Suomen mieskuoroliitto
Suomen mieskuoroliitto
Suomen mieskuoroliitto
Valikko

Säännöt

VI KANSAINVÄLINEN LEEVI MADETOJA -MIESKUOROKILPAILU

SÄÄNNÖT


PAIKKA JA AIKA
VI Kansainvälinen Leevi Madetoja -mieskuorokilpailu järjestetään Tampere-talossa (Yliopistonkatu 55, Tampere) lauantaina 18.4.2015.

OSALLISTUJAT
Kilpailussa on kansainvälinen, kansallinen ja katselmussarja. Ulkomaiset kuorot ja ammattilaulajat voivat osallistua vain kansainväliseen sarjaan. Suomalaiset harrastajakuorot voivat osallistua mihin tahansa sarjaan.

Kilpailun järjestäjällä on oikeus rajoittaa osallistuvien kuorojen määrää kussakin sarjassa. Osallistujat vahvistetaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

KILPAILUOHJELMA
Kansainvälinen sarja
Kuoron ohjelmiston kesto saa olla siirtymisineen enintään 15 minuuttia. Ohjelmiston tulee olla a cappella -musiikkia, mutta teoksiin voi sisältyä myös säveltasottomia lyömäsoittimia. Ohjelmisto on vapaa, mutta sen tulee sisältää:
Ohjelmiston esityskieli on myös pakollisen teoksen osalta vapaa.

Kansallinen sarja
Kuoron ohjelmiston kesto saa olla siirtymisineen enintään 15 minuuttia. Ohjelmiston tulee olla a cappella -musiikkia, mutta teoksiin voi sisältyä myös säveltasottomia lyömäsoittimia. Ohjelmisto on vapaa, mutta sen tulee sisältää:
Ohjelmiston esityskieli on myös pakollisen teoksen osalta vapaa.

Katselmussarja

Kuoron ohjelmiston kesto saa olla siirtymisineen enintään 10 minuuttia. Kuoro saa heti esityksensä jälkeen tuomariston suullisen palautteen. Ohjelmistoon voi sisältyä säestyssoittimia, joista kuoro vastaa itse. Ohjelmisto on vapaa, mutta sen tulee sisältää:
  • pakollisena teoksena mikä tahansa Leevi Madetojan mieskuorosävellys
Ohjelmiston esityskieli on myös pakollisen teoksen osalta vapaa.

ILMOITTAUTUMINEN
Kilpailuun tulee ilmoittautua 31.12.2014 mennessä sähköisellä lomakkeella osoitteessa www.mieskuoro.fi/madetoja2015. Ilmoittautumislomake avautuu 1.1.2014.

Lisäksi kuoron on toimitettava järjestäjälle 31.12.2014 mennessä sähköpostitse osoitteella :
  • kuoron esittely suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi (doc-, docx- tai pdf-tiedosto)
  • kuoronjohtajan esittely suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi (doc-, docx- tai pdf-tiedosto)
  • 2 kpl kuoron valokuvia (jpg-tiedosto, leveys vähintään 1 500 pikseliä)
  • 2 kpl kuoronjohtajan valokuvia (jpg-tiedosto, leveys vähintään 1 500 pikseliä)
sekä postitse osoitteella Suomen Mieskuoroliitto, Klaneettitie 6-8, FI-00420 Helsinki:
  • lailliset nuotit (alkuperäiset julkaistut nuotit tai säveltäjän hyväksymät käsikirjoituskopiot) kuoron kilpailuohjelmasta.

OSALLISTUMISMAKSU
Kilpailun osallistumismaksu on kansainvälisessä sarjassa 400 euroa, kansallisessa sarjassa 300 euroa ja katselmussarjassa 200 euroa. Osallistumismaksut laskutetaan ilmoittautumisajan päätyttyä.

Mikäli kuoro peruuttaa osallistumisensa, osallistumismaksua ei palauteta. Kukin kuoro vastaa itse matka-, majoitus- ja muista kuluistaan.

TUOMARISTO
Suomen Mieskuoroliiton liittohallitus nimeää kullekin sarjalle tuomariston, johon kuuluu puheenjohtajan lisäksi vähintään kaksi muuta jäsentä.

Kaikille kilpailijoille lähetetään kilpailun jälkeen kirjallinen tuomariston palaute.

KILPAILUJÄRJESTYS JA GAALAKONSERTTI
Kilpailun järjestäjä arpoo kunkin sarjan esiintymisjärjestyksen. Tarkka kilpailuaikataulu ilmoitetaan osallistujille viimeistään kuukautta ennen tapahtumaa.

Tuomariston nimeämät kuorot ovat velvollisia esiintymään ilman erillistä korvausta kilpailuun liittyvässä gaalakonsertissa Tampere-talossa lauantai-iltana 18.4.2015.

PALKINNOT
Kilpailun palkintoina jaetaan kansainvälisessä sarjassa yhteensä 5 000 euroa ja kansallisessa sarjassa yhteensä 2 500 euroa. Katselmussarjassa ei jaeta rahapalkintoja. Kilpailussa voidaan jakaa myös Suomen Mieskuoroliiton liittohallituksen hyväksymiä erikoispalkintoja.

NUOTTIMATERIAALI
Kilpailussa saa käyttää vain laillisia nuotteja (alkuperäiset julkaistut nuotit tai säveltäjän hyväksymät käsikirjoituskopiot). Järjestäjällä on oikeus tarkastaa nuottien laillisuus.

TALTIOINTI
Kilpailun järjestäjällä on rajoittamaton oikeus äänittää, valokuvata, videoida, radioida, televisioida ja lähettää verkkolähetyksinä kaikkia kilpailuun kuuluvia esityksiä ja konsertteja ilman erillistä korvausta. Kilpailun järjestäjä voi myös luovuttaa minkä tahansa mainituista oikeuksista muulle taholle.


Suomen Mieskuoroliiton liittohallitus on vahvistanut säännöt 9.2.2013. Sääntöjen alkuperäiskieli on suomi, ja Suomen Mieskuoroliiton liittohallitus ratkaisee sääntöjen tulkinnat suomenkieliseen versioon nojaten.


Lisätietoja kilpailusta:
www.mieskuoro.fi/madetoja2015
Suomen Mieskuoroliiton toiminnanjohtaja Aino Herranen: , puh. +358-10-8200236, fax +358-10-8200222