Suomen mieskuoroliitto
Suomen mieskuoroliitto
Suomen mieskuoroliitto
Valikko

Talvipäivät 2018


Liiton seuraavat Talvipäivät järjestetään Mikkelissä 23.–25.3.2018. Mukaan kutsutaan ennen kaikkea kokonaisia kuoroja ja lauluyhtyeitä, mutta myös yksittäiset laulajat ja kuorojen hallintoväki ovat lämpimästi tervetulleita mukaan! Mikkelin keskeinen sijainti junaradan varrella mahdollistaa saapumisen tapahtumaan helposti lähes mistä päin Suomea vain. 

Tapahtuman keskuspaikkana toimii Konsertti- ja kongressitalo Mikaeli (Sointukatu 1), isäntäkuoron tehtävistä vastaa Mikkelin Mieslaulajat ja yhteistyötä tehdään myös Mikkelin Kaupunginorkesterin kanssa. Perjantai-ilta 23.3. käynnistyykin kaupunginorkesterin konsertilla, jonka väliajalla konserttiyleisöä tervehditään poiminnoilla lauantain gaalakonsertin suurkuoronumeroista. Konsertin jälkeen vietetään iltaa vapaamuotoisesti mieskuoroseurassa. Lauantaina 24.3. kisataan lauluyhtyeiden paremmuudesta, ja lisäksi kuoroille ja lauluyhtyeille on luvassa esiintymismahdollisuuksia muun muassa aulakonserteissa. Päivän aikatauluun mahtuu myös kuorojen hallintoväen tapaaminen, ja aveceillekin on suunnitteilla omaa ohjelmaa. 

Lauantai-ilta huipentuu gaalakonserttiin, jossa kokonaisilla kuoroilla on jälleen mahdollisuus esiintyä omalla ohjelmistolla, kuullaan lauluyhtyekilpailun parhaimmistoa sekä kajautetaan muutama yhteisnumerokin Talvipäivien suurkuorolla. Perus- ja Taitomerkkilauluista valitut suurkuoronumerot löytyvät täältä. Konsertissa on harvinaislaatuinen mahdollisuus kuulla myös viime kesänä uudelleen koottua edustuskuoro Liiton Miehiä, joka pitää seuraavan harjoitusperiodinsa Talvipäivien yhteydessä Paavo Hyökin johdolla. Liiton Miesten toiminnasta kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita myös kuoron koelauluihin tammikuussa Porissa, Jyväskylässä ja Espoossa! Gaalakonsertin jälkeen vuorossa on tuttuun tapaan mieskuorokaronkka. Tapahtuma päättyy liittokokoukseen sunnuntaina 25.3.

Tapahtuman yhteydessä järjestettävä lauluyhtyekilpailu on suunnattu perinteisten mieskvartettien lisäksi myös muunlaisille mieslauluyhtyeille sekä pojista koostuville yhtyeille. Yhtyeiden koko on rajattu 3–8 laulajaan, ohjelmisto on vapaa ja sen kokonaiskesto siirtymisineen on maksimissaan 10 minuuttia. 

Ilmoittautuminen sekä Talvipäiville että lauluyhtyekilpailuun päättyy 31.1.2018.

Mieskuoro Pohjan Laulu esiintymässä gaalakonsertissa yhtenä Talvipäivien 2016 isäntäkuoroista. Kuva: Tomi Tanayama.