Suomen mieskuoroliitto
Suomen mieskuoroliitto
Suomen mieskuoroliitto
Valikko

Jäsentiedote 3 / 2016

Jäsenkirje lähetetään automaattisesti liiton jäsenkuorojen puheenjohtajille, taiteellisille johtajille ja sihteereille iFest-jäsenrekisterin tietojen mukaisesti. Jatkossa jäsenkirjeen voi myös tilata postituslistan kautta suoraan omaan sähköpostiin. Tilaa jäsenkirje tästä linkistä: http://goo.gl/forms/2NyX2zPNKSlTPOjo1 

Helsinki, 15.6.2016

Kesäinen tervehdys, hyvä lauluveli!

Mieskuorot aloittelevat hyvin ansaittua kesälomaansa, ja nyt onkin aika keskittyä nautiskelemaan lomasta. Kevätkauden päätteeksi liiton hallinto kokoontui yhteiseen seminaariin Ylöjärvelle, jossa työskenneltiin kovalla intensiteetillä liiton tulevaisuuden suunnittelun ja kehittämisen parissa. Keskeisinä asioina on kirkastaa liiton visiota ja missiota ja luoda strategia niihin pääsemiseksi. Tämän ympärillä kehitetään liiton palveluita, tapahtumia ja erityisesti sitä, miten yksittäinen laulaja ja jäsenkuoro hyötyy parhaiten liiton jäsenyydestä.

Syksyllä avaamme uuden tiedotuskanavan jäsenistöllemme. Itse liiton puheenjohtajana tulen jatkossa lähettämään muutaman kerran vuodessa pelkästään jäsenkuorojen puheenjohtajille kohdistetun kirjeen. Samanlainen viestintäkanava avataan myös jäsenkuorojen taiteellisille johtajille; heihin yhteyttä pitää jatkossa entistä tiiviimmin liiton taiteellinen johtaja Paavo Hyökki. Avaamme myös syksyllä uuden keskusteluryhmän Facebookiin. Tämä ryhmä on suljettu ja osallistumaan voidaan kutsua jäsenkuorojemme hallintoväkeä.

Liittohallitus työstää nyt eteenpäin Ylöjärven seminaarissa käynnistettyä tulevaisuuden kehitystyötä. Järjestämme näistä aiheista syksyllä webinaarin, johon osallistumaan ovat tervetulleita kaikki jäsenkuorojemme laulajat. Ennen syksyä on kuitenkin syytä nauttia kesästä, joten hyvää kesää kaikille!

Tomi-Pekka Niukkanen
puheenjohtaja1) Viime hetken tapahtumavinkkejä

Joutsenon merkkilaulukurssilla peruutuspaikkoja, kysy lisää liiton toimistosta!

Joutsenon merkkilaulukurssille on vapautunut muutamia paikkoja peruutusten vuoksi. Jos osallistuminen juhannuksen jälkeisenä viikonloppuna järjestettävälle kurssille kiinnostaa, ota pikimmiten yhteyttä liiton toimistoon! Erityisesti kaipaamme lisäosallistujia perus- ja taitokokonaisuuden tenoristemmoihin.

Merkkilaulukurssi järjestetään 1.–3.7.2016 Joutsenon Opistolla. Kurssilla opetellaan perus-, taito- ja mestarimerkkiohjelmistoa asiantuntevien kouluttajien johdolla mukavassa ilmapiirissä. Perus- ja taitomerkkikoulutukseen voivat osallistua yksittäisetkin kuorolaiset, mestarimerkkikoulutusta tarjoamme lähtökohtaisesti vain valmiille kvarteteille. Myös valmiille perus- ja taitomerkkikokonaisuutta harjoitteleville kvarteteille tarjoamme mahdollisuuksien ja toiveiden mukaan erikseen kvartettikohtaista yhtyekoulutusta. Kurssin kouluttajina toimivat Guido Ausmaa, Juha Holma, Nadja Härkönen, Teppo Salakka ja Visa Yrjölä.


