Suomen mieskuoroliitto
Suomen mieskuoroliitto
Suomen mieskuoroliitto
Valikko

Jäsentiedote 6 / 2015

Helsinki, 19.11.2015


Tervehdys lauluveljet!

Vuosi lähenee loppuaan, ja monella kuorolla on ennen joululomia vielä tiedossa itsenäisyyspäiväkonsertteja sekä joulukonsertteja. Näiden jälkeen onkin sitten hyvä hetki suunnata katse tulevaan!

Liittohallitus ja aluevaltuusto ovat käynnistäneet liiton hallinnon uudistuksen, jolla tähdätään entistä toimivampaan hallintoon ja sitä myötä paremmin jäsenistöä palvelevaan liittoon. Ylipäätänsä liiton monipuolinen kehittäminen on nyt nykyhallinnon toiminnan fokuksessa. Olemme käsitelleet kysymystä ”Mitä varten Suomen Mieskuoroliitto on olemassa?” varsin monelta kantilta. Tämän kysymyksen vastauksista on löytynyt asioita niin nuottikustannustoiminnan, myyntituotevalikoiman kuin eri-ikäisten ja erityisesti ikääntyvien laulajien tarpeiden parempaan kattamiseen. Nyt kuluneen syksyn aikana käynnistetty voimakas liiton toiminnan kehittäminen jatkuu ensi vuonna ja toivottavasti myös pitkälle tulevaisuuteen. Lisätietoa näistä kehityslinjauksista on tiedossa liittokokouksessa Oulussa maaliskuussa.

Yksi osa liiton toiminnan kehittämistä on uusien laulajien hankkiminen mieskuoroharrastuksen piiriin. Tätä toimintaa tukemaan on jo muutama vuosi sitten perustettu Tulevaisuusrahasto. Rahaston varoilla tuetaan nuorten miesten ja poikakuorojen lauluharrastusta. Rahasto on perustettu Mieskuoroliiton omilla varoilla, mutta sitä kartutetaan lahjoitusvaroin. Lahjoittaa voivat niin yksityishenkilöt kuin kokonaiset kuorot. Kuorojen lahjoitusten osalta pelin on nyt avannut 75-vuotisjuhlaansa viettävä Karjalan Laulu-Veikot, joka lahjoitti osan lokakuisen juhlakonserttinsa tuotosta Tulevaisuusrahastoon ja haastaa samalla myös muut Suomen Mieskuoroliiton jäsenkuorot mukaan talkoisiin tulevaisuuden puolesta. Sopiva summa voi olla vaikkapa 10 joulukonserttilippua vastaava summa. Kuka on seuraava kuoro?

Suomen Mieskuoroliiton toiminnan ytimenä on mieskuorolauluharrastuksen mahdollistaminen. Ensi keväänä tähän tarjoutuu mitä parhain tilaisuus Oulun Talvipäivien yhteydessä. Tapahtumia löytyy niin esiintymishaluisille kuin konserttiyleisölle. Tarkempaa tietoa Talvipäivistä löytyy myöhempänä tästä kirjeestä; tärkeintä on muistaa ilmoittautua mukaan. Liiton aluevaltuutetut kartoittavat myös alueellisesti Talvipäiville lähtijöitä. Tarkoitus on, että aluevaltuutetut organisoivat yhteiskyytejä koko kuoroa pienemmille kokoonpanoille. Näin matkaan voi lähteä omasta kuorosta vaikkapa muutaman kvartetin voimin, ja yhdistämällä voimat lähikuorojen kanssa eivät matkakulutkaan nouse liian korkeiksi.


Joulua odotellessa,

Tomi-Pekka Niukkanen
puheenjohtaja


1) Tervetuloa Talvipäiville Ouluun 18.–20.3.2016!

Liiton seuraavat Talvipäivät järjestetään Oulussa 18.–20.3.2016. Luvassa on mieskuoromusiikin täyttämä kaikille laulajille suunnattu tapahtuma huomattavan korkeatasoisella ja mielenkiintoisella ohjelmalla! Mukaan kutsutaan ennen kaikkea kokonaisia kuoroja ja lauluyhtyeitä, mutta myös pienemmät iskuryhmät ja yksittäiset laulajat sekä luonnollisesti avecit ovat lämpimästi tervetulleita. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Oulun Musiikkijuhlien kanssa ja isäntinä toimivat paikalliset jäsenkuoromme Pohjan Laulu, Oulun NMKY:n Mieslaulajat, Haukiputaan Mieskuoro ja Iin Mieslaulajat.

