Suomen mieskuoroliitto
Suomen mieskuoroliitto
Suomen mieskuoroliitto
Valikko

Kuoronjohtokurssi

Joutsenon mieskuorokurssien kuoronjohtokurssi alkaa torstaina 28.6.2018 klo 15 ja päättyy sunnuntaina 1.7.2018 klo 15. Kuoronjohtokurssi on tulevana kesänä suunnattu erityisesti vasta-alkajille ja vähän käytännön kokemusta kuoronjohdosta keränneille, esimerkiksi mieskuorojen varajohtajille. Kurssilla käsitellään kuoronjohdon perusteita, kuten lyöntikaavoja, äänenantoja ja teosten harjoittamista. Kuoronjohtokurssin kouluttajana toimii Markus Yli-Jokipii.

Kuoronjohtokurssin hinta on täysihoidolla 379 euroa ja ilman majoitusta ja aamiaisia 335 euroa. Kurssille tulee ilmoittautua viimeistään 20.5.2018 sähköisellä lomakkeella: https://goo.gl/forms/lRsDsxenIqJw0aFh1

Markus Yli-Jokipii

Markus Yli-Jokipii tunnetaan energisenä ja yhteistyökykyisenä kuoronjohtajana, kuoronjohdon opettajana, kapellimestarina ja organisaattorina. Hän on toiminut kuoronjohdon lehtorina Tampereen ammattikorkeakoulussa vuodesta 2012 lähtien.  Yli-Jokipii opettaa kuoronjohdon lisäksi musiikin historiaa ja johtaa monipuolisesti oopperaa, sinfoniakonsertteja, vanhaa musiikkia ja viihdeohjelmistoakin.  

Tällä hetkellä Yli-Jokipii johtaa vakituisesti Kamarikuoro Näsiä sekä vuonna 2015 perustamaansa ammattilaiskuoro Tampere Cappellaa. Lisäksi hän on Tampereen Musiikkiakatemian taiteellinen suunnittelija.

Yli-Jokipii perusti vuonna 2008 Kuninkaantien muusikoiden barokkiorkesterin ja kamarikuoron, jonka kapellimestarina hän toimi vuoden 2015 loppuun saakka. Lisäksi hän toimi vuosina 2004-2012 mm. uudelleen perustamansa, perinteikkään Collegium Musicum Turku -orkesterin kapellimestarina ja johti Turun konservatorion kamarikuoroa, Turun yliopiston kuoroa, ja perustamaansa Tritonuksen laulajat -kamarikuoroa. 

Yli-Jokipii on menestynyt kuorojensa kanssa kilpailuissa, julkaissut useita levytyksiä, johtanut radiokonsertteja sekä vieraillut Helsingin kamarikuoron, EMO Ensemblen ja Laivaston soittokunnan johtajana. 

Yli-Jokipii valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta vuonna 2009 ja filosofian maisteriksi Turun yliopistosta pääaineenaan musiikkitiede. Suomen kuoronjohtajayhdistys valitsi Yli-Jokipiin Vuoden kuoronjohtajaksi 2017.