Jäsentiedote 3 / 2014

Helsinki, 3.6.2014

Kesäinen tervehdys Suomen Mieskuoroliitosta!

Vaikka suurin osa kuoroista on aloittanut kesätauon ja siirtynyt lomatunnelmiin, syksyä ja uutta laulukautta odotetaan ja suunnitellaan jo monen kuoron hallinnossa. Tuleva laulukausi on täynnä haasteita sekä Suomen Mieskuoroliitossa että lukuisissa jäsenkuoroissamme: kausi 2014–2015 huipentuu VI Kansainväliseen Leevi Madetoja -mieskuorokilpailuun ja -kuorotapahtumaan 17.–19.4.2015 Tampereella.

Kesälomailun lomassa onkin hyvää aikaa punoa juonia ja suunnitella vaikkapa omaa jäsenhankintatempausta uusien vahvistusten saamiseksi Madetoja-kilpailukuoroon! Myös kilpailuohjelmiston valinta ja harjoitusaikataulun suunnittelu on juuri nyt monen taiteellisen johtajan työlistalla, päättyyhän kilpailun ilmoittautuminen kuluvan vuoden lopussa 31.12.2014. Tule mukaan tekemään vuoden 2015 suurinta mieskuorotapahtumaa! Lisätietoja: www.mieskuoro.fi/madetoja2015

Rentouttavaa kesää kaikille jäsenillemme!

1) Laulukauden avaus elo–syyskuussa

Järjestämme tuttuun tapaan elo–syyskuussa Laulukauden avaus -tempauksen, jossa liiton internetsivuille www.mieskuoro.fi/laulamaan kerätään monenlaista tietoa mieskuoroharrastuksesta ja alueittain kuorojen koelaulu- tai avoimien harjoitusten päiviä uusien laulajien rekrytointia varten.

Mikäli haluat kuorosi mukaan Laulamaan!-sivustolle, ilmoita seuraavat tiedot 2.7. mennessä sähköpostitse osoitteella :
- kuoron nimi
- kuoron verkkosivujen tai Facebook-sivun osoite
- linkki kuoron omaan rekrytointivideoon tai muuhun jäsenhankintamateriaaliin
- koelaulujen tai avoimien harjoitusten päivämäärä ja paikka
- viikoittaisten harjoitusten aika, paikka ja alkamispäivä
- yhteyshenkilön nimi, puhelinnumero ja sähköpostiosoite

Tällä kertaa lisäämme Laulamaan!-osioon myös linkkejä kuorojen omiin jäsenhankintavideoihin ja muihin rekrytointimateriaaleihin. Jos rekrytointivideonne on YouTubessa, se voidaan myös upottaa videona suoraan verkkosivuille pelkän linkin sijaan. Muu materiaali lisätään Laulamaan!-osioon linkkeinä kuoron verkkosivuille tai muulle sivustolle.

Liiton toimistoon viimeistään 2.7. mennessä toimitetut tiedot päivitetään sivustolle ennen toimiston kesälomaa, viimeistään 4.7. Jos tarkka pääsykoepäivä ei ole vielä heinäkuun alussa tiedossanne, voitte ilmoittaa nyt osan tiedoista ja tarkentaa niitä myöhemmin. Huom! Päivityksiä ei kuitenkaan lähtökohtaisesti tehdä toimiston kesäloman aikana 7.7.–24.8.2014. Sivustoa päivitetään myös muun kampanjamateriaalin osalta kesän aikana.

2) Liiton toimisto kesälomalla 7.7.–24.8.2014

Liiton toimisto on kiinni heinä–elokuussa kesäloman vuoksi. Kesäloman aikana 7.7.–24.8.2014 liiton toimiston puhelimeen ei vastata eikä sähköposteja lueta. Elokuussa tai ennen sitä tarvittavat nuottikokoelmat, stemmalevyt, t-paidat ym. tuotteet kannattaakin tilata kesäkuun loppuun mennessä. Huomionosoitukset ja ruusukkeet suosittelemme anomaan kesäkuun puoliväliin mennessä, jotta anomukset ehditään käsitellä ja myönnetyt merkit toimittaa toivotussa aikataulussa.

Toimiston kesäloman aikana kiireellisissä liittoa koskevissa asioissa voi olla 16.7. alkaen yhteydessä liiton puheenjohtajaan Tomi-Pekka Niukkaseen, , 0400 106 106. Tilauksiin, OK-tukiin ja iFest-jäsenrekisteriin liittyvissä asioissa auttaa 4.8. alkaen myös Eeva-Maria Seppäläinen, , 010 8200 239. Liiton toimisto palvelee jälleen täydellä teholla 25.8. alkaen.

3) Talouskoulutusta syyskuussa Tampereella

Suomen Työväen Musiikkiliitto ja Sulasol järjestävät yhteistyössä taloushallintopainotteisen yhdistystoiminnan kurssin Tampereella lauantaina 27.9.2014 klo 10.30–17.30. Kurssi pidetään kongressikeskus Puistotornissa (Hämeenpuisto 28, 33200 Tampere). Kurssin kouluttajina toimivat Päivi Holopainen ja Kaj Lindström.

Kurssi on tarkoitettu erityisesti kuorojen ja orkestereiden taloudenhoitajille, mutta myös muille toimihenkilöille, kuten yhdistysten puheenjohtajille ja varapuheenjohtajille, joiden on hyvä tuntea yhdistystalouden perusteita.

Kurssilla käsitellään yhdistystalouden keskeisiä asioita: taloudenhoidon peruskäsitteistöä (tuloslaskelma, tilikartta, tase-erät jne.), palkkakirjanpitoa (palkanmaksu/työnantajasuoritukset, vuosi-ilmoitukset), tilinpäätöksen laatimiseen liittyviä seikkoja, toiminnan rahoitusta, yhdistyskirjanpitoon liittyvää lainsäädäntöä sekä verotusasioita.

Kurssin hinta on STM:n ja Sulasolin jäsenille 60 euroa, muille 80 euroa. Kurssin hinta sisältää koulutuksen ja opetusmateriaalin lisäksi kahvitarjoilun. Päivän aikana pidetään lounastauko. Kurssipaikan läheisyydessä on useita lounasravintoloita.

Kurssille ilmoittaudutaan sähköisen ilmoittautumislomakkeen kautta osoitteessa www.sulasol.fi/nyt/yhdistystoiminnan-kurssi . Ilmoittautuminen kurssille päättyy 31.8.2014.

Lisätietoja kurssista Päivi Holopainen (p. 010 8200 235, ) sekä Suomen Työväen Musiikkiliiton (p. 010 322 6644, ) ja Sulasolin (p. 010 8200 220, ) toimistoista.

Tiedote tulostusystävällisessä muodossa (pdf)