Tapahtuma alkaa perjantaina 18.3.2016 klo 19 Madetojan salissa Oulun Musiikkijuhlien konsertilla RAJATON sings THE BEATLES. Konsertin jälkeen järjestetään vapaamuotoinen mieskuoroillanvietto, jossa on loistava mahdollisuus tavata mieskuoroväkeä ja vaikkapa liiton hallintoakin hieman keveämmissä merkeissä! 

Lauantaipäivän 19.3.2016 aikana n. klo 10–14 Talvipäivillä järjestetään odotettu lauluyhtyekilpailu kolmen vuoden tauon jälkeen. Tällä kertaa kutsumme mukaan mieskvartettien ja -lauluyhtyeiden lisäksi myös pojista koostuvia yhtyeitä, joista parhaalle myönnetään oma erikoispalkinto. Kilpailussa jaetaan myös Saken Kannu -kiertopalkinto. Lauluyhtyekilpailuun tulee ilmoittautua erikseen tammikuun loppuun mennessä.

Lauluyhtyekilpailun tuomaristo on tällä kertaa huomattavan ammattitaitoinen, sillä saamme mukaan kaksi Lauluyhtye Rajattoman laulajaa: Essi Wuorelan ja Jussi Chydeniuksen! Tuomariston puheenjohtajana toimii itseoikeutetusti liiton taiteellinen johtaja Paavo Hyökki. Lauantaipäivän aikana on luvassa myös muuta mieskuorolaisille suunnattua ohjelmaa, josta tiedotamme lisää myöhemmin.

Lauantai 19.3.2016 jatkuu klo 17 Madetojan salissa järjestettävällä gaalakonsertilla, jossa kokonaiset kuorot voivat esiintyä omalla ohjelmistolla ja liittyä Talvipäivien mittavaan suurkuoroon. Gaalakonsertissa kuullaan myös lauluyhtyekilpailun parhaimmistoa ja jaetaan kilpailun palkinnot. Lauantai-iltaa vietetään klo 19 alkavan karonkkaillallisen ja yhteistyössä Oulun Musiikkijuhlien kanssa järjestettävän iltaohjelman merkeissä SuperPark Areenalla: mieskuoroillallisen jälkeen iltaa tahdittavat tanskalainen lauluyhtye Touché ja Oulu All Star Big Band.

Tapahtuma päättyy sunnuntaina 20.3.2016 jumalanpalveluksiin Oulun seudun kirkoissa klo 10 sekä liittokokoukseen klo 13. 

Osallistumismaksut ja ilmoittautuminen

Talvipäivien osallistumismaksu on 99 euroa henkilöltä. Osallistumismaksu sisältää 
- pääsylipun Lauluyhtye Rajattoman konserttiin pe 18.3.2016 klo 19 
- vapaan pääsyn lauluyhtyekilpailuun la 19.3.2016 n. klo 10–14
- pääsylipun (sis. narikan) gaalakonserttiin la 19.3.2016 klo 17
- lounaan la 19.3.2016 n. klo 12–14
- karonkkaillallisen ja iltaohjelman la 19.3.2016 klo 19

Lippuja ja ruokailuja on myös mahdollista ostaa erikseen. Hinnat ovat erikseen ostettuina
- pääsylippu (sis. narikan) gaalakonserttiin la 19.3.2016 klo 17: 20/15 euroa
- lounas la 19.3.2016 n. klo 12–14: 12 euroa
- karonkkaillallinen ja iltaohjelma la 19.3.2016 klo 19: 49 euroa
Lauluyhtye Rajattoman konsertin liput (32/28 euroa) ovat erikseen myynnissä ainoastaan Oulun Musiikkijuhlien lipunmyynnin kautta Lippupalvelusta. Lauluyhtyekilpailuun on yleisöllä vapaa pääsy.

Talvipäivien ilmoittautuminen päättyy 31.1.2016, ja ilmoittautuminen tapahtuu sähköisellä lomakkeella liiton verkkosivujen kautta. HUOM! Lauluyhtye Rajattoman konserttiin on paikkoja rajoitetusti, ja voimme taata perjantai-illan konserttiliput vain joulukuun loppuun mennessä ilmoittautuneille. Toivommekin, että mahdollisimman moni ilmoittautuu jo kuluvan vuoden puolella; osallistujamääriä voi vielä tarkentaa viralliseen ilmoittautumisajan päättymiseen tammikuun loppuun asti. 

