Suomen mieskuoroliitto
Suomen mieskuoroliitto
Suomen mieskuoroliitto
Valikko

Jäsentiedote 2 / 2014

Helsinki, 7.5.2014

Hyvät laulajaveljet!

Minulla on ilo ja kunnia lähettää uutena Suomen Mieskuoroliiton liittohallituksen puheenjohtajana tervehdykseni kaikille liiton jäsenille. Kiitos antamastanne luottamuksesta, olen ylpeä saadessani toimia Suomen Mieskuoroliiton keulamiehenä. Lupaan kantaa tehtävän tuoman vastuun parhaimman kykyni mukaan.

Omasta taustastani lupasin liittokokoukselle kertoa tarkemmin Talvipäiväristeilyn aikana. Kaikkien kanssa en ehtinyt jutella, joten tässä lyhyesti oma ”laulaja-cv:ni”. Kuorolaulun aloitin koulun kuorossa syksyllä 1987 tokaluokkalaisena koululaisena. Kunnon kipinän lauluharrastukseeni sain Helsingin Suomalaisen Yhteiskoulun Valmennuskuorossa, joka nykyään tunnetaan Sykkii-kuorona. Äänenmurroksen jälkeen tie vei SYK:n kamarikuoroon, jonka kanssa pääsin jo kokemaan muutamia hienoja ulkomaanmatkoja. Lukion jälkeen lauluharrastus on tähän päivään asti jatkunut syksystä 2000 alkaen Polyteknikkojen Kuoron riveissä. Vaikka koulutukseltani olenkin kasvatustieteen maisteri, syvällä sisimmässä olen teekkari, erityisesti laulava sellainen. Kvartettilaulu on myös lähellä sydäntä. Hulivilipoijjaat-kvartettini kanssa olemme monessa olleet mukana, ehkä hienoimpana kokemuksena Suomen Mieskuoroliiton kvartettilaulukilpailun voitto Talvipäivillä Rovaniemellä keväällä 2006.

Suomen Mieskuoroliitto voi tällä hetkellä erittäin hyvin. Edellisen puheenjohtajan Antti Lindqvistin kaudella liiton toiminta on noussut uudelle tasolle. Mieskuoromusiikki on saavuttanut suurta valtakunnallista näkyvyyttä ja myös liiton talous on hyvällä mallilla. Tästä tilanteesta on mitä parhainta jatkaa eteenpäin.

Monen mieskuoron laulukausi lähestyy loppuhuipennustaan ja edessä on kevään viimeinen rutistus konserttilavoilla ja kirkoissa kevätkonserttien merkeissä. Kevätkauden jälkeen on hyvä suunnata kuorojen ja laulajien ajatuksia jo tulevaisuuteen ja tässä erityisesti ensi keväänä järjestettävään VI Kansainväliseen Leevi Madetoja -mieskuorokilpailuun. Kilpailu on ehkä jopa hieman jäykkä nimitys tuolle tapahtumalle, paremmin sitä kuvaisi nimi VI Kansainvälinen Leevi Madetoja -mieskuorotapahtuma. Tampere-talon täyttää nimittäin 17.–19.4.2015 mieskuorolaulu täydessä voimassaan vähintään samalla tekemisen meiningillä kuin kevään 2013 Talvipäivillä Helsingin Musiikkitalossa. Tapahtuma ei siis ole vain kilpailu, vaan tuon viikonlopun ympärille rakennetaan vuoden 2015 suurin mieskuoroilmiö. Paikalle Tampereelle voi tulla siten kokemaan ja aistimaan mieskuorotunnelmaa ja samalla myös mittaamaan kuoronsa tason kilpailun muodossa. Kilpailussa on kolme sarjaa: kansainvälinen, kansallinen ja katselmussarja. Näistä sarjoista löytyy varmasti jokaiselle kuorolle parhaiten sopiva. Kilpailun ohella viikonloppuun tulee mahtumaan hienoja mieskuorohetkiä, niin laulaen kuin muutenkin tunnelmaan eläytyen. Näistä ei-kilpailullisista tapahtumista merkittävin on varmasti perjantaina 17.4. Sibeliuksen Kullervo-sinfonian esittäminen Suomen Mieskuoroliiton suurkuoron voimin Tampere Filharmonian säestämänä!

