Joutsenon kesäkurssit 2018

MERKKILAULUKURSSIN ILMOITTAUTUMISLOMAKE

Suositulla Joutsenon Taidekesän merkkilaulukurssilla 28.6.-1.7.2018 on vielä tilaa! Kurssin ilmoittautumista on jatkettu 28.5.2018 saakka tai niin kauan kuin tilaa riittää. Tervetuloa mukaan nauttimaan kesästä ja oppimaan uutta hyvässä seurassa Joutsenon Opiston idyllisissä maisemissa!

Merkkilaulukurssi alkaa torstaina 28.6.2018 klo 15 ja päättyy sunnuntaina 1.7.2018 klo 15. Merkkilaulukurssilla on mahdollisuus liiton perus-, taito- ja mestarimerkkiohjelmiston harjoitteluun sekä tenttisuorituksiin. Kouluttajina toimivat Anneli Julén, Mari Sillanpää ja Visa Yrjölä. Lisäksi kurssien aikana laulutunteja antaa arvostettu kontratenori ja laulupedagogi Teppo Lampela.

Perus- ja taitomerkkikoulutukseen voi hyvin osallistua yksittäisenä laulajana, ja mahdollisuus kvartetissa harjoitteluun pyritään järjestämään isomman ryhmän lisäksi erityisesti kurssin päätteeksi tenttiin tähtääville. Mestarimerkkikokonaisuus on lähtökohtaisesti suunnattu vain kvarteteille, mutta mahdollisuuksien ja tarpeen mukaan kvartetteja kootaan myös eri puolilta Suomea saapuvista yksittäisistä laulajista - tiedustele tästä mahdollisuudesta lisää liiton toimistosta!

Kurssista saa eniten irti, jos stemmat ovat jo tuttuja kuoron piirissä tai stemmalevyiltä harjoiteltuina, mutta kurssille voi myös tulla vasta opettelemaan lauluja ilman tenttiaikeita tai kertaamaan jo aiemmin suoritettua laulukokonaisuutta. Kurssi on avoin kaikille, mutta vain Suomen Mieskuoroliiton jäsenkuorojen laulajat voivat osallistua merkkitenttiin.

Kurssin hinta on täysihoidolla 379 euroa ja ilman majoitusta ja aamiaisia 335 euroa (hinta ei sisällä Teppo Lampelan yksityislaulutunteja, joista veloitetaan niille osallistuvilta erikseen 40 euroa/30 min). Kurssin ilmoittautumista on jatkettu 28.5.2018 saakka sähköisellä lomakkeella: https://goo.gl/forms/nk4tyw6IvRhAv8Lc2

Anneli Julén kouluttaa taitomerkkiryhmää Joutsenon kesäkursseilla 2017. Kuva: Antti Jaatinen

* * *

Edustuskuoro Liiton Miehet aloittaa oman periodinsa Joutsenon Opistolla jo keskiviikkona 27.6.2018 klo 15. Periodi huipentuu konserttiin lauantaina 30.6.2018 klo 19 Joutsenon kirkossa ja päättyy yhtä aikaa muiden mieskuorokurssien kanssa sunnuntaina 1.7.2018 klo 15. Edustuskuoroa johtaa itseoikeutetusti liiton taiteellinen johtaja Paavo Hyökki. Liiton Miesten harjoitusperiodin hinta täysihoidolla on 399 euroa ja ilman majoitusta ja aamiaisia 345 euroa (hinta ei sisällä Teppo Lampelan yksityislaulutunteja, joista veloitetaan niille osallistuvilta erikseen 40 euroa/30 min).

Liiton Miehiin kuuluu tällä hetkellä 26 laulajaa eri puolilta Suomea aina Helsingistä Ouluun ja Porista Joensuuhun. Kuoro kokoontuu harjoittelemaan ja konsertoimaan noin 2-3 kertaa vuodessa. Edustuskuoro on mainio mahdollisuus aktiivisille mieskuorolaisille, jotka kaipaavat lisää haasteita harrastukseensa oman kuoron toiminnan rinnalle ja sitä kehittääkseen. Myös mieskuorojen taiteelliset johtajat ovat lämpimästi tervetulleita kokemaan tasokasta mieskuorolaulua rivistä käsin.

Liiton Miesten kevään koelaulut on järjestetty. Seuraava mahdollisuus Liiton Miehiin pyrkimiseen on Joutsenon kesäkurssien yhteydessä.

Lue lisää Liiton Miehistä täältä!

Liiton Miehet ja Paavo Hyökki Joutsenossa kesällä 2017. Kuva: Aino Herranen