Lisätietoja ilmoittautumisesta, majoituksista, ruokailujen menuista ja tapahtuman valmistelun etenemisestä: www.mieskuoro.fi/tapahtumat/talvipaivat2016 
Lue myös 2.12. ilmestyvästä Sulasol-lehdestä 4/2015 paikallisen tapahtumatoimikunnan puheenjohtajan Veli-Matti Nopasen ja lauluyhtyekilpailun tuomariston jäsenen ja Lauluyhtye Rajattoman laulajan Essi Wuorelan mietteitä tulevista Talvipäivistä!


2) Lahjoita tulevaisuuteen – Tulevaisuusrahaston keräyskampanja käynnissä loppuvuoden ajan!

Suomen Mieskuoroliiton Tulevaisuusrahasto poika- ja nuorten miesten kuorojen toiminnan tukemiseksi perustettiin vuonna 2013. Olemme nyt käynnistäneet erityisen rahankeräyskampanjan Tulevaisuusrahaston pääoman kartuttamiseksi, jotta rahastosta muodostuisi aikaa myöten merkittävä avustustaho. Tavoitteenamme on kerätä rahastoon vuoden 2015 loppuun mennessä vähintään 3 000 euroa. Haastammekin nyt kaikki jäsenkuoromme lahjoittamaan osan joulu- tai muun loppuvuoden konsertin tuloista Tulevaisuusrahastoon!

Myös näin voit tukea rahaston toimintaa:
- Lahjoita rahastoon konserttikukkiin varatut rahat
- Järjestä tukikeikka, jonka tuotto lahjoitetaan rahastoon
- Ohjaa rahastoon kuoron juhla- tai omat syntymäpäivämuistamiset
- Pyydä lahjoitusta yritystukijalta
- Osta Suomen rakkain mieskuorolaulu -levyä – jokaisesta myydystä levystä lahjoitetaan 1 euro Tulevaisuusrahastoon

Tulevaisuusrahaston rahankeräyskampanjasta on laadittu erillinen esite, joka on tämän jäsenkirjeen liitteenä (A4-koko / A5-koko) ja jonka myös voi ladata liiton verkkosivuilta. Esitettä voi jakaa oman kuoron sidosryhmille ja vaikkapa konserttien tai muiden tapahtumien yhteydessä. Lahjoitukset Tulevaisuusrahastoon voi tehdä Suomen Mieskuoroliiton tilille FI36 1271 3000 0836 46 (NDEAFIHH), tilisiirron viestikenttään maininta ”Tulevaisuusrahasto”. Lahjoittaa voi kuka tahansa, myös muut kuin liiton jäsenet. Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa POL-2014-15327 voimassa 15.1.2015–13.1.2016 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta.

Suomen Mieskuoroliiton Tulevaisuusrahasto myöntää sääntöjensä mukaan “apurahoja poikakuorojen ja nuorten miesten kuorojen sekä -lauluyhtyeiden perustamiseksi ja toiminnan tukemiseksi sekä näitä tahoja koskeviin erityishankkeisiin”. Rahastolla tuetaan erityisesti toimintaa, joka tähtää uusien laulajien saamiseen harrastuksen piiriin ja ajan myötä myös suomalaisiin mieskuoroihin. Tulevaisuusrahastosta on tähän mennessä myönnetty tukea muun muassa poikakuorotapahtuman järjestämiseen, uuden nuorten miesten lauluyhtyeen perustamiseen ja poikakuoron ulkomaanmatkaan.

Lisätietoa Tulevaisuusrahaston avustuksista ja rahankeräyksestä: www.mieskuoro.fi/toiminta/tulevaisuusrahasto 


3) Joululahjat mieskuorolaiselle

Suomen Mieskuoroliiton tuotevalikoimasta löytyy sopiva joululahja jokaiselle mieskuorolaiselle! Muutamat tuotteemme ovat myynnissä ennen joulua tarjoushinnoin, mutta tutustu myös muuhun tuotevalikoimaamme liiton verkkosivuilla www.mieskuoro.fi/tuotteet !

Oranssia joulua!