Nordklang16-festivaalin ilmoittautuminen päättyy 15.6.2016

Nordklang16 on kaikille kuorolaulajille ja kuorolaulusta kiinnostuneille tarkoitettu festivaali, joka järjestetään Turussa 3.–7.8.2016. Tapahtuman ilmoittautuminen päättyy 15.6.2016, mutta tämänkin jälkeen voi vielä ilmoittautua mikäli työpajoissa on tilaa. Tapahtuman järjestäjä tarjoaa kaikille vähintään kvartetin kokoisille ryhmille osallistumismaksun festivaalille edullisempaan 170 euron hintaan per osallistuja (normaalisti 190 euroa). Tarjous on voimassa 15.6.2016 asti, ja sen saa koodilla NK16G ilmoittaessaan tapahtuman verkkosivujen kautta vähintään neljän hengen ryhmän.

Lue lisää: www.nordklang.fi 


2) Laulukauden avaus käynnistää mieskuorosyksyn, tule mukaan tempaukseen!

Mieskuorojen syyskausi starttaa jälleen elokuussa jo perinteeksi muodostuneella Laulukauden avaus -tempauksella. Kampanja käynnistyy tiistaina 9.8.2016, jolloin myös päivitetty kampanjasivusto osoitteessa www.mieskuoro.fi/laulamaan avautuu, ja se jatkuu koko alkusyksyn ajan.

Kutsumme tänäkin vuonna kaikki jäsenkuoromme mukaan Laulukauden avaukseen videokampanjan merkeissä! Käykää koko kuoron tai vaikkapa kvartetin kanssa laulamassa jokin kuorolle tärkeä laulu kuorolle merkityksellisessä paikassa. Kuvatkaa laulu videolle ja lähettäkää se liiton Facebook-sivulle www.facebook.com/mieskuoroliitto (sekä luonnollisesti kuoron omalle FB-sivulle ja muihin tiedotuskanaviin). Videoita voi lähettää 9.8.–20.9.2016, eniten tykkäyksiä saanut video palkitaan! Julkaisemme elokuussa myös uutta liiton toteuttamaa videomateriaalia, pysy kuulolla!

Tuttuun tapaan listaamme Laulamaan!-sivustolle myös kuorojen koelaulu- ja harjoitustietoja alueittain. Mikäli haluatte kuoronne laulajarekrytointitiedot mukaan vuoden 2016 Laulamaan!-sivustolle, ilmoittakaa seuraavat tiedot 1.7.2016 mennessä liiton toimistoon osoitteella :
- kuoron nimi
- kuoron verkkosivujen ja/tai Facebook-sivun osoite
- linkki kuoron omaan rekrytointivideoon tai muuhun jäsenhankintamateriaaliin
- koelaulujen tai avoimien harjoitusten päivämäärä ja paikka
- viikoittaisten harjoitusten aika, paikka ja alkamispäivä
- yhteyshenkilön nimi, puhelinnumero ja sähköpostiosoite
Liiton toimistoon 1.7. mennessä toimitetut tiedot päivitetään uudelle sivustolle ennen toimiston kesälomaa. Jos tarkka pääsykoepäivä ei ole vielä tuolloin tiedossanne, voitte ilmoittaa nyt osan tiedoista ja tarkentaa niitä myöhemmin.


3) Tulossa kaudella 2016–2017

Oktoberfest eri puolilla Suomea 15.10.2016

Suomen Mieskuoroliitto kutsuu jäsenkuoronsa järjestämään Oktoberfest-tapahtumia eri puolilla Suomea lauantaina 15.10.2016. Tavoitteenamme on koko Suomen kattava ketju mieskuorotapahtumia lokakuun puolivälissä, ja mukana onkin jo paikkakuntia Tampereelta Joensuuhun ja Ouluun saakka.

Toimi näin: neuvottele teemaan sopivan olutravintolan tai pubin kanssa tapahtuman järjestämisestä omalla paikkakunnalla. Sovi juomatarjoiluista ja mahdollisista ruokajärjestelyistä ja kerää tarvittaessa ilmoittautumiset ennakkoon. Varmista myös, että ravintolassa saa laulaa. Laulun lomassa vaihdellaan mieskuorokuulumisia ja nautitaan teeman mukaisesti hieman huurteista kunkin oman valinnan mukaan. Kun suunnitelmat ovat valmiina, ilmoita oman paikkakuntasi Oktoberfestin tiedot liittoon. Tapahtuman voi toki järjestää vain oman kuoron kesken, mutta mukaan kannattaa kutsua esimerkiksi liiton aluevaltuutetun avustuksella myös muita lähialueen mieskuorolaisia. Oktoberfest on myös mainio tilaisuus houkutella mukaan mieskuorotoimintaan uusia laulajia ja kiinnostunutta yleisöä!