Jos kuoronne ei ole vielä merkinnyt kalenteriin viikonloppua 17.–19.4.2015, kannattaa se nyt tehdä. Heti syksyn 2014 alussa kerromme tarkemmin ensi kevään mieskuoroviikonlopun ohjelmasta, lippuvarauksista ja muista käytännön järjestelyistä.

Kesän jälkeen monella kuorolla on edessään syksyn alussa pidettävät kuoron koelaulut, joihin moni kuoro toivoo runsasta osallistujamäärää (ja tietenkin suurta koelaulujen läpäisyprosenttia!). Taannoisilla Talvipäivillä nousi esiin paljon hyviä ajatuksia tukemaan mieskuorojen jäsenrekrytointeja. Näistä ehkä näin kesän kynnyksellä on hyvä pitää mielessä henkilökohtaisen rekrytointipanoksen tärkeys. Uusi laulaja on helpointa saada paikalle kuoron koelauluihin jo kuorossa laulavan ystävän houkuttelemana. Kesällä on hyvää aikaa markkinoida hienoa lauluharrastusta ystävilleen ja tutuilleen.

Uutta tänä vuonna liiton toiminnassa ovat verkkoyhteydellä järjestettävät mini-teemaseminaarit. Seminaareja järjestetään pari kolme kertaa vuoden aikana ja ne ovat avoimia kaikille jäsenkuorojen laulajille. Kussakin seminaarissa keskitytään jonkin teeman ympärille, ja puhumaan kutsutaan liiton hallinnon edustajien lisäksi myös kyseisen teeman asiantuntijoita. Seminaarit ovat maksuttomia ja osallistua voi vaikka omalta kotisohvalta käsin oman päätelaitteensa avulla. Näistä seminaareista, niiden ajankohdista ja sisällöistä tiedotetaan myöhemmin.

Jäsenhankintateemaan liittyen mm. Mieskuoro Laulun Ystävät ovat nostaneet keskusteluun poikakuorotoiminnan kehittämisen Suomessa. Tämän ajatuksen ympärille on rakentumassa oma projektinsa, mutta yleisemminkin Suomen Mieskuoroliitto on nyt ottanut agendalleen tukea poikakuorotoimintaa Suomessa. Liittohallitus ja aluevaltuusto linjaavat näitä ajatuksia tarkemmiksi tulevaisuusseminaarissaan kesäkuun puolella. Tavoitteena on edesauttaa uusien poikakuorojen syntymistä, tukea niiden toimintaa eri keinoilla sekä erityisesti saattaa mieskuorot ja poikakuorot samoille konserttilavoille. Tunnetusti moni poikakuorossa laulanut on jatkanut aikuisena kuorouraansa mieskuorossa, ja tätä Suomen Mieskuoroliitto haluaa jatkossa olla mukana tukemassa.

Laulullista kevättä ja kesää toivottaen,


Tomi-Pekka Niukkanen
Puheenjohtaja
Suomen Mieskuoroliitto ry

* * *

1) Suomen Mieskuoroliiton hallinto uudistui

Talvipäivien yhteydessä 8.3.2014 pidettiin jälleen perinteiseen tapaan Suomen Mieskuoroliiton liittokokous. Tällä kertaa oltiin kuitenkin hieman tavallisuudesta poikkeavassa ympäristössä, MS Amorellalla Turusta lähtevällä risteilyllä. Puhetta johti liiton kunniapuheenjohtaja Jaakko Hirvelä Turusta. Liittokokouksessa hyväksyttiin kertomus toimintavuodesta 2013 (luettavissa liiton verkkosivuilta), tilinpäätös vuodelta 2013, toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2014 sekä puitetoimintasuunnitelma ja puitetalousarvio vuodelle 2015. Lisäksi valittiin jäsenet liittohallitukseen ja aluevaltuustoon.

