Teemat

Erityisesti kuorojen hallinnolle mutta myös muille kiinnostuneille mieskuorolaisille suunnatussa ohjelmassa pyritään löytämään keinoja mieskuorojen käytännön toiminnan tukemiseksi. Teemoja lähestytään käytännön esimerkkien ja tapauskertomusten kautta, ja keskustelussa on mahdollisuus myös omassa kuorossa hyväksi havaittujen käytänteiden jakamiseen. Keskustelua johtavat Suomen Mieskuoroliiton liittohallituksen jäsenet.

1) Miten sitouttaa uusia laulajia, palkita pitkäaikaisia aktiiveja ja kannustaa kuoronjohtajaa työssään?

2) Miten toteuttaa kuoron toiminnassa onnistuneesti pitkän tähtäimen suunnittelua ja strategiatyötä?

3) Miten käyttää uusia sähköisiä työkaluja ja menetelmiä kuoron toiminnan kehittämiseksi?

Kuoronjohtajille suunnattu ohjelma pyrkii tuomaan uusia ideoita kuoron kanssa työskentelyyn. Luvassa on myös käytännön tietoa työskentelyn tueksi. Keskustelua johtavat liiton musiikkilautakunnan jäsenet, ja myös osallistujilla on mahdollisuus jakaa omia ajatuksiaan teemoista.

1) Ohjelmisto-workshop: Mitä on juuri nyt pinnalla? Esittelyssä erityisesti uutta, muuta kuin suomalaista mieskuoro-ohjelmistoa.

2) Tekijänoikeustietoa sovitusluvista, Teosto-maksuista ja laillisista nuoteista.

3) Miten kuoronjohtajan palkka rakentuu ja millaisia malleja palkkaukseen kuoroissa on käytössä?

Talvipäiville on mahdollista osallistua myös avecina tai muuten "turistina" niin, että ei osallistu tapahtuman seminaariosuuteen. Tällöin on mahdollisuus esimerkiksi kaupunkikierrokseen Tallinnassa seminaarin aikana. Myös avecien ja muiden, jotka eivät osallistu seminaariohjelmaan, osallistumismaksu on 199 euroa henkilöltä.