Mestarimerkkikoulutus ja -tentti Jyväskylässä 5.11.2016 

Pyhäinpäivänä 5.11.2016 Jyväskylässä järjestetään mahdollisuus liiton mestarimerkin suorittamiseen. Päivä alkaa koulutuksella, joka on tarkoitettu viime hetken sparraukseksi mestarimerkkikokonaisuuden jo hallitseville laulajille, jotka aikovat suorittaa tentin koulutuksen päätteeksi. Kouluttajina ja tentin vastaanottajina toimivat liiton musiikkilautakunnan jäsenet taiteellisen johtajan Paavo Hyökin johdolla.

Tapahtuma alkaa noin klo 10 ja päättyy noin klo 17, tarkka paikka ja aikataulu ilmoitetaan myöhemmin. Koulutuksen hinta on 20 euroa/hlö. Koulutukseen voivat osallistua kokonaiset tai vajaat kvartetit sekä yksittäiset laulajat. Koulutukseen ilmoittaudutaan sähköisellä lomakkeella liiton verkkosivujen kautta: http://goo.gl/forms/FvKCOCWTQr . Ilmoittautumisaika päättyy 12.10.2016, ja koulutus toteutetaan, mikäli ilmoittautuneita on riittävästi. 

Mestarimerkkikokonaisuuteen kuuluvien vapaavalintaisten laulujen nuotit on toimitettava liiton toimistoon viimeistään 12.10.2016 sähköpostitse osoitteella tai postitse Suomen Mieskuoroliitto ry, Klaneettitie 6-8, 00420 Helsinki.

Talvipäivät Helsinki–Tallinna-risteilyllä 4.–5.3.2017

Liiton seuraavat Talvipäivät järjestetään 4.–5.3.2017 Helsinki–Tallinna-risteilyllä. Tapahtuma on tällä kertaa seminaarimuotoinen ja suunnattu erityisesti jäsenkuorojen puheenjohtajille, taiteellisille johtajille ja muulle hallintoväelle, mutta toki kaikki mieskuorolaiset aveceineen ovat lämpimästi tervetulleita matkaan mukaan. Lisätietoja tapahtumasta, osallistumismaksuista ja ilmoittautumisesta on luvassa viimeistään alkusyksyllä 2016, seuraa tiedotustamme verkkosivujen ja Facebookin kautta!


4) Sulasolissa tapahtuu

Sulasolin liittokokous 26.–27.11.2016 Helsingissä

Kattojärjestömme Sulasolin seuraava liittokokous järjestetään 26.–27.11.2016 Helsingissä. Kokouksessa päätetään muun muassa liiton toimintasuunnitelmasta ja talousarviosta kahdelle seuraavalle vuodelle sekä valitaan puheenjohtaja, taiteellinen johtaja ja liittohallitus tulevaksi kaksivuotiskaudeksi. Liittokokouksen yhteydessä järjestetään myös Kajoa kaamokseen -gaalakonsertti. Lisätietoja kokousviikonlopusta on luvassa syksyllä!

Sulasolin Laulu- ja soittojuhlat Hämeenlinnassa 12.–14.5.2017


Sulasolin Laulu- ja soittojuhlat järjestetään Hämeenlinnassa 12.–14.5.2017 Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi teemalla Suomi soi! Tapahtumaan odotetaan kaikkiaan 3 000–4 000 kuorolaulajaa ja orkesterisoittajaa. Tapahtuman kiinnostavassa ohjelmassa on tarjolla jokaiselle jotain: avajaisten ja pääjuhlan teokset tuhansien laulajien suurkuorolle huippujohtajien luotsaamina, esiintymismahdollisuuksia mitä moninaisimmissa paikoissa kirkoista kapakoihin, maamme eturivin kuorojen ja lauluyhtyeiden konsertteja, juhlava jumalanpalvelus ja kulkue pääjuhlaan – karonkkaa ja hauskanpitoa unohtamatta. Tapahtuman ilmoittautuminen päättyy 31.12.2016, mutta oma osallistuminen ja majapaikka kannattaa varmistaa pikimmiten! Lisätietoja tapahtuman ohjelmasta, yhteisestä ohjelmistosta, osallistumismaksuista, majoitusmahdollisuuksista sekä linkki ilmoittautumislomakkeeseen löytyvät osoitteesta www.laulujuhlat.fi!