Liiton uudeksi puheenjohtajaksi nousi kasvatustieteen maisteri Tomi-Pekka Niukkanen Helsingistä. Niukkanen on ollut Suomen Mieskuoroliiton ja Sulasolin, Suomen Laulajain ja Soittajain Liiton liittohallituksen jäsen vuodesta 2012. Häntä ennen Suomen Mieskuoroliiton puheenjohtajana toimi viiden vuoden ajan Antti Lindqvist Helsingistä. Suomen Mieskuoroliiton taiteellisena johtajana jatkaa kasvatustieteen maisteri Juha Holma Tampereelta. Holma on toiminut Suomen Mieskuoroliiton taiteellisena johtajana vuodesta 2012 ja lisäksi vuosina 2002–2009.

Liiton hallituksessa jatkavat puheenjohtajan ja taiteellisen johtajan lisäksi Mikko Tanskanen Joensuusta, Veli-Matti Nopanen Oulusta, Kauko Passi Keravalta, Mikko Poutanen Porista ja Matti Tuominen Tampereelta. Liittohallituksen uudeksi jäseneksi valittiin helsinkiläinen Tuomas Meurman, joka on toiminut jo liiton hallinnossa musiikkilautakunnan jäsenenä vuodesta 2012.

Aluevaltuuston jäseniksi valittiin alueittain seuraavat henkilöt:
Etelä-Karjala: Osmo Savolainen
Etelä-Pohjanmaa: Rainer Vainionkulma
Etelä-Savo: Mikko Sairanen (uusi)
Helsinki: Juhani Talvela
Häme: Heikki Leino
Keski-Pohjanmaa: Seppo Heino
Keski-Suomi: Tapio Liekkilä
Kymenlaakso: Hannu Korjus
Lappi: Tuomas Lampela (uusi)
Oulu: Veli-Matti Nopanen
Pirkanmaa: Antti Torpo (uusi)
Pohjois-Karjala: Pekka Horttanainen (uusi)
Pohjois-Savo: Jussi Kiljunen
Päijät-Häme: Timo Räisänen
Satakunta: Pekka Koskenkorva
Uusimaa: Yrjö Kukko
Varsinais-Suomi: Kari Ruusunen (uusi)
ylioppilaskuorot: Tuomas Meurman (uusi)

Liittohallitus nimitti järjestäytymiskokouksessaan 8.3.2014 liiton musiikkilautakunnan jäseniksi taiteellisen johtajan Juha Holman lisäksi Olli Hurskaisen Joensuusta, Paavo Hyökin Espoosta, Anneli Julénin Riihimäeltä, Harri Kedon Porista ja Helge Kõrvitsin Helsingistä.

Liittokokous teki myös päätöksen jäsenmaksujen suuruudesta vuodelle 2015. Suomen Mieskuoroliiton jäsenmaksu säilyy ennallaan 9,50 eurossa kuoroyhdistyksen laulajaa kohden, mutta vuoden 2015 alusta alkaen myönnetään lisäksi erillisestä anomuksesta 50 % alennus toiminta-avustuksena seniorikuoroille ja opiskelijayhdistyksille. Seniorikuoron ja opiskelijajäsenen määrittelyssä käytetään samoja periaatteita kuin Sulasolin jäsenmaksualennuksissa. Seniori- ja opiskelijakuorojen toiminta-avustusten hakemisesta vuodelle 2015 tiedotetaan tarkemmin syksyllä 2014.