Pehmeitä paketteja arvostaville laulajille suosittelemme joululahjaksi erityisesti mieskuoroaiheisia tekstiilejä. Mieskuorojen suosikkisäveltäjän Leevi Madetojan nimeä ja kuvaa kantavat musta T-paita oranssilla painatuksella ja oranssi huppari mustalla painatuksella ovat joulun kunniaksi myynnissä tarjoushintaan. Hupparin hinta on 25 euroa/kpl (norm. 30 euroa) ja t-paidan 10 euroa/kpl (norm. 15 euroa), molemmat ovat laadukkaita Fruit of the Loom -tuotteita. T-paidasta on saatavilla koot S–XXXL ja hupparista koot M–XXL.

  
Harrasta joulua!

Viime keväänä ilmestynyt Hartaita lauluja II -nuottikokoelma sopii pukinkonttiin erityisesti mieskuorolaisille, joiden kalenteri täyttyy esiintymisistä siunaustilaisuuksissa, jumalanpalveluksissa ja muissa kirkollisissa tilaisuuksissa. Kokoelmasta löytyy niin kvarteteille ja muille pienryhmille soveltuvaa keikkaohjelmistoa kuin suurimuotoisempia mieskuoroteoksia konserttikäyttöön. Hartaita lauluja II -kokoelman joulutarjoushinta jäsenkuoroille ja niiden laulajille on 20 euroa/kpl (norm. 23 euroa), lisäksi yli 20 kpl tilauksista tuttuun tapaan 10 % alennus.

Perinteistä joulua!

Suomen rakkain mieskuorolaulu -levy on jokaisen mieskuorolaulun ystävän toivelahja. Tämä levy sisältää nimensä mukaisesti rakkaimmat ja perinteisimmät mieskuoroklassikot maamme parhaimpien mieskuorojen esittämänä. Levy soveltuu joululahjaksi niin sukulaisille, ystäville kuin tuttavillekin. Joulutarjouksena levy on nyt myynnissä kaikissa tilauksissa 12 euron kappalehintaan (yksittäisten levyjen tilaukset norm. 15 euroa).  

Tuotteita voi tilata Suomen Mieskuoroliiton toimistosta joko puhelimitse 010 8200 236 tai sähköpostilla . Tarjoushinnat ovat voimassa 17.12.2015 mennessä tehdyissä tilauksissa, jolloin ne ehtivät myös jouluksi perille. Joululahjat saat meiltä halutessasi myös valmiiksi paketoituna. Postitse toimitettaessa hintoihin lisätään painon mukaan määräytyvät postituskulut. Tuotteita voi myös ostaa paikan päällä liiton toimistosta!


4) Jouluaaton hartaus 24.12.2015 Hietaniemen hautausmaalla

Suomen Mieskuoroliitto on perinteiseen tapaan mukana järjestämässä jouluaaton hartautta 24.12.2015 klo 16 Hietaniemen hautausmaalla Helsingissä yhdessä Helsingin Reserviupseeripiirin, Pääesikunnan sekä Sulasolin Helsingin ja Uudenmaan piirien kanssa. 

Hartaustilaisuuden alustava ohjelma: 

klo 15.30 
Äänenavaus Hietaniemen uuden kappelin lämpiössä

klo 15.50 
Siirtyminen parijonossa Mannerheimin haudalle

klo 16.00     
Laulu: Jouluyö, juhlayö (Gruber)
Jouluevankeliumi, Viipurin Lauluveikkojen pj. Juhani Talvela
Laulu: Kaunehin maa (Madetoja)
Hartauspuhe, kenttärovasti Janne Aalto
Laulu: Finlandia-hymni (Sibelius)

n. klo 16.20 
Tilaisuus päättyy

Tilaisuuden laulut johtaa perinteiden mukaisesti director cantus, everstiluutnantti Matti Orlamo. Kaikki mieskuorot ja yksittäiset mieslaulajat, erityisesti pääkaupunkiseudulta mutta luonnollisesti muualtakin Suomesta, ovat lämpimästi tervetulleita mukaan hiljentymään joulun viettoon. 


5) Muista päivittää jäsentiedot jäsenrekisteriin 18.12.2015 mennessä!

Sulasolin iFest-jäsenrekisterijärjestelmä mahdollistaa nykyisin jäsenkuorojemme jäsentietojen päivittämisen lähes reaaliaikaisesti sitä mukaa kun muutoksia laulajistossa tapahtuu. Kaikkien kuorojen kannattaa kuitenkin tarkistaa jäsenlistansa nyt vuoden lähestyessä loppuaan, sillä jäsenmaksut laskutetaan iFestista 1.1.2016 otettujen tietojen perusteella eikä laskuja muuteta jälkikäteen.

