämeenlinnassa on jo ilmoittautunut yli 2 500 henkeä, josta mieskuorolaisia on noin 800. Tällä joukolla lauletaan muun muassa avajaisten Venematka sekä pääjuhlan Suomenmaa ja Nuijamiesten marssi, joten jo näiden suurkuoroelämysten takia kannattaa suunnata toukokuussa Hämeenlinnaan! Mukana on myös loistava kattaus maamme huippukuorojen konsertteja, paljon mahdollisuuksia erilaisiin esiintymisiin ja yhteiseen hauskanpitoon. Jos koko kuoro ei pääse tapahtumaan, matkaan voi lähteä myös pienemmällä joukolla. Ilmoittautuminen Laulu- ja soittojuhlille päättyy 31.12.2016, lisätietoja www.laulujuhlat.fi !

Uudenmaan piirin yhtyelaulupäivä 21.1.2017 Espoossa

Sulasolin Uudenmaan piiri järjestää taas yhdessä Lauluyhtye Rajattoman kanssa yhtyelaulun koulutus- ja kilpailupäivän lauantaina 21.1.2017 Tapiolan koululla (Opintie 1) Espoossa. Kouluttajina ja kilpailutuomareina toimii Keimo Joensuu (pj.) sekä Lauluyhtye Rajattoman laulajia.
Ilmoittautua voi joko koulutukseen tai kilpailuun tai molempiin. Koulutus on avoin kaikille yhtyeille. Osallistumismaksu on 240 euroa/yhtye Sulasolin jäseniltä ja 280 euroa/yhtye muilta.


Sekakuoroliiton avoin yhtyelaulukatselmus 10.2.2017 Turussa

Sekakuoroliitto järjestää Sekakuoropäivien yhteydessä kaikille avoimen yhtyelaulukatselmuksen perjantaina 10.2.2017 klo 18 Turussa Kårenin juhlasalissa (Hämeenkatu 22). Katselmukseen voivat osallistua kaikki yhtyeet kuoromuotoon katsomatta. Yhtyeessä voi olla enintään 12 laulajaa. Tuomareina katselmuksessa toimivat Säde Bartling, Kari Turunen ja Hanna Remes. Katselmuksen osallistumismaksu on Sulasolin jäseniltä 50 euroa/yhtye ja muilta 70 euroa/yhtye. Ilmoittautumiset 15.12.2016 mennessä, mukaan mahtuu maksimissaan 12 yhtyettä ilmoittautumisjärjestyksessä.

Katselmuksen yhtyeillä on mahdollisuus osallistua myös Sekakuoropäivien yhtyelaulukoulutukseen. Kouluttajana toimii Säde Bartling. Lisää tietoa Sekakuoropäivistä sekä yhtyelaulukatselmuksesta löytyy Sekakuoroliiton nettisivuilta: http://skl.sulasol.fi/tapahtumia/ 


7) Suomen Mieskuoroliiton jäsenille 15 % alennus WellO2-hengitysharjoituslaitteesta!

Suomen Mieskuoroliitto ja äänen huoltoon soveltuvaa WellO2-hengitysharjoituslaitetta valmistava Hapella Oy:n ovat tehneet yhteystyösopimuksen. Suomen Mieskuoroliiton jäsenet saavat 15 % alennuksen WellO2-laitteen verkkokaupassa voimassa olevasta hinnasta ja lisäksi yli 10 kappaleen kertatilaukseen yhden laitteen kaupan päälle. Jäsenedun saat, kun hankit laitteen Hapella Oy:n verkkokaupasta shop.wello2.com syöttämällä koodin SMKL2017 Kupongit-kenttään. Samalla tuet Suomen Mieskuoroliiton toimintaa. 

Lisätietoa WellO2-laitteesta oheisesta liitteestä sekä www.wello2.com !


Jäsenkirje tulostettavassa muodossa (pdf)

Liitteet:
Ilmoitus lahjoituksesta Tulevaisuusrahastoon (pdf / jpg)