2) Kuoronjohtoa ja merkkilauluja kesäkuun lopussa Joutsenossa

Joutsenon Opistolla järjestetään tulevana kesänä ensimmäistä kertaa kuoronjohtokurssi yhteistyössä Suomen Naiskuoroliiton kanssa. Kurssi on suunnattu erityisesti kuorojen varajohtajille ja muille kuoronjohdosta kiinnostuneille, mutta sinne ovat tervetulleita kaikentasoiset kuoronjohtajat ja sellaisiksi mielivät aiempaan kokemukseen, taustayhteisöön ja kuoromuotoon katsomatta. Kuoronjohtokurssi palaakin nyt liiton koulutusvalikoimaan monen vuoden tauon jälkeen, joten nyt myös kuoronjohdosta kiinnostuneet pääsevät nauttimaan Joutsenon Opiston tunnelmasta!

Kuoronjohtokurssi alkaa perjantaina 27.6. noin klo 16 ja päättyy tiistaina 1.7. noin klo 18. Kurssin pääkouluttajana toimii Sulasolin taiteellinen johtaja Timo Lehtovaara, ja opetusta kurssilla antavat myös samaan aikaan järjestettävien Suomen Mieskuoroliiton merkkilaulukurssin ja Suomen Naiskuoroliiton leirien kouluttajat. Kurssin ohjelmisto koostuu mies-, seka- ja naiskuoroteoksista ja harjoituskuoroina toimivat kurssin osallistujat sekä mahdollisuuksien mukaan myös SMKL:n ja SNKL:n kurssien kuorolaiset.

Myös Suomen Mieskuoroliiton perinteinen merkkilaulukurssi järjestetään Joutsenon Opistolla juhannuksen jälkeisenä viikonloppuna. Kurssilla annetaan tuttuun tapaan koulutusta perus-, taito- ja mestarimerkkitasolla, ja kurssille voivat osallistua niin yksittäiset laulajat kuin valmiit kvartetitkin. Mestarimerkkikoulutusta annetaan kuitenkin vain kokonaisille valmiille kvarteteille. Kurssilla on hyvä mahdollisuus sekä aloittaa merkkilaulujen harjoittelu että hioa jo hankittua osaamista huippukuntoon merkkitenttiä varten, sillä osallistujat jaetaan tavoitteiden perusteella tasoryhmiin.

Kurssin kouluttajina toimivat liiton musiikkilautakunnan jäsenet ja muut asiantuntevat mieskuorojen johtajat. Tervetuloa oppimaan uutta ja viettämään viikonloppu hyvässä seurassa ja kannustavassa ilmapiirissä!


ILMOITTAUTUMINEN JA OSALLISTUMISMAKSUT

  Kuoronjohtokurssi 27.6.–1.7. ­Merkkilaulukurssi 27.–29.6.
­Ilmoittautuminen ­verkkosivuilla sähköisen lomakkeen kautta 18.5.2014 mennessä ­verkkosivuilla sähköisen lomakkeen kautta 18.5.2014 mennessä
­Osallistumismaksu ­täysihoidolla 280 euroa ja puolihoidolla 185 euroa ­täysihoidolla 250 euroa ja ilman majoitusta ja aamiaisia 205 euroa
­Ilmoittautumismaksu
­23 euroa SNKL:n tilille
FI91 8000 1271 1580 33 (DABAFIHH)
­ei veloiteta
­Lisätietoja ­SMKL:n ja SNKL:n toimistoista sekä Timo Lehtovaaralta,
puh. 0400 418 240
­SMKL:n toimistosta tai Joutsenon Opistolta, puh. (05) 6100 100


3) Madetoja-tapahtuma on avoin kaikille mieskuoroille

VI Kansainvälinen Leevi Madetoja -mieskuorokilpailu lähestyy! Tapahtuma järjestetään Tampereella Tampere-talossa ensi keväänä 17.–19.4.2015, ja paikalle odotetaan kymmeniä mieskuoroja ja toistatuhatta laulajaa eri puolilta Suomea ja ulkomaita. Tapahtuma on avoin kaikille mieskuoroille. Tule mukaan ainutlaatuiseen mieskuorotunnelmaan!

