Talvipäivät 2018

Liiton seuraavat Talvipäivät järjestetään Mikkelissä 23.–25.3.2018. Tapahtumaan osallistuu noin 250 mieskuorolaista eri puolilta Suomea, joten luvassa on ainutlaatuinen kattaus mieskuorolaulua eri muodoissaan.

Tapahtuman keskuspaikkana toimii Konsertti- ja kongressitalo Mikaeli (Sointukatu 1), isäntäkuoron tehtävistä vastaa Mikkelin Mieslaulajat ja yhteistyötä tehdään myös Mikkelin Kaupunginorkesterin kanssa. Perjantai-ilta 23.3. käynnistyykin kaupunginorkesterin konsertilla, jonka väliajalla konserttiyleisöä tervehditään poiminnoilla lauantain gaalakonsertin suurkuoronumeroista. Konsertin jälkeen vietetään iltaa vapaamuotoisesti mieskuoroseurassa. Lauantaina 24.3. kisataan lauluyhtyeiden paremmuudesta, ja lisäksi kuoroille ja lauluyhtyeille on luvassa esiintymismahdollisuuksia muun muassa aulakonserteissa. Päivän aikatauluun mahtuu myös kuorojen hallintoväen tapaaminen, ja aveceillekin on suunnitteilla omaa ohjelmaa.

Lauantai-ilta huipentuu gaalakonserttiin, jossa Talvipäiville osallistuvat kuorot esiintyvät omalla ohjelmistollaan, kuullaan lauluyhtyekilpailun parhaimmistoa sekä kajautetaan muutama yhteisnumerokin Talvipäivien suurkuorolla. Perus- ja Taitomerkkilauluista valitut suurkuoronumerot löytyvät täältä. Konsertissa on harvinaislaatuinen mahdollisuus kuulla myös viime kesänä uudelleen koottua edustuskuoro Liiton Miehiä, joka pitää seuraavan harjoitusperiodinsa Talvipäivien yhteydessä Paavo Hyökin johdolla. Gaalakonsertin jälkeen vuorossa on tuttuun tapaan mieskuorokaronkka. Tapahtuma päättyy liittokokoukseen sunnuntaina 25.3. Sunnuntaina 25.3. on myös mahdollisuus osallistua Liiton Miesten koelauluihin.

Tapahtuman yhteydessä järjestettävä lauluyhtyekilpailu on suunnattu perinteisten mieskvartettien lisäksi myös muunlaisille mieslauluyhtyeille sekä pojista koostuville yhtyeille. Yhtyeiden koko on rajattu 3–8 laulajaan, ohjelmisto on vapaa ja sen kokonaiskesto siirtymisineen on maksimissaan 10 minuuttia.

Ilmoittautuminen sekä Talvipäiville että lauluyhtyekilpailuun on päättynyt.

Mieskuoro Laulajat Paavo Hyökin johdolla VI Kansainvälisessä Leevi Madetoja -mieskuorokilpailussa Tampereella huhtikuussa 2015. Kuva: Markku Pihlaja.