Pyydämmekin kaikkia jäsenkuorojamme päivittämään ajantasaiset tiedot jäsenrekisteriin 18.12.2015 mennessä. Huom! Kaikki kuoroyhdistyksen jäsenet tulee merkitä iFestiin Jäsen-sidoksella. Jos jäsen on samalla myös vaikkapa kuoron puheenjohtaja, sidoksia täytyy tehdä useita eli hänelle merkitään Jäsen-sidoksen lisäksi myös Puheenjohtaja-sidos. Jäsen-sidoksella merkityt laulajat näkyvät iFestin Henkilöt-välilehdellä, ja sen tulee siis olla yhtenevä kuoron jäsenlistan kanssa. Jäsenmaksut laskutetaan myös tämän listan henkilömäärän mukaan. iFestin käytössä neuvomme tarvittaessa mielellämme!
 

6) Tulevia tapahtumia

Sulasolin Uudenmaan piirin yhtyelaulukoulutus ja -kilpailu 6.2.2016 Vantaalla

Sulasolin Uudenmaan piiri järjestää perinteiseen tapaan yhtyelaulukoulutusta yhdessä OK-Opintokeskuksen ja Vaskivuoren lukion kanssa lauantaina 6.2.2016 Vantaalla (Virtatie 4, Myyrmäki/Vantaa). Päivään sisältyy sekä koulutusta että yhtyelaulukilpailu, molemmat avoimia. Koulutuksen ja kilpailun pääsuunnittelijana toimii Keimo Joensuu, muut kouluttajat tulevat lauluyhtye Rajattomasta: Hannu Lepola, Ahti Paunu ja Essi Wuorela. Kilpailutuomareina toimivat Keimo Joensuu (pj), Essi Wuorela ja Hannu Lepola. Yhtyekilpailu alkaa klo 17; yleisöllä on vapaa pääsy, joten kannustusjoukot runsaasti mukaan.

Ilmoittautumisaika päättyy 5.1.2016. Osallistumismaksu sekä koulutukseen että kilpailuun on 220 euroa/yhtye Sulasolin jäseniltä ja 240 euroa/yhtye muilta. Jos yhtye osallistuu myös kilpailuun, ei kilpailumaksua enää peritä. Mikäli kilpailuun osallistuva yhtye peruuttaa osallistumisensa 24.1.2016 jälkeen, maksua ei palauteta. Lue lisää ilmoittautumisesta ja kilpailun säännöistä Uudenmaan piirin verkkosivuilta: http://uudenmaanpiiri.sulasol.net 

Sulasolin Laulu- ja soittojuhlat 12.–14.5.2017 Hämeenlinnassa 

Seuraavat Sulasolin Laulu- ja soittojuhlat järjestetään 12.–14.5.2017, eli tapahtuma siirtyy viikolla eteenpäin aiemmin ilmoitetusta. Ajankohdan muutoksella pyritään välttämään päällekkäisyyksiä muiden keväällä 2017 järjestettävien merkittävien kuorotapahtumien kanssa.

Muilta osin Laulu- ja soittojuhlien ohjelma ja suunnitelmat säilyvät ennallaan. Tapahtuma alkaa avajaisilla perjantaina 12.5.2017, ja avauspäivään mahtuu myös konsertteja ja laulua paikallisissa kapakoissa. Lauantaina 13.5.2017 harjoitellaan pääjuhlan ohjelmistoa ja kouluttaudutaan workshopeissa. Päivän ohjelmaan kuuluu lisäksi lukuisia konsertteja, vapaamuotoisempia kuorojen ja orkestereiden esiintymisiä sekä suurkaronkka ja lasten ja nuorten oma illanvietto. Laulu- ja soittojuhlat päättyvät sunnuntaina 14.5.2017 näyttävään juhlajumalanpalvelukseen, kulkueeseen ja pääjuhlaan.

Sulasolin Laulu- ja soittojuhlien ilmoittautuminen alkaa vuoden 2016 alussa. Tapahtuma järjestetään osana Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa. 

Sulasolin Laulu- ja soittojuhlien projektipäälliköksi on nimitetty 1.10.2015 alkaen mieskuoroille varsin tuttu henkilö, Suomen Mieskuoroliiton toiminnanjohtaja Aino Herranen. Aino jatkaa edelleen työtään mieskuorojen parissa projektipäällikön tehtävän ohella. Tulevien Laulu- ja soittojuhlien valmistelussa Aino on ollut alusta saakka mukana johtoryhmän jäsenenä ja taiteellisen toimikunnan sihteerinä.
 