Tällä kertaa tapahtumaan kannattaa ehdottomasti osallistua, vaikka tiukka kilpailu ei kiinnostaisikaan. Tapahtumassa on ensimmäistä kertaa mukana myös katselmussarja, jossa tapahtuman tunnelmasta pääsee nauttimaan ilman kilpailupaineita. Katselmussarjaan osallistuvat kuorot pääsevät testaamaan Tampere-talon akustiikkaa ja saavat palautteen esiintymisestään asiantuntevalta tuomaristolta, jonka puheenjohtajana toimii Kari Pappinen. Katselmussarjan pakollisena teoksena on mikä tahansa Leevi Madetojan mieskuoroteos, muilta osin 10 minuutin ohjelmisto on vapaa. Myös säestyssoittimia saa käyttää. Katselmussarjan osallistumismaksu on 200 euroa.

Jos kuoro kaipaa hieman enemmän haastetta, kannattaa suunnata kilpailun kansalliseen sarjaan. Kansallisen sarjan pakollisen teoksena on Leevi Madetojan Soita somer, helkä hiekka…, ja sen lisäksi 15 minuutin ohjelmistoon on sisällytettävä elossa olevan suomalaisen säveltäjän teos. Ohjelmiston tulee olla säestyksetöntä, ainoastaan lyömäsoittimet hyväksytään. Kilpailutuomaristoa johtaa Juha Holma ja osallistumismaksu on 300 euroa. Palkintoina jaetaan yhteensä 2 500 euroa. Vuonna 2010 järjestetyn edellisen Madetoja-kilpailun kansallisen sarjan voitti Porin Mies-Laulu johtajanaan Guido Ausmaa.

Kansainväliseen sarjaan voivat osallistua suomalaisten kuorojen lisäksi myös ulkomaiset kuorot ja ammattilaulajat. Pakollisena teoksena on Leevi Madetojan Hiiren peiaat, jonka lisäksi ohjelmistossa tulee olla elossa olevan säveltäjän teos kuoron kotimaasta. 15 minuutin ohjelmiston tulee olla a cappella -musiikkia, säveltasottomia lyömäsoittimia voi kuitenkin käyttää. Kilpailutuomariston puheenjohtajana toimii Matti Hyökki ja osallistumismaksu on 400 euroa. Kansainvälisen sarjan palkintosumma on yhteensä 5 000 euroa. Edellisessä Madetoja-kilpailussa vuonna 2010 kansainvälisen sarjan voiton vei Kauppakorkeakoulun Ylioppilaskunnan Laulajat johtajanaan Matti Apajalahti.

VI Kansainvälinen Leevi Madetoja -mieskuorokilpailu järjestetään kolmessa sarjassa lauantaina 18.4.2015, mutta oheistapahtumat levittäytyvät koko viikonlopun laajuudelle. Avajaistapahtuma toteutetaan perjantaina 17.4.2015 yhdessä Tampere Filharmonian kanssa: Jean Sibeliuksen 150-vuotisjuhlavuotta juhlistetaan Kullervo-sinfonialla. Teoksen johtaa Santtu-Matias Rouvali, solisteina toimivat Marjukka Tepponen ja Kevin Greenlaw ja kuoro-osuuksista vastaa Suomen Mieskuoroliiton suurkuoro. Lauantaina 18.4.2015 on mahdollisuus kilpailun lisäksi myös vapaamuotoisempiin esiintymisiin Tampere-talon tiloissa. Lauantai päättyy kilpailun parhaimmistoa esittelevään gaalakonserttiin ja karonkkaan, ja sunnuntaina 19.4.2015 juhlaa jatketaan silliaamiaisen merkeissä.

