Jäsentiedote 3 / 2010

Helsinki, 16.9.2010

Sadonkorjuun aikaa

Historiallisen hellekesän jälkeen syksyn merkit ovat jälleen ilmassa. Omenasato vaikuttaa helteiden jäljiltä erinomaiselta, samoin herukoita tuli jälleen monen monta pullollista talven flunssien varalle ja janojuomaksi. Mustikoitakin tuli kerättyä pakkaseen aika monta rasiallista, mutta en vahingossakaan tässä paljasta, mistä niitä näin kuivana vuonna löysin... :)

Monet mieskuorot ovat kesän aikana olleet ulkomaita myöten korjaamassa oman harjoitustyönsä satoa osallistuen kilpailuihin ja festivaaleihin. Etelä-Pohjanmaan Mieslaulajat Jussit Niskalan Tommin johdolla taisivat tehdä kesän pisimmän matkan edustaessaan Suomen värejä Kiinassa Shanghain maailmannäyttelyn päälavalla kesäkuussa. Olen jo aiemmissa puheenvuoroissani tuonut esille tavoitteellisen toiminnan elintärkeän roolin kuoroharrastuksessa ja totean sen vielä kertaalleen: tulevaisuuteen asetetut taiteelliset ja toiminnalliset rimat ovat kehittyvän ja kestävän harrastustoiminnan perusta.

Keväällä pidetty Leevi Madetoja -mieskuorokilpailu oli varmasti monelle kuorolle tärkeä etappi, jossa hedelmien kypsyys laitettiin testiin. Esitykset olivat hienoja ja ”antoivat myönteisen kuvan suomalaisen mieskuorolaulun nykytilasta”, kuten myös Helsingin Sanomien toimittaja Hannu-Ilari Lampila kirjoitti kilpailuarviossaan (HS 18.4.2010). Jokaisen kilpailuun osallistuneen kannattaa siten olla hyvin ylpeä ja tyytyväinen kilpailusuoritukseensa ja mukanaoloonsa – huolimatta siitä, tuliko kilpailusta tällä kerralla virallisia palkintoja tai kunniamainintoja.

Suomen Mieskuoroliitossa syksy tarkoittaa kypsien hedelmien poimimisen ohella myös uuden kylvöä. Erityisesti hallinnossa on tulevan talven aikana tarkoitus keskittyä liiton huomionosoitus- ja lahjatavaroiden kokonaisuudistukseen sekä sääntöjen päivitystarpeiden kartoitukseen. Työhön käydään aluevaltuuston voimin heti syyskuun lopulla. Valmistelut ensi kevään Talvipäivien osalta ovat jo myös kovassa käynnissä –  tervetuloa mukaan tunnelmaan Seinäjoelle 26.–27.3.2011!

Mukavaa syyskauden alkua kaikille mieskuorolaisille!

Laulajaveliterveisin,

pj-Antti
Suomen Mieskuoroliitto ry

Tiedotusasioita

1) Toimistohenkilökunnassa muutoksia syksyllä

Sulasolin liittosihteeri Sanna-Mari Hiekka on vuosilomalla ja ylityövapailla 7.1.2011 saakka. Syksyn ajan jäsenistöä Suomen Mieskuoroliiton toimistossa palvelee jo monille mieskuorolaisille tuttu kasvo, projektikoordinaattori Aino Herranen. Tilauksia ja muita yhteydenottoja varten toimiston yhteystiedot säilyvät ennallaan (email: , p: 010 8200 236, fax: 010 8200 222).

Sanna-Mari Hiekan loman ajan Sulasolin OK-yhteyshenkilönä toimii Eeva-Maria Seppäläinen (email: , p: 010 8200 221,), jonka puoleen voi kääntyä kaikissa OK-asioihin liittyvissä kysymyksissä.

2) Talvipäivät Seinäjoella 26.–27.3.2011

Seuraavat Suomen Mieskuoroliiton Talvipäivät järjestetään Seinäjoella 26.–27.3.2011. Tapahtuman pääpaikkana tulee toimimaan Seinäjoki-sali, jossa järjestetään päivällä kvartetti- ja yhtyelaulukilpailu sekä illalla pääkonsertti karonkoineen. Luvassa on jälleen hienoja mieskuoroesityksiä ja veljeshenkeä hehkuvaa tunnelmaa koko viikonlopuksi. Tapahtumaan osallistuville kokonaisille kuoroille tarjotaan mahdollisuutta omaan esiintymiseen pääkonsertissa.

Merkitkää viikonloppu oman kuoronne kevätkalenteriin 2011 ja tulkaa mukaan Talvipäivien tunnelmaan! Lisätietoja kilpailun säännöistä, ohjelmasta, ilmoittautumisesta ja käytännön järjestelyistä päivitetään syksyn aikana liiton internetsivuille ja jäsenkirjeisiin.

3) Mestarimerkin suoritusmahdollisuus 16.10.2010

Suomen Mieskuoroliitto järjestää Helsingissä 16.10.2010 mestarimerkin suoritusmahdollisuuden. Ilmoittautumiset tenttiin ja vapaavalintaisten laulujen nuotit tulee toimittaa liiton toimistoon 30.9.2010 mennessä.

4) Seniorikuorojen valtakunnallinen tapaaminen Porissa 9.10.2010

4. seniorikuorojen valtakunnallinen tapaaminen järjestetään Porissa lauantaina 9.10.2010. Tapahtuman pääkonsertti pidetään Keski-Porin kirkossa klo 14. Konserttiin osallistuu peräti 12 seniorikuoroa ja yli 300 laulajaa ympäri Suomen. Kannattaa lähteä kuuntelemaan hienoa mieskuoromusiikkia ja samalla kunnioittamaan arvokasta seniorikuoroperinnettä!

5) Kaj-Erik Gustafssonin Paimenpastoraalin nuotti ilmestynyt

5. kansainvälisen Leevi Madetoja -mieskuorokilpailun jumalanpalveluksessa kantaesityksensä saanut Kaj-Erik Gustafssonin Paimenpastoraalin (”Herra on minun paimeneni...”) nuotti on nyt julkaistu. Mieskuorolle ja uruille sävellettyä teosta voi tilata Sulasolin nuottimyymälästä () hintaan 2,90 EUR/kpl.

6) Muista myös jäsenrekrytointikampanja ja MIES, KUOROON! -kirja!

Mieskuorojen jäsenrekrytointia tukemaan julkaistua Mies, kuoroon! -kirjaa voi tilata liiton toimistosta edulliseen hintaan 10 EUR/kpl.  Kaikki mukaan uusia nuoria mieskuorolaisia rekrytoimaan! Lisätietoja kampanjasta ja kirjasta: www.mieskuoro.fi.