Jäsentiedote 1 / 2010

Helsinki, 12.4.2010

Madetoja-viikko alkaa – oletko valmis?

Hyvät laulajaveljet, nyt se sitten on täällä: 5. kansainvälinen Leevi Madetoja -mieskuorokilpailu! Kilpailu ja sen yhteydessä järjestettävä kuorotapahtuma käynnistyy perjantaina 16.4.2010 klo 19.00 Juha Kuivasen johtaman Polyteknikkojen Kuoron konsertilla Tapiolan kirkossa. Itse kilpailu käydään Espoon kulttuurikeskuksen Tapiolasalissa lauantaina 17.4.2010 klo 9 alkaen. Kilpailun ohella koko lauantain ympäri Espoon Tapiolaa soi mieskuorolaulu: Heikintorilla puoliltapäivin musisoivat pienyhtyeet ja Tapiolan kirkossa klo 15 pidetään mieskuorojen kirkkokonsertti. Tapahtuma huipentuu klo 19.30 alkavaan gaalakonserttiin, jossa mm. julkistetaan kilpailun tulokset. Kuorotapahtuma päättyy sunnuntaina 18.4. klo 10 alkavaan jumalanpalvelukseen, jossa kantaesityksensä saa Kaj-Erik Gustafssonin Paimenpastoraali, joka on tilattu säveltäjältä juuri tätä tapahtumaa varten.

Luvassa on siis melkoinen ilotulitus hyvää mieskuoromusiikkia, jota tarjoavat PK:n ja gaalakonsertin muiden esiintyjien ohella 29 kilpailevan kuoron yli 1000 mieskuorolaista. Hyvät herrat – nyt ei todellakaan kannata jäädä odottamaan taas seuraavia viittä vuotta ja seuraavaa Leevi Madetoja -kilpailua, vaan tervetuloa kaikki mukaan kuuntelemaan kiinnostavia mieskuoroesityksiä ja tapaamaan laulajaveljiä Espooseen! Lippupalvelusta (www.lippupalvelu.fi) voi vielä tiedustella pääsylippuja avajais- ja gaalakonsertteihin. Itse kilpailuun lippuja saa ovelta ja Tapiolan kirkossa tapahtuviin tilaisuuksiin on vapaa pääsy. Lisätietoja tapahtuman ohjelmasta saa osoitteesta: www.mieskuoro.fi/madetoja2010.

Esimakua mieskuoromusiikin superviikkoon voi hakea myös Madetoja-kilpailun kaukaisimman vieraan, kroatialaisen mieskuoro Brodosplitin, omasta konsertista, joka pidetään Helsingin Vanhassa kirkossa torstaina 15.4.2010 klo 18. Konserttiin on vapaa pääsy.

Liittokokouksen 20.3.2010 kuulumisia

Suomen Mieskuoroliiton liittokokous pidettiin Jyväskylässä Mieskuoro Sirkkojen isännöimänä 20.3.2010. Liittokokouspäätöksistä voi lukea lisää seuraavasta SULASOL-lehdestä. Liiton hallinto pysyi varsin samana, merkittävimpänä muutoksena lähinnä pitkäaikaisen mieskuorovaikuttajan, jyväskyläläisen Jukka Koron, jättäytyminen siviiliin liiton luottamustehtävistä. Jukkaa kiitettiin liittokokouksen päätteeksi merkittävästä työstä suomalaisen mieskuoroelämän eteen ja hänelle luovutettiin liiton korkein tunnustus eli Suomen Mieskuoroliiton kunniamerkki.

MIES, KUOROON! –kirja ja kummikoulukampanja

Liittokokouksessa lähetettiin myös uusien (nuorten ja vanhempienkin) laulajien rekrytointihaaste kaikille Suomen mieskuoroille ja julkaistiin konkreettiseksi työkaluksi tähän työhön uusi Mies, kuoroon! -kirja. Mieskuorot haastetaan luomaan ”kummikoulu”-siteitä oman alueensa oppilaitoksiin ja siten innostamaan uusia laulajia mieskuorolaulun pariin. Hyvin edullista (jäsenhinta 10 €/kpl) Mies, kuoroon! -kirjaa on myynnissä Madetoja -mieskuorokilpailun yhteydessä Espoossa ja kilpailun ruuhkien jälkeen 26.4. alkaen kirjaa voi tilata postitse myös liiton toimistosta.

Lisätietoja kirjasta

Mukavaa kesän odotusta, nähdään Espoossa!

pj-Antti
Suomen Mieskuoroliitto ry