Kilpailuun tulee ilmoittautua viimeistään 31.12.2014 sähköisellä lomakkeella osoitteessa mieskuoro.fi/madetoja2015. Osallistujat vahvistetaan ilmoittautumisjärjestyksessä, joten oma paikka vuoden 2015 mahtavimmassa mieskuorotapahtumassa kannattaa varmistaa mahdollisimman pian! Lisätietoja tapahtumasta ja muun muassa säännöt kokonaisuudessaan löytyvät kilpailusivustolta mieskuoro.fi/madetoja2015. Tapahtumajärjestelyjä voi seurata myös Facebookissa osoitteessa www.facebook.com/madetojachoircompetition. Tapahtuman järjestää Suomen Mieskuoroliitto yhteistyökumppaneinaan Suomen Työväen Musiikkiliitto, Sulasol, Tampereen kaupunki, Tampereen Sävel ja Mieskuoro Laulajat.


4) Jäsentietojen päivitys Sulasolissa päättyy

Sulasolissa on siirrytty kuorojen jäsentietojen ylläpitoon internetpohjaisessa iFest-jäsenrekisterijärjestelmässä. Tietoja ei enää päivitetä Sulasolin toimistolla pitkäaikaisen toimistosihteerin Helena Reinikaisen jäätyä eläkkeelle huhtikuun lopussa, vaan kuorojen tulee ylläpitää itse omaa jäsenrekisteriään. Tietojen päivitys tapahtuu kuorokohtaisilla tunnuksilla verkkoselaimen kautta, ja tietoja kannattaa päivittää aina sitä mukaa kun muutoksia tapahtuu. Opastusta iFestin käyttöön saa tarvittaessa Suomen Mieskuoroliiton ja Sulasolin toimistosta.

Mikäli kuorollasi ei ole vielä iFest-tunnuksia, ne tulee hakea mahdollisimman pian sähköisellä lomakkeella osoitteessa www.sulasol.fi/jasenille/jasentiedot. iFest-rekisteri toimii myös Sulasol-lehden postituslistana, ja jäsenmaksut laskutetaan iFestin tietojen perusteella tammikuussa. Myös erikoisliittojen, piirien ja Sulasolin jäsentiedotteet postitetaan iFestissä oleviin osoitteisiin. Tiedot kannattaa siis pitää jatkuvasti ajan tasalla!


5) Talouskoulutusta luvassa syyskuussa Tampereella

Sulasol järjestää yhteistyössä Suomen Työväen Musiikkiliiton kanssa taloushallintopainotteisen yhdistystoiminnan kurssin Tampereella lauantaina 27.9.2014. Kurssi on tarkoitettu kaikille kuorojen ja orkestereiden hallinnossa mukana oleville, erityisesti taloudenhoitajille. Kurssilla käsitellään yhdistystalouden keskeisiä asioita.

Kurssin tarkemmat tiedot (tarkempi paikka ja aikataulu, osallistumismaksut yms.) julkaistaan toukokuun aikana osoitteessa sulasol.fi/yhdistystoiminnan-kurssi. Samassa osoitteessa avataan sähköinen ilmoittautumislomake. Ilmoittautuminen kurssille päättyy 31.8.2014. Lisätietoja kurssista saa em. nettiosoitteesta.


6) Tärkeää OK-tukiasiaa

Ylimääräisten opintojaksotuntien palautus
Jos yhdistyksellänne on jäämässä kuluvalle vuodelle myönnettyjä opintojaksotunteja käyttämättä, pyydämme ilmoittamaan asiasta Sulasoliin osoitteeseen viimeistään keskiviikkoon 27.8.2014 mennessä.

Toivomme kaikkien tarkistavan opintojaksotuntiensa tilanteen, sillä jos tunteja jää käyttämättä, vaikuttaa se alentavasti tulevina vuosina myönnettäviin tunteihin.  Varmista siis omalta osaltasi myös tulevien vuosien opintojaksotunnit ja ilmoita ylijäämistä ajoissa!

Tarvitsetteko lisää opintojaksotunteja?
Jos tunteja palautuu, jaamme ne ensin niille omille jäsenyhdistyksillemme, joilla on lisätuntien tarvetta ja palautamme tämän jälkeen ylimääräiset tunnit OK-opintokeskukselle. Pyydämme siis yhdistyksiä, joilla on syyskaudella tarvetta ylimääräisiin tunteihin ilmoittamaan tarvitsemansa määrän 27.8.2014 mennessä osoitteeseen .