5) Tulevaisuusrahaston rahankeräys

Poika- ja nuorten miesten kuorojen toimintaa tukevan Tulevaisuusrahaston pääomaa kartutetaan jälleen rahankeräyskampanjalla. Lahjoita siis tulevaisuuteen! Tavoitteenamme on kerätä vuoden 2016 aikana rahastoon yhteensä 3 000 euroa.

Näin voit auttaa:
- Lahjoita osa kuorokonsertin tuloista
- Järjestä tukikeikka, jonka tuotto lahjoitetaan rahastoon
- Ohjaa rahastoon kuoron juhla- tai omat syntymäpäivämuistamiset
- Lahjoita konserttikukkiin varatut rahat 
- Pyydä lahjoitusta yritystukijalta
- Osta Suomen rakkain mieskuorolaulu -levyä – jokaisesta myydystä levystä lahjoitetaan 1 euro Tulevaisuusrahastoon

Näin lahjoitat:
Lahjoitukset Tulevaisuusrahastoon: Suomen Mieskuoroliitto ry, FI36 1271 3000 0836 46 (NDEAFIHH), viestikenttään maininta ”Tulevaisuusrahasto”. Poliisihallituksen rahankeräyslupa POL-2016-1078 Tulevaisuusrahaston pääoman kartuttamiseksi on voimassa 18.5.2016–31.12.2017 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Tulevaisuusrahastoa hallinnoi Suomen Mieskuoroliitto ry.

Suomen Mieskuoroliiton Tulevaisuusrahasto myöntää sääntöjensä mukaan "apurahoja poikakuorojen ja nuorten miesten kuorojen sekä -lauluyhtyeiden perustamiseksi ja toiminnan tukemiseksi sekä näitä tahoja koskeviin erityishankkeisiin". Rahastolla tuetaan erityisesti toimintaa, joka tähtää uusien laulajien saamiseen harrastuksen piiriin ja ajan myötä myös suomalaisiin mieskuoroihin.

Tulevaisuusrahaston avustuksille on vuosittain kaksi hakuaikaa, loka- ja huhtikuussa. Tulevaisuusrahastosta on tähän mennessä myönnetty tukea muun muassa poikakuorotapahtuman järjestämiseen, uuden nuorten miesten lauluyhtyeen perustamiseen ja poikakuoron ulkomaanmatkaan. 


6) Liiton toimiston aukioloajat kesällä 2016

Liiton toimisto on kesälomien vuoksi suljettu 11.7.–7.8.2016. Viikoilla 32–33 liiton toimistossa päivystää tiistaina 9.8. ja 16.8.2016 liiton uusi toimistokoordinaattori Eeva-Maria (Eevukka) Seppäläinen, muina päivinä näillä viikoilla toimisto on vielä kiinni. Seppäläisen tavoittaa sähköpostitse osoitteesta  ja puhelimitse 010 8200 239. Liiton toiminnanjohtaja Aino Herranen palaa lomalta ja toimisto on normaalisti auki jälleen 22.8.2016 alkaen.

Uusi toimistokoordinaattorimme Eevukka Seppäläinen on ollut mukana toteuttamassa lukuisia liiton tapahtumia ja onkin siten monelle jäsenellemme jo entuudestaan tuttu. Hän vastaa syksystä alkaen pääasiassa liiton tuotemyyntiin, asiakaspalveluun, tapahtumatuotantoon ja viestintään liittyvistä tehtävistä ja on pääsääntöisesti tavoitettavissa tiistaista torstaihin. Lisätyövoima tulee liiton toimistossa tarpeeseen toiminnanjohtaja Aino Herrasen toimiessa samalla myös Hämeenlinnassa 12.–14.5.2017 järjestettävien Sulasolin Laulu- ja soittojuhlien projektipäällikkönä. Seppäläinen jatkaa liiton tehtävien ohella myös Sekakuoroliiton toiminnanjohtajana.