Valtakunnallinen seniorikuorotapahtuma 7.10.2017 Lahdessa

Valtakunnallinen VII seniorimieskuorotapahtuma järjestetään Lahden Sibeliustalossa lauantaina 7.10.2017. Tapahtuman järjestelyistä vastaa lahtelainen Velihopeat. Alustavasti noudatetaan perinteiseksi muodostunutta aikataulutusta: ilmoittautuminen aamupäivällä, äänenavaus/lounas keskipäivällä, kuorojen konsertti (kunkin kuoron oma osuus n. 2 lauluja ja yhteislaulut 4–5 laulua) iltapäivällä, illansuussa avec-karonkka. Kustannukset pyritään pitämään kohtuutasolla. Harras toivomus on, että aiemmin mukana olleet kuorot tulevat aktiivisesti mukaan. Myös uudet seniorimieskuorot toivotetaan lämpimästi tervetulleiksi! Lisätietoja: järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Olavi Sirkiä, puh. 040 548 5208, .

Kaikkien jäsenyhdistystemme seniorikuorojen kannattaa liittyä samalla myös Sulasolin ja Suomen Mieskuoroliiton seniorijäseniksi. Seniorijäseniksi voivat liittyä niin itsenäiset seniorikuoroyhdistykset kuin pääkuoron ohessa toimivat seniorikuorotkin. Seniorijäsenet voivat hyödyntää kaikkia liiton jäsenetuja: Sulasol-lehti, merkit ja ruusukkeet, nuottijulkaisut, tapahtumat, OK-tuki... Sulasolin jäsenmaksuosuus on kuitenkin automaattisesti vain puolet normaalista ja lisäksi Suomen Mieskuoroliiton jäsenmaksuosuudesta on mahdollisuus anoa 50 % alennus jälkikäteen! Lisätietoja seniorijäsenyydestä löytyy Sulasolin internetsivuilta: http://www.sulasol.fi/jasenille/seniorijasenyys 

7) Uusia julkaisuja

Winterreise - Schubertin Talvinen matka

Uusi jäsenetu! Jäsenillämme on nyt mahdollisuus tilata Basam Booksin uutuusjulkaisu Winterreise - Schubertin Talvinen matka (Ian Bostridge) -40 % alennuksella, katso kirjan esittely ja tilausohjeet liitteenä olevasta PDF:stä!


Amerikan Laulajat -dokumentti

Amerikan Laulajat on Yhdysvaltojen ja Kanadan suomalaisista koottu mieskuoro, joka on vieraillut Suomessa yhdeksän kertaa vuosina 1956–2002 ja käynyt kaikkiaan 36 paikkakunnalla usein Suomen Mieskuoroliiton jäsenkuorojen vieraana. Amerikan Laulajista on valmistunut dokumenttielokuva, joka kertoo kuoron vaiheista sen perustamisesta lähtien aina tähän päivään saakka. Erityisesti se kertoo kuoron Suomen matkoista ja kuorolaisten kokemista hienoista hetkistä suomalaisten lauluveljien vieraana. Dokumentti valottaa kuorotoiminnan merkitystä siirtolaisten yhteenkuuluvuuden tunteen ylläpitäjänä ja siltana Suomen ja Amerikan välillä. Dokumentti perustuu kuoron jäsenten haastatteluihin ja eri vuosina tehtyihin ääni- ja kuvatallenteisiin.

Dokumentin hinta on jäsenillemme 25 euroa/kpl, hintaan lisätään postituskulut. Tilaukset ja tiedustelut: Hannu Hirvonen, Videotuotanto HesaVideo, puh. 040 779 2949,  


8) Vuodenvaihteen aukioloajat

Suomen Mieskuoroliiton toimisto on poikkeuksellisesti suljettu lomien vuoksi 23.–27.11. ja 21.–24.12.2015 sekä inventaarion vuoksi 4.–5.1.2016. Mainittuina aikoina myöskään tilauksia tai anomuksia ei käsitellä, joten tuotteiden toimitukseen kannattaa varata hieman normaalia enemmän aikaa.


Rauhallista joulua Suomen Mieskuoroliiton jäsenille!
Liitteet:
Tulevaisuusrahaston esite, A4-koko / A5-koko (pdf)