Päivitä jäsenrekisteriin OK-yhteyshenkilö
Jotta myös Sulasolin lähettämät OK-tiedotteet löytävät perille oikealle henkilölle, kannattaa käydä tarkistamassa, että iFest-jäsenrekisterissä on valittuna OK-yhteyshenkilö ja että yhteystiedot ovat ajan tasalla.

Helli Suomisen stipendin hakuaika on käynnissä
Onko kuorollanne aktiivista harjoitus- tai koulutustoimintaa, jota varten saatte OK-opintokeskuksen vertaisopintoryhmätukea? Voisivatko muutkin saada siitä ideoita ja vinkkejä omaan toimintaansa? Nyt ei kannata pitää kynttilää vakan alla, vaan ilmiantaa itsensä!

OK-opintokeskus ylläpitää Helli Suomisen nimeä kantavaa stipendirahastoa. Rahaston säännön mukaan stipendi voidaan myöntää ”tunnustuksen luontoiseksi apurahaksi” vertaisopintoryhmälle tai vertaisopintoryhmän ohjaajalle tai jäsenelle. Stipendi on käytettävissä saajan harkinnan mukaan. Tänä vuonna myönnettävien stipendien suuruudet ovat ryhmälle 1 000 € ja ohjaajalle tai jäsenelle 500 €.
Vertaisopintoryhmän ohjaajalle tai jäsenelle tarkoitettua stipendiä voi hakea jäsenyhdistys eli kuoro tai orkesteri itse. Hakuohjeet ja hakukaavake löytyvät OK-opintokeskuksen sivuilta: http://www.ok-opintokeskus.fi/helli-suomisen-stipendien-haku-kaynnistynyt. Hakuaika päättyy 6.6.2014.

Vertaisopintoryhmälle tarkoitettua stipendiä ei voi ehdottaa ryhmä tai jäsenyhdistys itse, vaan hakijana tulee olla OK-opintokeskuksen jäsenyhteisö, kuten Sulasol tai sen erikoisliitto tai piiri. Sulasol on päättänyt ehdottaa Helli Suomisen rahastolle yhtä tai useampaa stipendin saajaa, ja siksi pyydämme jäsenyhdistyksiltä, joiden piirissä toimii aktiivinen vertaisopintoryhmä, kertomaan meille tarkempia tietoja ryhmän toiminnasta.

OK-opintokeskus toivoo, että stipendin saaja sallii OK:n tulevan tutustumaan ryhmän toimintaan ja kertovan toiminnastaan opintokeskuksen käyttämissä viestimissä. Toiminnan kertominen viestimissä ei ole ehto stipendin saamiselle. Mikäli stipendi myönnetään Sulasolin jäsenyhdistyksen vertaisopintoryhmälle, tehdään juttu mahdollisesti saajan suostumuksella myös Sulasol-lehteen.
Oman vertaisopintoryhmän tiedot voi ilmoittaa meille täyttämällä oheisesta linkistä löytyvän kaavakkeen viimeistään sunnuntaina 1.6.2014! http://ifest.fi/form/?oid=8&GUID=8faa43179579862be4159966f7949ccc

Opintojaksotuntien haku vuodelle 2015
Lopuksi vielä muistutus tulevan vuoden opintojaksotuntien hausta: OK-opintokeskus ei ole vielä ilmoittanut tarkkaa päivämäärää, mutta viime vuosina tuntikiintiön hakuaika on ollut alkusyksystä päättyen noin 20. syyskuuta. Kannattaa jo nyt laittaa muistutus omaan kalenteriin asiasta ja seurata alkusyksystä OK-opintokeskuksen sekä Sulasolin tiedotusta asiasta!

Lisätietoja OK-asioista:
Sulasolin OK-yhteyshenkilö Eeva-Maria Seppäläinen
, p. 010 8200 239


Jäsenkirje tulostettavassa muodossa (pdf)